Thursday, July 25, 2013

Elmo In The House

Tanggal 23 Julai 2013

Elmo dah ada kat rumah aku....Kiut sangat..disebabkan Elmo ini Stray Cat..Dan aku tak tahu die ni bape bulan..Aku anggar kan saje time aku amik Elmo ni dalan 2-3 bulan gitu..

Hari pertama pergi kerja tinggalkan Elmo kat rumah sorang-sorang memang hati tak tenteram la..Lagi- lagi aku tinggalkan dia dalam toilet..Siap kunci ok sebab nak bag toilet train...Every minute aku Wassap My Bie risau kan Elmo...Sampai My Bie balik kerja awal pergi singgah rumah sekejap tengok Elmo ok ke tidak..hahaha...
Nasib la Bie..Awak dah jadi orang kedua dalam hati saya...

Memang time ni Shaklee ntah kemana...Hahaha..Hanya Elmo je la..hahaha

Tapi Elmo ni satu la perangai dia..Kerja nya asik la nak menggigit...Tangan aku ini dah banyak kucis sebab dia asik la menggigit...Uhh..Lantak la Elmo..Janji kau tak sakit..aku da lega dah...












Wednesday, July 24, 2013

Aku Ambil Anak Angkat

Hai U all....
Sila jangan terkejut ye dengan tajuk entry aku...Biasa lah kan...Bila dah kahwin lambat ni..Rasa bosan la duduk rumah sorang-sorang bila balik kerja..Jadi terfikir lah nak ambil anak angkat...Lagi lagi teruja tengok anak-anak orang lain yang gebus gabas...Aduh..Mak tak boleh tahan U all..

Ops...
Opss..

U all jangan fikir bukan-bukan ye..Aku ni nak ambil anak kucing jadi teman dekat rumah..Hahaha..Bukan anak orang ye..Kalau anak orang aku tak mampu nak jaga lagi...Hahaha..

Aku suka tengok-tengok page group Dunia Kucing dekat FB...Sekarang ni macam-macam page kucing dah ada aku tengok kat FB tu...


Tengah syok syok komen dan like anak-anak kucing orang lain...Terpandang satu post ni dari kakak su a.k.a Ru Fang... Aku memang jatuh hati la ngn Meow yang Kak Su iklan kan ni...Memang tak tunggu dah..Terus komen cakap nak...


Dalam hati konon nye nak bagi kat ayah la sebab belum ada kekuatan lagi nak bela dekat KL..Tetapi tak tahan tengok muka die yang comel ni..terus tekad nak bela kat KL..Hahaha

Keesokan nya memang tak tunggu ok..Terus aku ajak ayus opismate aku pergi Puchong..Gagah.Padahal tak tahu jalan pon nak g Puchong tu..Semua main redah je...Hahhaha...

Sampai-sampai je memang terkejut la..Rumah Kak Su ni memang ade banyak kucing..Mana tak banyak nya...Asal jumpa kucing terbiar je dia angkut bawak balik umah..

Dan for U all Information...Kucing aku yang aku nak ambil ini pun stray cat...Kak Su jumpa tepi highway...Ada jugak tu yang buang kucing tepi highway..Comel cmni pulak tu...


Tapi jujur...Aku tak boleh lama-lama duduk dalam rumah KakSu ni...Bukan nak berkurang ajar..Tapi Memang tak tahan dengan bulu-bulu kucing dalam rumah tu..Bukan aku cakap KakSu tak jaga rumah dia ok...Memang nampak kebersihan dalam rumah dia...Tapi yela kan..Kalau dah banyak-banyak kucing dalam rumah tu..Memang kuat la bulu-bulu nye main kat hidung..Hihi...Ayus yang da perasan aku macam nak sesak nafas..terus ajak aku balik..Sudah lah Aku yang drive..huhu

On the way balik rumah..Ayus yang tolong pegangkan anak baru aku ini..Alhamdulillah dia tak meragam..Mungkin terkejut kot..

Yang aku ni tengah bawa kereta...terus set kat mind...ELMO...muahahahaha...





