Wednesday, November 13, 2013

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Kalau dah terlebih rajin sampai ber entry-entry aku buat kan..Hahaha...

Sebelum ini aku dah terangkan pasal Lecithin Shaklee ini.. Kali ini aku nak story pasal Omega.. U all yang nak kurus tu sila noted ye disini bahawasa nya omega lagi power dari Lecithin..Kalau U all gabungkan Lecithin dan Omega ini...Comfirm sure memang "Cantik Menarik Kau Memang Debom Kebabom Meletop Weeeeiii"...Hahahaha



Apa itu Omega Guard?

Omega Guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul peringkat yang sangat ekslusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berta, merkuri, kadminum dan sebagainya.

Minyak ikan boleh diperolehi secara semulajadi dari ikan-ikan laut seperti ikan kod, ikan kembung, ikan salmon dan sebagainya. 

Omega Guard Shaklee tidak berbau hanyir dan enak di kunyah begitu sahaja. 

"Siyes U all.. Aku makan ubat kapsul ni memang aku tak akan telan..Kalau telan minggu depan pun tak akan masuk dalam perut ini...Aku akan kunyah je. Senang. sekali minum air terus semua masuk dalam perut"

Omega Guard mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA. ALA dan banyak lagi. DHA dan EPA merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA juga dipercyai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf mata yang perlu diperolehi melalui permakanan.

Shaklee Omega Guard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak Omega 3 termasuk DHA dan EPA.

" Aku ni dok la cakap pasal DHA dan EPA ni..U all faham ke apa DHA dan EPA ni?..Hahaha..Syok sendiri da aku ni..."


Apa fungsi DHA dan EPA ni???

Fungsi EPA
  • Mencegah Kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi
Fungsi DHA
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegak sakit Kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

Kebaikan Omega Guard Shaklee????

Melindungi Jantung

- Membekalkan asid lemak omega 3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh ber gred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

- Satu pnyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega 3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risikopenyakit jantung koronori.
- Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega 3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular disamping membantu memelihara tekanan darah dan paras tridliderida yang normal. 
- Omega 3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Ultratulen & Bergred Farmaseutikal

- Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega 3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

- Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.


Siapa yang Perlu Ambil????



Sering di landa masalah kesihatan

Batuk Berkahak / Selsema berterusan
Sakit-sakit sendi dan kolestrol tinggi
Stroke


Mereka yang Mengalami Masalah Berat Badan

Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terana kenyang lama


Ibu Mengandung

Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang atau pun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
Mengurangkan risiko gila meroyan selepaskan melahirkan bayi
Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil


Kanak-kanak

Pertumbuhan badan yang sihat dan jugak untuk kesihatan otak
Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selsema dan asma
Memperkuatkan sistem imunisasi badan


Ibu Menyusu

Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga
Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu


Omega Guard Shaklee adalah ultrapure, dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semulajadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plunbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hari ikan yang boleh memneri kesan toksik.

Jadi..

Jom U all kita dapatkan Omega Guard ni...Berbaloi-baloi okey.





Hubungi / PM / SMS / Wassap
Jaslina 
ID 927734
017-2490438

Lecithin Bukan Untuk Kurus Sahaja!!

Lecithin merupakan antara hot stuff produk SHAKLEE. Ramai yang mengambil Lecithin untuk mengawal berat badan. Semua orang ingat fungsi Lecithin hanya untuk pecahkan lemak iaitu supplement yang boleh buat kita kurus gitu...

U all... Jangan salah faham okey.....

Jom kita ketahui lebih lanjut tentang Lecithin ini...


Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan 'melekat pada lemak'...Dalam kata ringkasnya menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegak lemak dari melekat pada dinding membran...

U all...

Lecithin ni tidak boleh dihasilkan oleh badan akan tetapi ia sangat diperlukan oleh badan kita....Macam yang aku cakap tadi..Jangan salah faham ye..Lecithin bukan saja untuk kurus..Jom kita ketahui khasiat yang selebihnya tentang Lecithin Shaklee ni..

1.  Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab itu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yang mengeras. Malah sesetengah pakar mngesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dengan masalah kesihatan yang sebegini.

2. Kenapa orang yang nak kurus suka Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak)...Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

3.  Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran kedalam sel-sel badan.. Tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-bahan kimia dari persekitaran yang tercemar, bahan-bahan metal, dadah, food additives. pesticides etc.. Semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat-zat. Jadi dengan cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yang bijak.

4.   Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

5.  Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya, fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka yang menderita akibat multiple sclerosis,fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

6.   Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Disamping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

7.   Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam tranmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (short term memory). Lecithin di percayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer's disease. malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

9.  Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi-sendi) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang(sistem penghadaman)

10. Lecithin adalah zat untuk kecantikan...Ianyanya perlu dalam menghasilkan rambut yang sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah aczema.

11.  Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab itu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.

12.  Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan untuk membuat BILE. BILE ini fungsinya mencairkan lemak. Penggemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan.

Jadi U all..sesiapa yang ambil Lecithin ini, dia juga dapat khasiat yang lain selain nak kurus. Berbaloi kan...hihi




Hubungi / PM / SMS / Wassap
Jaslina (ID 927734)
017-2490438

Friday, November 1, 2013

Bizi la Sangat...

Adoi...aku bz sgt la minggu ni...adoi...ni budget nye pasal la ni...

Pak menteri ni bole pulak xnk bg finance bill...kojo den sume jd tangguh tambah kelam kabut...
100,000 buku kena keluar ni pak menteriii... Memang menjawab aku minggu ni...telefon manjang bunyi jo...dah la aku sorang yang handle...huhu...

Tambah lg dah hujung tahun kan..finance mintak macam-macam pulak..acc analysis la..apa la.... Email la aku macam-macam... Hahaha

Akan tetapi..walau keje xsiap..cuti tetap cuti....planning jangan di batalkan.... Bukan salah aku kerja tak siap..hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...