Thursday, December 26, 2013

Satay Satay 1Utama

Alahai u all..cam mana la aku bole lupe nk buat review pasal resto Satay-Satay kat 1 utama ni..huhu


Aduh..punya la aku simpan entry ni...sampai aku lupa da nama2 makanan  kt sini... ala... U all tgk gambar je la..yang pengting memang bst wa cakap lu...hahahaha...


yang atas ni kalo tak slah aku Nasi Borjari. Actually Nas Borjari ni makan dengan nasi beriyani. Tapi bff aku ni minta tukar dengan nasi putih. Yang bulat-bulat tu bukan tomato ye. Tapi yang tu sotong ye U all..Serius sedap...


Yang ni Sambal Udang..Aku tengok sekarang ni pon dah terliur. Nampak menarik kan sambal tu..Bukan gambar nak menuipu ye U all..memang sedap giler sambal udang die ni..


Tonyam campur.. So So je la bagi aku...Tak menepati citarasa dan selera aku..hahaha..Tapi kat U all aku tak tahu lah kan.. Sebab selera masing-masing kan...hihi


Last sekali Sup Tulang... bau ni la yang memanggil2 selera kitorang masuk kedai ni..hahaha...Ok la..Bau die bukan main menarik hidung aku ni...Tapi rasa die pon so so...Jahat kan aku...Hahhaha,,,Terletak pada selera masing2. mungkin sebab aku kurang suka makan sup kot...hihi

U all bole cube taw kat Satay-satay ni..Banyak review yang aku jumpe kata satay nye sedap.. Time ni memang aku xmakan satay sebab memang cari nasi kot...Dah kebuloq...hahaha



Satay Satay Restaurant @ 1 Utama (One Utama) Shopping Centre

S143, 2nd Floor, 
1-Utama Shopping Center (Old Wing) ,
 Bandar Utama, 
47800 Petaling Jaya.

Thursday, December 19, 2013

THE HOTTEST GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH



Jom Jom Jom U all!!

Klik pada gambar untuk join...berbaloi-baloi...Mana taw terlekat satu kan ...hanya follow je syarat die..sangat mudah..





Tuesday, December 17, 2013

Hari bergossip

Haaa...Amik kau hari bergosip yakni adalah hari untuk membuat dosa..hahaha..
Tidak la gitu U all...Ini adalah hari untuk kami bercerita bercerita dan terus bercerita...Gossip2 tu selingan je tu..hahaha..Ada jugak kan...Memang tak boleh lari la..

Wanita-Berkumpul-bercerita-Gossip

Mengikut janji kami jumpe di 1Utama pukul 2 sebab pagi tu aku aku pergi buka booth Shaklee kat Shah Alam...Pukul 1 gerak dari Shah Alam terus shoot ke rumah Wina..Aku kalo keluar memang selesa jumpa Wina dulu sebab rumah aku kan jauh..Lagi2 Wina tengah single sekarang sebab abang sayang nye keluar mencari rezeki..hihi...Sampai rumah Wina memang kelam kabut la sebab aku tengok minah ni dah siap...Terus aku g gosok baju dan mandi semua..Hihi...

Kol3 jugak la sampai 1Utama..Punya la susah cari parking...Semua corok da tutup sebab parking full..Last sekali kitorang parking bawah sekali..Jadi lah dari tak ada....Aku ni dah sakit kaki menahan clutch(betoi ke eja cmni) dengan brek..

Disebabkan As sampai lambat sedikit sebab die lambat keluar dari rumah ..Aku dengan Wina terus memenatkan kaki memasing dengan mentawaf mall..Hahaha...Lama dah tak buat macam tu...Lagi pon kitorang tak pernah habis tawaf 1Utama ni...

Time nak krismas memang adalah jualan or pertunjukan ala-ala obersi...Nak bagi kite merasa juga susana kat sana kan.. Tapi aku ngn Wina tak menyelit la kat bawah tu... Just tengok dari atas je ambil gambar...tengok gelagat orang..