Nota kaki:
Kalau ada sesiapa yang nak adopt kucing secara free tanpa bayaran..boleh la hubungi Kak Su ni dari FB beliau...Ru Fang

Wednesday, July 17, 2013

Nak Kulit Cantik?? Glowing gituuu

Hai U all..

Before ini aku dah story pasal GLA dengan ESP...Kalau U all tak tahu jugak sila klik ye pada GLA atao pun ESP tu ye untuk recall balik apakah itu...Aku tahu U all ni manja-manja...

Apa kene mengena tajuk entry ini dengan GLA dan ESP ini kan??


Haaa...dah tahu dah kenapa..hahaha...U all jangan ingta GLA je untuk nak mengandung sahaja ye..

NO!!! NO!!! NO!!!...

Diharap ye U all..Jangan fikir begitu ye..Salah pemikran U all itu..hahaha





Hubungi / SMS / Wassap / PM
Jaslina
017-2490438


Friday, July 12, 2013

Love : Blind Date

Hai U all..cukup-cukup la pasal Shaklee..Nanti kite sambung eh..Aku nak sambung pasal My Bie ngn aku ni...

Hari itu aku dah story pasal cmne kitorang kenal kan...Kali ini aku nak cerita macammana kitorang boleh togather gather ....

Lepas calling calling tu My Bie ada ajak aku keluar..As Usual la aktiviti aku...Blind date..Hahaha...Tapi aku tak tahu lah kenapa..Dengan dia ni aku Cuak lebei..Hahaha... Sampai la ade 1 malam ni aku setuju nak keluar dengan dia...Konon nya die ajak pergi teman die main futsal..U all bayangkan lah..keesokkan nye aku ade exam Communication yang aku paling tak suke tu..Hahaha..Dengan selamber nye aku keluar bawak note kat tangan..Konon bace la..Tetapi haram..Hahaha...Die tengah main futsal ngn kawan-kawan die..Aku main text dengan orang lain..hahaha...JAhat kannn...


Balik dari futsal tu...Dia ajak pergi somewhere tapi aku taknak sebab piki jugak lah kan ada exam esok..Dah lewat kot...Cuak jugak aku ni...Hahhaa...Tapi Muka die...hahaha..Cam haram merajuk die..Adoi..Pastu aku tahu...die akan buat muke kalo bende yang die nak tak dapat...Hahaha..Aku layan kan je la...


Lepas pertemuan pertama...Nak kata selalu jumpe tidak lah jugak...Tapi still calling-calling..Dan aku pon macam biasa la dengan BF (Mr A) aku pada waktu itu..Haha...

Lepas tu My Bie ajak aku pergi Genting Highland...Aku tak ingat la dulu aku ade cerita ke tidak pasal pergi Genting ni..Lupa sudah...Masa kat Genting tu,,Mr A asik kol aku...Adui...Aku tak berani nak angkat sebab aku tak beritahu langsung aku pergi Genting...HAhaha..lagi- pergi dengan lelaki kan...HAhaha...


Balik dari Genting tu aku drive sebab My Bie da pengsan kepenatan..Penat lah kan..HahahaDie tidur je sepanjang jalan..Mr A call aku lagi..No Choice...Disebabkan tgk My Bie tidur aku pon pick up call Mr A...

Mr A : Awak kat mane??
Aku : Abang...Jas cal nanti  Jas tengah drive..Boleh???
(Tak jawab okey...Aku takut..Hahaha..Buat hal aku berani..)

Dalam masa yang sama aku tak tahu My Bie ni jadi tukang dengar je..Hahaha...

Memang lepas tu muka dia jangan cakap la..Masam...Aku buat tak tahu je la kan..Dia hantar aku sampai umah sewa aku..Die ajak aku main bowling..Tapi aku malas..Penat campur nak call Mr A cepat...Hahaha...
Dia ok saje lah...Muke die jangan kata  la..Memang hati keras lah aku ni...Hahaha

Akan Tetapi..Aku ingat kan die balik.Rupenye die tak puas hati..Hahaha..Dia cal cakap nak jumpe..aku ni pelik la..Mamat ni dah kenapa..Baru hantar aku balik dah nak jumpe balik..Tak penat ke apa..huhu...Aku cakp ok lah..Jom g main bowling...Memang die cakap ngn aku sampai die sampai balik kat rumah aku...
Dan tak ada lah aku call Mr A nye kalau die dah bergayut je dengan aku..huhu...


