Wednesday, July 24, 2013

Aku Ambil Anak Angkat

Hai U all....
Sila jangan terkejut ye dengan tajuk entry aku...Biasa lah kan...Bila dah kahwin lambat ni..Rasa bosan la duduk rumah sorang-sorang bila balik kerja..Jadi terfikir lah nak ambil anak angkat...Lagi lagi teruja tengok anak-anak orang lain yang gebus gabas...Aduh..Mak tak boleh tahan U all..

Ops...
Opss..

U all jangan fikir bukan-bukan ye..Aku ni nak ambil anak kucing jadi teman dekat rumah..Hahaha..Bukan anak orang ye..Kalau anak orang aku tak mampu nak jaga lagi...Hahaha..

Aku suka tengok-tengok page group Dunia Kucing dekat FB...Sekarang ni macam-macam page kucing dah ada aku tengok kat FB tu...


Tengah syok syok komen dan like anak-anak kucing orang lain...Terpandang satu post ni dari kakak su a.k.a Ru Fang... Aku memang jatuh hati la ngn Meow yang Kak Su iklan kan ni...Memang tak tunggu dah..Terus komen cakap nak...


Dalam hati konon nye nak bagi kat ayah la sebab belum ada kekuatan lagi nak bela dekat KL..Tetapi tak tahan tengok muka die yang comel ni..terus tekad nak bela kat KL..Hahaha

Keesokan nya memang tak tunggu ok..Terus aku ajak ayus opismate aku pergi Puchong..Gagah.Padahal tak tahu jalan pon nak g Puchong tu..Semua main redah je...Hahhaha...

Sampai-sampai je memang terkejut la..Rumah Kak Su ni memang ade banyak kucing..Mana tak banyak nya...Asal jumpa kucing terbiar je dia angkut bawak balik umah..

Dan for U all Information...Kucing aku yang aku nak ambil ini pun stray cat...Kak Su jumpa tepi highway...Ada jugak tu yang buang kucing tepi highway..Comel cmni pulak tu...


Tapi jujur...Aku tak boleh lama-lama duduk dalam rumah KakSu ni...Bukan nak berkurang ajar..Tapi Memang tak tahan dengan bulu-bulu kucing dalam rumah tu..Bukan aku cakap KakSu tak jaga rumah dia ok...Memang nampak kebersihan dalam rumah dia...Tapi yela kan..Kalau dah banyak-banyak kucing dalam rumah tu..Memang kuat la bulu-bulu nye main kat hidung..Hihi...Ayus yang da perasan aku macam nak sesak nafas..terus ajak aku balik..Sudah lah Aku yang drive..huhu

On the way balik rumah..Ayus yang tolong pegangkan anak baru aku ini..Alhamdulillah dia tak meragam..Mungkin terkejut kot..

Yang aku ni tengah bawa kereta...terus set kat mind...ELMO...muahahahaha...





Nota kaki:
Kalau ada sesiapa yang nak adopt kucing secara free tanpa bayaran..boleh la hubungi Kak Su ni dari FB beliau...Ru Fang

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...