Wednesday, September 25, 2013

Dua Budak Bulus



Nampak tak apa yang ada dalam bakul tu...Hahaha..Minta maaf la U all..Bukan niat aku nak aniaya Budak 2 ekor ni..Tapi sorang sombong..sorang keje nye nak nyembur je...Penat aku nak meleraikan nya...Kalau aku pergi kerja..Tak tahu la camna gaya nya...Hahahaha...

Tpi Alhamdulillah U all...Itu dulu punya cerita..masa minggu pertama ambil Toty...Sekarang diorg dah jadi kawan baik...Kadang-kadang boleh nampak la masing-masing ada sifat cemburu tu...huhu

Dont worry ye sayang..Mommy akan cuba sayang kan korang sama rata...


Sunday, September 15, 2013

Raya Puasa Punya Cerita Laaaa (updated)

Adoi..orang dah nak raya haji kan...Baru keluar gambar raya puasa..hahaha
Tapi aku baru kuarkan dekat blog je U all.. Kat Instagram dah kuar raya kedua lagi...Siapa nak tengok gambar aku yang lain boleh follow IG aku dulu..tak follow tak dapat tengok sebab aku kedekut...hahaha

Kat sini aku paparkan gambar yang sangat ekslusif lagi musif..Payah nak tunggu gambar ni siap proses taw..Memang bernanah bontot tunggu nye...Ni semua gara-gara maksu aku yang tidak tahu sebab musabab nye menyimpan gambar2 tersebut...boleh je mintak kat orang lain..tapi disebabkan camera beliau ni sume gambar ade...senang sekali semua...

Tak apa la U all... U all layan je la..Belum basi pon cerita ini..masih hangat di memori indah kami...


Mula-mula sekali mesti lah my family..tapi ni tak lengkap U all.. kedua2 abang aku tak beraya bersama kami..Sorang berlayar dan seorang lagi beraya rumah mertua..

Pelikkan tetiba ada color hijau..cet..memang spoil taw..ini la kalau bizi yang amat...Baju raya pon tak siap lagi..Salah sendiri..Hantar kat tailor lambat.. Dulu ibu suruh amik kelas menjahit semua berlagak...Rasakan la..hahaha

Pak Ngah's Family

Pak Lang's Family

Achik's Family

Apak's Family

Couple in our Family

Yang ni belum membiak lagi...Bak kata aku pada kawan-kawan aku yang mengeluh belum beranak pinak tu..Tuhan belum nak bagi tanggungjawab lagi..So berdoa bertawakal berusaha..tu je la..hihi

Bila semua dah habis sesi bergambar bersama keluarga masing..dan disebabkan mak mak, ibu ibu, ayah ayah dan papa papa ni jeles sebab adik bongsu diorg ni gambar dok romantik je berdua...masing-masing pon nak jugak... Kami yang tukang amik gambar ni layan kan aje la..Baru lepas bermaaf-maafan kan..Takkan nak cari gaduh sebab gambar je..tak berbaloi U all...





Ada satu lagi gambar kami yang maksu aku ni tak kongsikan lagi..one big family...Uhh..Sampai bilo la bertapa dalam camera die ni agak ehhh



Tuesday, September 10, 2013

Si Putih Yang Kiut

Haluuuu...

Aku suka sangat U all..Kenapa???...Hahahah

Aku dah ada anak baru...Now..aku dah ada 2 ekor anak yang perlu dijaga...Hihi...Kiut sangat....


Tapi satu je perangai si putih nii...Payah benar nak ambil gambar dia...Dia macam tahu je aku nak ambil gambar dia..Cepat-cepat je dia alih kan muke dia...Kadang-kadang aku kene main acah-acah baru dapat gambar muke dia yang kiut niii...



Si putih yang comel ni di beri nama Dolty...Nama di beri sebab ikut nama abang dia Dolta...Aku komersial kan nama dia ...Jadi lah Toty...Kadang-kadang aku panggilll Tottt jer...hahaha....