Keluar la aku dengan die balik..Uhh...Ni la first time aku keluar banyak kali dengan kawan alam maya aku..Hahaha..

Dah lah..Malas nak sambung cerita lagi..Kita sambung nanti-nanti lah U all K...HIhihi..




Nota kaki:..Gambar aku semua tak bertudung..Jadi..xoxo..Hahahaha

Wednesday, July 10, 2013

Cyst!! PCOS!! Hamil!!

Cyst!! PCOS!!!

Apa ke benda nye Cyst dengan PCOS ni.. Mula-mula aku pun tak tahu U all...
Apa la Cyst ni....Apa la PCOS ni....Semenjak aku mendalami produk SHAKLEE ni...Baru aku kenal apa cyst dan apa PCOS??...

Mereka ini la yang menghantui para-para isteri di awal perkahwinan.. Kalau dah dapat tahu mengalami Cyst atau pun  PCOS ni memang down gila lah...Kalau aku memang dah down dah..Mesti kesian dengan para-para suami yang menunggu kehadiran waris untuk memeruskan keturunan mereka..huhu
Sebelum sebelum ni aku dah terangkan pasal GLA Shaklee... 


Rupa-rupanya GLA Shaklee ni dapat menbantu.. Alhamdulillah..Secara jujurnya benda ajaib ini berlaku pada opismate aku sendiri.. Selepas 3 tahun berkahwin dan doktor sendiri mengesahkan menghidapi PCOS telah cuba mengambil GLA Shaklee ini..Setelah 2 bulan..Beliau disahkan mengandung 4 minggu...Memang saat yang sangat dinantikan oleh pasangan ini...

Apa itu Cyst dengan PCOS ni???

Cyst:

Ovarian Cyst biasa dihadapi oleh wanita muda. Kebanyakan mereka dididapati mengalami ovarian cyst apabila mereka menjalani pemeriksaan ultrasound ketika menghadapi masalah kesuburan.
Ovarian Cyst ini sebenarnya adalah kantung yang mengandungi cecair berada dalam kilang telur ovari. Cecair ini boleh jadi cair seperti air, pekat likat dan ada kalanya mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi. Ia juga mempunyai saiz yang berbeza-beza.
Ovarian Cyst ang normal akan membesar dan pecah untuk mengeluarkan telur ovum ketika ovulasi. Cyst yang pecah ini dinamakan follicle. Jika Cyst ini tidak pecah, saiznya akan bertambah besar dan dinamakan functional ovarian cyst. Ia tidak merbahaya kecuali jika saiznya terlalu besar.



PCOS:

Lebih kurang 80% dari penghidap Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS)  mengalami masalah ketidaksuburan atau dikenal juga sebagai mandul (infertiliti)

PCOS merupakan gangguan hormon yang paling tinggi di kalangan wanita yang berada pada peringkat subur. Ia juga menjadi salah satu faktor ketidaksuburan dalam kalangan wanita.

Antara ciri-ciri utama PCOS adalah pengovulan (proses bertelur) tidak berlaku atau tiada pengovulan yang tetap pada setiap bulan. Selain itu peningkatan aras hormon androgen (hormon lelaki) yang berlebihan dalam badan wanita turut menjadi punca.

Gelaja PCOS adalah seperti:-

  • Kedatangan haid yang tidak teratur(oligomenorea) dan kadangkala tu ketiadaan haid(amenorea).
  • Bulu roma berlebihan tumbuh di badan (hirsutisme)
  • Jerawat yang teruk dan kronik
  • Obesiti
  • Keguguran berulang
  • Kulit menjadi lebih gelap (akantosis nigrikan)
  • Botak menyerupai lelaki (male baldness)
Kebanyakan wanita yang menghidap PCOS mempunyai metabolisme yang rendah sehingga menyebabkan masalah berlebihan berat badan (obesiti), terutamanya di kawasan pinggul. Sebenarnya, PCOS merupakan keadaan yang akan dihadapi sepanjang hidup melibatkan semua peringkat umur, bukan sahaja dalam tempoh masa kesuburan.