Pastu jalan nye jalan aku baru tahu dalam 1Utama ada taman ikan..hahaha..Sedei kan aku...Memang aku ngn wina brtapa kat situ kejap sebab terpegun kan tengok ikan-ikan kat situ..Besar -besar okey...
Tak terlepas jugak la kitorang bergambar okey..tu dah macam aktiviti wajib kami...Hahaha







Dah agak penat kami berjalan-jalan...akhirnya sampai jugak si As ni..Adoi..Dengan perut lapar tak ingat..Kami tunggu jugak la Si kecik ni sampai nak makan sama-sama...

Eh..Lupa nak mention Dla..Dia last minit tak dapat join...Sebab family dia datang dari terengganu..Takkan nak tinggal family tok kami pulak kan..Apa2 pon..family first...

Sambung balik...As sampai je terus decide nak makan kat mana sebab Wina da terhidu2 bau sup kat ssatu tempat ni..hahaha..Tu kite cerita next entry ye..Bila???
Ntah..hahahaha












Monday, December 16, 2013

Kereta Mandi Hadas???

Tajuk di atas ni bukan untuk dari aku okey U all.. Tapi Baby Myvi aku ni haa...

Ayoo...

Ni bukan mandi biasa sebab Myvi aku ni selalu da mandi biasa...tapi ni mandi hadas besar..Hahhaaha

Gile r Kereta pon ade mandi hadas besar k..


My baby Myvi dapat main snow da..Tuan ko ni je tak pernah lagi..hahahaha


Ni part yang paling penting ye U all untuk Baby Myvi aku ni...Vacumm tang dalam die..Actually sebenarnya aku hantar pon sebab aku nak vacumm dalam Myvi aku ni haa... dah macam klinik haiwan dah dalam kereta aku ini...Bulu kucing merata...Adoi..ni aku yang dah tak tahan sangat la ni...hahaha...


Servis kedai ni okay la walau pon dia tak paham sangat apa kita cakap...Tapi kalo kita suruh dia akan ikut je...Hahaha..Abih segala sudut aku suruh diorang vacumm...hahaha

Lepas ni kita tggu bulan bila pulak aku hantar myvi aku ni dapat main salji..hahaha

Sunday, December 15, 2013

Cuti Time!!

Ari tu aku dengan family aku bercuti ke Kota kinabalu...

Asik la bertangguh entry aku ni haa...Aku dah lupe sebenar nye..hahaha..Xpe2..nanti aku korek ingatan aku ni..hahaha..


Friday, December 13, 2013

Pagari Tingkap Anda

Macam tajuk lagu Indonesia pulak tajuk entry aku kali ini..Hihi..
Ni semua sebab anak2 bulus aku la ni..( sila rujuk entry sebelum) Keselamatan mereka perlu dititikberatkan.. Plus Tak ada aku jadi pak guard asik nak menengok je kalau diorang main panjat-panjat tingkap tu...

gagah okay aku g men'survey' harga pagar dawai ini ye.. Mula-mula aku ambil dari rumah ayah saja.... Dah ayah suruh amik je dia punya..Tapi sangat keras dan mudah berkarat. Jadi aku beli saja yang baru.. Ambil yang mahal sedikit..Tahan lama dan tidak berkarat.


Aku tak ada la beli pagar semata kan..Kat kedai tu fikir jugak nak potong macam mana..Dah la rumah aku ni memang totally zero..Tak ada barang langsung kan.. Terus la capai Cutter..Menyenangkan kerja memotong dawai dan menyimpul dawai dengan kemas.. Memang tak kuat la tangan aku nak simpul dawai pengikat dia kan...


Sampai je rumah memang aku terus memulakan aktiviti..Tak boleh tunggu lagi..Nanti mesti asik bertangguh je..
Ooo Ye..Aku buat sendiri ye..sebab nye mak tak kahwin lagi nyah nak suruh laki buatkan..Hahaha..


Elok aku bentang je pagar tu nak ukur dan potong..Dah ada tukang kacau.. Tengok die yang menyibuk...Pelik la tu tengok banyak barang dalam rumah.. Kita dok memotong die yang dok berkejar.. Ayoo...Memang mencabar betul kalau buat kerja dengan budak-budak ni...

Sampai pukul 12 malam jugak la aku bekerja.. hahaha...Akhirnya siap jugak... Luka-luka la tangan lembut aku ni...Hahaha..
Orang lalu lalang kat bawah pelik je tengok aku terpanjat-panjat.. Hahaha..Ada aku kisah... 