Masa aku ambil Toty ni dari Kak Lynn, dia baru 3 bulan....Aku double confirm dengan Kak Lynn..birthday Toty - 8 Jun 2013....





Sunday, September 8, 2013

Kau Ambil Betina,,Aku Ambil Yang Jantan

Apa pulak la tajuk entry aku kali ni kan...Hahahaha...Op coz la pasal kucing U all...Aku kan giler kucing sekarang..Hahaha...

Time ni aku dengan opismate aku..(Siapa lagi kalau bukan Ayus tu....) jage event kat Renaissance Hotel Kuala Lumpur...Macam biasa lah ..Kalau jaga event memang bosan yang amat laa...Kitorang ape lagi..Cari la corok-corok yang ade wifi untuk bersosial...hahha...Aku dengan ayus ni memang Dunia Kucing saja la...Tak ada benda lain dah kami nak tengok..Hihi..Sekali ternampak post Kak lynn Ni...Ayus laju jari okey komen..Komen pnya komen..Memang terus mintak alamat...Cantik kot... Aku memang la tengah cari kawan untuk Elmo aku ni...


Aku dengan Ayus memang terus decide pergi je lepas event..Tak tunggu dah...Walaupun malam tu aku nak balik kg...Kang ade orang kebas memang menyesal lah kan...Jem kot nak pergi Subang..Hahaha...Demi meow-meow..Ku gagah kan juga la kaki aku ni tekan pedal minyak..Hahahaha...

Agak susah ok nak cari rumah Kak Lynn ni walau pun aku agak biasa dengan Kg Melayu Subang tu...Sesat jugak la...hahaha..

Sampai- sampai saje memang teruja la tengok rumah Kak Lynn...Cantik gila kot...Walaupon apartment saje..Cara dia decorate dalam rumah dia memang superb la... Nak ambilgambar dalam rumah dia..Tapi kang Kak Lynn ni ingat aku nak buat apa pulak kan...Hihi...

Berbalik pada meow2 yang aku nak ambil..Memang warna putih la jadi pilihan hatikan...Ingat kan nak ambil betina..Akan tetapi dah ada yang booking pulak...Frust jugak la U all...
Tapi aku tak akan la balik dengan tangan kosong..Penat kot redah jem..Balik kerja pulak tu..Memang aku angkut la si jantan nye...Tak kisah lah...Akan aku jaga jugak..

On the way balik rumah tu name dah diberi la kan..Dolta...Ayus la nak name ni...Konon nye si Dolta ni jagaan kami berdua..hahaha...
Tengah dok main dengan Dolta on the way balik rumah tu..Kak Lynn wassap..tanya aku sama ada aku nak tak si betina nya pulak...Ehhh...Memang nak la...
Tu yang keluar tajuk entry ni...

Ayus : Ko ambil yang betina..Aku nak yang jantan (Dolta) ni..Tapi aku bawak balik kg dulu...
Aku :  Boleh saje

Memang nak la kan....Gila ko nak tolak...Memang tak laa...

So kitorang decide Ayus akan ambil yang Betina nye...Aku dah teruja dah..tp kena balik kg kan..huhu


Tengok la reaksi Elmo masa pertama kali Dolta masuk rumah....Elmo ikut kan saja mana Dolta pergi..Di terkamnya Dolta macam nak mating...Aku ngan Ayus dah gelabah da...Gay ke si Elmo ni..hahaha...


So...malam tu memang aku terus bawak balik kg la...Memang mencabar la bawak dua ekor kucing dalam kereta seorang diri..tanpa cage..U all jangan buat macam ni ye...
Si Elmo memang baik la..tidur je atas pangku aku..Si Dolta ni yang mencabar...Kena cakar jugak la aku...Memang..ehhhhh...Aku pandang ko kecik besar je Dolta...huhu




Ayah dengan ibu dah jatuh hati dah dengan Dolta..Nasib Ayus nak bela je..Kalo tak aku da letak kat kg daaa..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...