Gla Shaklee ini In Shaa Allah dapat membantu masalah Cyst dan PCOS ini...



Nak Cepat Hamil???

Antara fungsi GLA adalah menurunkan kolestrol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan.
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni pada waktu waktu subur. Namun tidak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu subur.
Di sini lah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk pergi ke uterus, terus ke tiub folopia untuk bersenyawa dengan sel ovum. 
Bukan itu sahaja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak *kena* hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada disitu sampai hari ke-5...

Senggugut!!

Kenapa kita selalu kena senggugut. Ini adalah kerana, apabila mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Ini berlaku apabila tubuh seseorang itu kekurangan GLA. 

Jadi U all...GLA Shakee dapat membantu..Jangan tangguh-tangguh kan lagi.





Hubungi/SMS/Wassap/PM
Jaslina
017-2490438




Monday, July 8, 2013

GLA Complex??

Hi Dear..Hi Sayang..Hi honey.. Hi U allzzz

Gedik ciket aku kali ni..Yola..Sekarang ni nak cerita benda gedik-gedik jer..hahaha.

U all nampak title entry aku kan ??? So mesti U all da tahu aku nak cerita pasal apa kan..Hihi..Shaklee lagi...Ye la U all..Shaklee ni ada banyak produk nye...Tak terpakai banyak nya..Tidak apa U all..Kita kenali sahaja..then kita tahu mana gunanya..

Okay...Sebelum ini kita da tahu pasal ESP dan Alfafa...sekarang GLA pulak.

bilainginberbicara

Macam biasa la..Aku ni kadang-kadang terlebih rajin. U all tgk je kat gambar yo..Hahaha..

Dah baca..Okay.Tu saje penerangan pada hari ini...

Saturday, July 6, 2013

Love : Camno Bole Kenal??

Ni ape la tetibe je kan. Tak kan tak tahu cam mana kenal SHAKLEE lagi. Produk yang dah terkenal kot. Hahaha

Alahai U all..Cukup dulu la aku nak membebel pasal SHAKLEE ni. Kita melalut ke benda lain pulak...U all ingat tak lagi entry suai kenal My Bie dengan parent aku. Nanti-nanti la aku story sambungan entry tu..Malas pulak..hahaha. Kita bg rahsia dulu. Ceh. Macam la orang nak baca kan.  

Macammana boleh kenal.?? 

Tagged
Haa..terjawab sudah.. We allz kenal dari sini la. Dulu aku tak layan frienster..friendster ni U all. Ntah aku pun dah lupa apa ke nama nya. Hahaha. Ada ada account frenster ni. Tapi tak layan sangat sebab aku more ke Tagged Ni. Tapi lepas aku kenal My Bie ni aku da tutup Account Tagged ni.

Dulu aku ni liar siket. Siket ke?? Banyak la... Hahaha. Aku suke blind date. Sebab tagged ni tak banyak kawan-kawan yang aku kenal. Semuanya orang yang tak kenal. So bila orang ajak jumpe aku on je...Darah muda kata nya. 

Memang just for fun. Bukan nak cari pasangan pon sebab time ni aku memang ade BF pon. Tapi jarak jauh. Aku kat KL. Ex-BF kat Terengganu. Dalam masa yang sama buat perhubungan secara senyap-senyap dengan sorang mamat ni. Hahahaha.. Kan aku cakap aku liar siket.. Hahaha..Tapi aku rasa My Bie tak taw citer yang buat hubungan secara senyap ni. Kalau dia baca mampus aku. Hahaha.

Kita tak payah la story pasal Ex n hubungan sulit tu ye.. Hahaha.