Monday, December 9, 2013

Me N Bff

BFF kat sini adalah Best Friend Forever ye U all..Bukan Boy Friend Forever..Jangan salah di situ..hihi..



Kalau ikut kan sejarah kitorang ni tak tahu la cam mana boleh rapat..Hahaha... Tahu tahu je kitorang rapat sampai sekarang..Banyak rahsia termasuk rahsia terbesar aku diorang ni tahu...

Hubungan kami bermula dari kolej lg...Time tu kitorang sama-sama kat Kolej Polytech Mara Kuantan..
Dulu kitorang ni tak satu geng pon..Aku dengan As..Dla dengan Wina.. Tapi dah hujung-hujung diploma kot kitorang rapat.. 

Relationship kitorang lagi bertambah rapat bila kitorang sama-sama lagi dapat UiTM Shah Alam.. Dapat bilik asrama pon sebelah-sebelah..Duk rumah sewa pon sama-sama.. Walau pon pernah waktu ketika dulu our relationship putus atas sebab kes yang bagi aku..aku tak nak ingat...Tapi Alhamdulillah..Our relationship pulih semula... Dan terus rapat hingga sekarang...

Sekarang ni masing-masing bizi..Huhu..Ye lah..Masing-masing dah ade kerja masing-masing.. Tambah lagi As dan Wina dah mendirikan rumah tangga...Jadi bertambah la bizi memasing nye..

Tapi kami tetap berhubung dan still keluar sama-sama..Walau pon kadang-kadang tak cukup geng..hahaha.. Yela..Nak tunggu cukup geng memang payah la...

As dan Wina - Sebelum As jadi bini orang

Aku, Wina dan Dla - Sebelum Wina jadi bini orang

Aku dan Dla - G kursus kahwin

Aku, Wina dan Dla - Jalan2 D curve

Aku, As dan Dla - Jalan2 Mid Valley

Aku dan Dla - Tinggal kami je yang single mingle..hahaha


Aku, Wina dan As - Jalan2 OU

Camni la kami..kadang-kadang aku keluar dengan Wina je..Kadang-kadang dengan Dla sekali...Dengan As ni susah cket sebab die duduk dengan mertua..So payah cket lagi nak keluar-keluar ni...

Memang susah kitorang nak keluar berempat sebab masing2 dah bizi sekarang...

Hope our relationship tetap kekal..

('_')




Thursday, December 5, 2013

Noty La Awak Ni!!

Lama dah tak cerita pasal ini budak... Budak ini sekarang sangat lah noty... Semalam dia boleh keluar rumah tanpa kita tahu..Macam mana die boleh keluar dari tingkap bilik tu???..Waaa..Memang buat mommy die putus nafas okay... Aku yang perasan die tiada dalam rumah terus keluar tanpa fikir time tu tengah pakai baju tidur semata nak cari Budak Elmo ni...Macam orang gila lah kita dok cari die...

Nasib baik la ini budak tahu jalan pulang.. Tahu tahu je dia dah tercongok depan pintu tunggu kita..Tahu pon awak tak boleh masuk rumah..memang terus amik peluk dan cium puas-puas...Kalau la ade orang culik awak camne...Adoi yaiii...

Ni ada satu lagi perangai scary...Pantang la sliding tingkap tu terbukak..Laju je die berlari dok panjat.. Awak tahu tak tinggi walaupun tingkat 1 je...

Kalau aku yang tengok bawah ni tak ada lah gayat pon..Tapi bila aku tengok budak ni main tinjau-tinjau kt sini..Aku yang seriau..

"Waa..Jelas nye dapat tengok kat luar"

"Mommy!! Kukuh ke tak ni"

"Eh..Ada aweq lalu la"

"Sebelah sana ok mommy..So mommy dun worry k"


" Aaaa...El nak jatuh ni"

"Ok Mommy..Cepat ambil gambar El..El nak tunjuk kat kawan-kawan mommy ni"

Sunday, December 1, 2013

Product Promotion - December 2013


Shaklee OMEGA GUARD






Ini lah promotion Shaklee untuk bulan December ni...

Beli 6 dapat free 1 botol

atau pun U all boleh beli 1 botol dari aku..

Retail Price : RM136.00
Member Price : RM109.00




Hubungi / SMS / Wassap / PM
Jaslina
017-2490438

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...