Wednesday, February 12, 2014

Buang Angin, Cirit Birit, Loya hilang dengan Pappermint Ginger Plus Shaklee

U all mesti yang ada problem banyak angin dalam badan kan..uhhh... aku benci betol kalo ada orang yang sengaja "burpppp~~~ burppp~~" depan aku...memang sedasss aku jeling...kalau kawan-kawan aku yang buat macam tu... memang aku sound kan aje... hahaha

Aku ni haa tak taw cam mana nak buang angin melainkan terkentut...hahaha...

Mana dapat angin ni???

Gas atau angin di dalam sistem penghadaman (perut, usus kecil dan usus besar) datangnya dari 2 sumber iaitu udara yang di sedut dan bakteria yang terdapat di dalam usus besar akibat gangguan daripada sesetengah bahan makanan yang tidak dapat di hadam dengan baik dalam badan kita.

Apa boleh kita buat kalau banyak angin ni???

U all kena la ubah cara makan dan minum ye. Sebabnya ia boleh membantu mencegah atau membuang angin dalam badan. Tak payah la u all terus nak jumpe doktor nya. Cuba u all kurangkan pengambilan makanan yang ada angin ni.

Ada jugak petua yang orang-orang dulu guna nak buang angin dalam badan ni. Minun air halia. Yang kow punya. Konfem memang u all asik membuang angin. Atau pun sekarang ni dah ada pek Eno. Beli je kat 7e. Melambak. Hahaha.

Kalo nak senang lagi tok di makan tak payah nak bancuh2 bagai..


"PAPPERMINTS GINGER PLUS SHAKLEE"



Ia merupakan kombinasi 4 herba dari barat dan timur dan dihasilkan dibawah procedure standard dengan melalui penggunaan teknologi sains terkini.

Secara klinikalnya ia sangat membantu dalam menangani masalah


1) Loya
2) Gastrik
3) Mabuk laut/darat
4) Sendawa
5) Penghadamab
6) Kencing tidak lawas 
7) Melegakan period
8) Cirit birit
9) Menyamankan perut


Vitamin ini mengandungi 4 bahan utama ye u all.


1. Daun pudina
- Melegakan otot perut, mempunyai kesan penenang.
- Bantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, bantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit.
- Melegakan kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul dari rawatan kemoterapi.
- Meransangkan pengeluaran peluh.



2. Halia
- Melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual ketika mengandung dan semasa pantang.



3. Pokok adas
- Melegakan sakit perut & flu, bantu masalah alergi pada saluran usus.



4. Cekur manis
- Melegakan masalah pencernaan & kesakitan haid, batuk dan kahak.


Cara-cara makan la pulak kn :-

Bantu penghadaman : 3biji selepas makan

Cuci perut dan usus : Larutkan 3 biji Pappermint Ginger dan 1o biji Alfafa Shaklee di dalam air panas suam utk di minum.

Rawat sakit/masalah gastrik, nausea, batuk : 3-5 biji dilarutkan dalam air panas menjadi teh herba.

Kelegaan tekak, batuk & sendawa : Hisap 2 biji.

U allll.... tiada perisa tambahan ye dalam vitamin ni...bukan itu saja.. pewarna dan bahan pengawet pun tiada ok...





Hubungi / SMS / Wassap / PM
Jaslina
017-2490438




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...