Mule-mule aku yang tegur My Bie. Aku komen kat wall die sebab dulu aku layan bola. Dia penyokong tegar Arsenal. Aku sokong Chelsea. So We all pon selalu la gaduh-gaduh pasal bola. Sampai lah satu message tu die cakap nak no fon aku. Aku tak bagi. Memang style aku takkan bagi no aku dulu. So die tunggu lama sangat aku tak bagi2 lagi agaknya. Dia pon bagi la no fon die. Hahaha

Aku pon apa lagi. Hahaha..Memang tunggu kan.. Aku call la..

Haipp...Bukan dapat-dapat terus call ye..tu gelojoh namo eh..hahaha Tunggu peran dua tiga hari. Baru call..hihi..


Dari citu terjalin la hubungan luar dari laman sosial itu.. Bukan hubungan cinta ye. Yang tu lambat lagi. Hahaha

Kite sambung lagi la ye. Panjang dah ni. hahaha. 

Friday, July 5, 2013

Alfafa ini Apa???

Apa la pulak Alfafa ni U all...Aku ni dok la stadi kan siang malam nak explain kat U all ni...Hahaha
Siapa pernah makan Spirulina...Haaaa...Rupa dia lebih kurang. Siapa-siapa yang suka makan spirulina konfem sure U all mesi suka makan alfafa ini.. Lebih lebih lagi alfafa ni banyak sangan khasiat die U all...


Apa Alfafa ini?

Ihhh U all ni..Aku nak explain la ni...

Alfafa ni raja segala tumbuhan dan alfafa ini pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter kebawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.

Paham ke tidak ni murid-murid???..hahaha

Okay U all..Aku nak sambung lagi ni...

Alfafa ni semulajadi okey... Dia jugak antihistamin, diurentik, membantu penghadaman, kaya dengan serat dan klorofil, kaya dengan mineral, baik untuk pesakit kencing manis, merendahkan kolestrol dan anti tumor dan anti bakteria.

-----------------------------------------------------------------------------------

Banyak vitamin dalam Alfafa ni U all. Setiap vitamin ini ada khasiat/kebaikan/kepentingan dia sendiri.

Vitamin A
- Utk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakan pertumbuhan sel; menggalakan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

Vitamin E
- Melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.

Vitamin U
- Menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

Vitamin B6
- Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya

Vitamin K
- Penting bagi pembekuan drah; penting dalan fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

Vitamin D
- Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

Hahahahah.  (Sakit perut kite)

Adoi...Aku dah kelakar ni U all..Selama aku bernafas kat bumi Allah ni..La ni aku baru tahu ade Vitamin K D U B6...Tengok. Untungkan kita kenali Shaklee ni U all.. Macam-macam kita boleh tahu.

--------------------------------------------------------------------------------

Sudah-sudah...Kita tengok pula mineral apa yang ada dalam Alfafa ini.

Kalsium 
-  Membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

Zat besi 
-  diperlukam dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

Kalium 
- Perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga utk digests lemak.

Fosforus 
- Diperlukan utk tulang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

Klorin (Klorida)
- Elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

Sodium 
-Mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembakuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

Silikon Magnesium
- Membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan meransang fungsi otak.

--------------------------------------------------------------------------

Istimewa sangat ke alfafa ni U all??

Istimewa tu tidak la kalau U all bukan pengguna Alfafa. Jikalau U all pengguna Alfafa, U all akan rasai keintimewaan die sendiri..

Kalau U all nak tahu... Alfafa adalah Milk Booster yang sekian lama diamalkan di benua Amerika.

Khasiat Alfafa??.. Macam aku cakapkan..Memang banyak U all.. Antara khasiat ya adalah :-

Bengkak, Sakit Sendi, Arthiritis, Ulser, Penyakit Perut, Masalah kolon, Sakit Ulu Hati, Hernia, Sembap air, Tiada selera Makan, Bengkak Buku Lali dan Kaki, Sinus, Alahan, Hayfever, Gout, Bau Badan, Kaki Busuk, Nafas Berbau, Serta detoksifikasi.




Perhatian!!!
TIDAK SEMUA ALFAFA ADALAH SAMA, Alfafa yang didapati di supermarket adalah alfafa sprout (biji cambah). Alfafa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. Alfafa Shaklee di perbuat dari daun alfafa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA - di tanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.



Hubungi / SMS / Wassap / PM
Jaslina (ID 927734)
017-2490438




Thursday, July 4, 2013

Minum ESP Dengan Betul lagi Berkesan

Haa U all...kita sambung lagi story pasal ESP.  Siapa yang dah cuba minum ESP ni. Sila-sila angkat diri. Hahaha..Macam aku nampak kan.

ESP ni HOT selling taw. Walau pon orang tu cakap "SOYA!!!Aikkk...Tak sukenye" Disebabkan khasiat yang melampau banyak dan berbaloi-baloi, orang itu tetap minum ESP. Hanya untuk Khasiat dan Kebaikan yang ada dalam ESP ni.


Eh Eh..Main letak-letak gambar pulak nak tanya.. Tanya je la kalau nak tanya..Uhhh

Okey la U all..As U all Know..(Ohh My English..).hahaha..Back to topic..As U all know, ESP ni serbuk like susu. Bancuh la sayang-sayang ku. Akan tetapi jangan bancuh dengan air panas taw...

Why??

Sebab Air panas ni akan matikan semua sel-sel khasiat dan nutrisi yang ada dalam ESP ni. U all boleh bancuh dengan air suam/jus/milo/horlick/susu untuk di minum.

Nak Suggestion???

Uhhh.. U all ni..Naseb la aku ni selalu baik hati. (tangan di bahu mate terus juling.hahahaha)
  • ESP + Air Suam (Yang ni sape yang gila dengan soya boleh la telan ini)
  • ESP + Fresh Milk
  • ESP + Sanquick Orange/Manggo/Tropica
  • ESP + Ribena
  • ESP + Nesvita 3 in 1/Nestum
  • ESP + Susu Anmum
  • ESP + Campuran buah-buahan yang di blend
  • ESP + Horlicks
  • ESP + Mealshake/Perfomance Drink/Cinch Shake
"Oooo...Macam-macam ek boleh campur..Cam mana pulak nak bancuh? Letak berapa sudu? Air banyak mana?"

Eh Eh Sabar-sabar la U all... Aku memang nak habaq ni haa.

Sukatan dia 1 sudu bosar ESP + Air yang U all nak bancuh tu.

Masa????

Ni ikut U all la nak 2 x Sehari atau 1 x Sehari. Lagi bagus 2 x Sehari ye U all.
Aku sendiri suka minum ESP pada awal-awal pagi sebelum pergi kerja, sebab awal-awal pagi lagi perut aku ni dah nyanyi la Kuch Kuch Hota Hai. So kena isi dulu sementara nak tunggu sarapan kat opis tu haaa.
Lagi sekali tu U all minum malam sebelum nak tidur tu.

Peringatan!!!

Mintak tolong sesangat U all. Kang U all cakap aku ni menipu U all kalau sumer khasiat ESP ni U all tak rasa.

!!! Jangan sesekali bancuh dengan air panas
!!! Jangan sesekali gatal nak bancuh dengan air kafein atau pun air berkarbonat
!!! Jangan la U all ceduk ESP ni ikut dan je ye. Pastikan ambil tidak lebih dari 3 sudu sehari. KERANA ini akan membebankan ginjal...Uhhh




Hubungi / sms / wassap / PM
Jaslina (ID 927734)
017-2490438

Wednesday, July 3, 2013

ESP Itu Soya..Soya Itu ESP!!!

Amik ha tajuk entry den.

Dekat sini memang nak di tekankan yang ESP itu SOYA ye U all. Dan ia adalah dalam bentuk tepung susu yang U all kene bancuh dan minum. Sila la rujuk mana-mana produk SHAKLEE. Memang tak ado la yang tulis ESP tu PIL. Kalau ado. Meh tunjuk kat den. Aku bg free ESP Kat U all. hahaha


Apa rase ESP ni?

Siapa yang berani sangat nak bg soalan tu kat KOMEN bawah ni silakan. Aku titik sorang-sorang. (Bosar sangat den ni kan). Hahaha

U all..Tolong rujuk kat tajuk entry ni ye.. ESP Itu Soya. So dengan pastinya aku bagi jawapan. RASA SOYA...Jangan tanya lagi taw soalan ni.. Hahaha

Ada ke yang nak tanya ESP ni ape. Ya Allah U all..Jangan la....Aku nak pengsan ni..uhh uhh

Tak Apa la U all. Aku layan kan jugak...Energizing Soy Protien. Haa ni la yang dok panggil-panggil ESP. Namo ponuh eh panjang bonar. ESP ni sonang. Pendek nk sobut. Tak ado la tergeliat lidak aku ni nyobutkan gizing2 ni..Hahaha


Haaa..kite selalu dengar diet protein diet protein. Amik ESP ni hari2. Memang kita Diet Protien Uall oii...

Actually banyak kebaikan protein ni Uall.. lagi lagi ESP ini.

Khasiat & Kebaikkan:

  1. Menjadikan kulit wajah cantik dan berseri serta awet muda.
  2. Membantu menghilangkan parut jerawat - Parut terjadi akibat kekurangan protein untuk membentuk sel baru yang sihat bagi menggantikan sel mati.
  3. Memberikan tenaga, menjadikan badan sihat, cergas dan kurang letih.
  4. Membantu untuk kuruskan badan, cepat kenyang
  5. Membantu mempercepatkan penghasilan susu untuk ibu menyusu.
  6. Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
  7. Menganjalkan dan mengembalikan kecantikan payudara anda
  8. DLL...Banyak lagi....





Okey U all. Terlampau banyak kan khasiat/kebaikan ESP ini. Ni kira main produk dalam SHAKLEE ni U all. Kalo U all nak tanya apa yang nak di tanya. Tanya je mana nak tanya. Jangan kisah la aku pang ke puk ke apa ke.. Aku cakap je lebei. Buat nye tidak. hahaha


Jaslina 
Id - 927734
017-2490438




Tuesday, July 2, 2013

Shaklee!!! Why????

Uhh...Tajuk entry cam nak cari gaduh kan...
Haa...so..

Kenapa Kita Perlu Pilih SHAKLEE???

bilainginberbicara

Sebab gambar di atas ini ke??? Cantik ke susunan nye??

Ohh...Jangan U all... Jangan begitu..
Pastikan sebab SWG...

OHHH..Ape plak SWG niii...?..sabar sabar u all..ni saya nak habaq ni....Safe..Work..Green..Haa..tu la SWG tu..saya saje la nak ringkas-ringkas kan..saya ni kan pemalas..hahaha...

Why Shaklee??

SAFE
* Lebih 80,000 ujian kualiti dijalankan setahun bagi memastikan keberkesanan dan ketulenan sebenar.
* Lebih 350 ujian dijalankan ke atas setiap ramuan untuk mengesan bahan pencemaran berbahaya.

WORK
* Lebih $300Juta dilaburkan dalam penyelidikan dan pembangunan produk.
* Bahan-bahan semulajadi yang paling halus dan tulen.
* Disokong oleh bukti kajian sains dan makmal yang terdapat di dalam 90 bahan kajain penerbitan.

GREEN
* Produk mesra alam yang benar-benar selamat untuk anda, rumah juga bumi anda.
* Peneraju dalam pergerakan alam sekitar dengan mengamalkan perniagaan yang mesra alam.






Monday, July 1, 2013

Pengedar Sah Shaklee

Cepat je berlalu kan..Sekarang dah Julai..June adalah bulan yang sangat mencabar dan sangat menggembirakan hati aku...Kenapa??..Hihi

Benda yang menCABAR tu adalah dugaan relationship aku ngan My Bie..Alahai...Hari-hari ada saja benda yang kitorang nak gaduhkan...Thanks to Wina la sebab sentiasa menadah telinga dengar luahan rasa aku ni..Kalau tak aku ni meroyan je kerjanya..Haha...

Yang ni lagi mencabar bila aku gaduh yang agak besar tak besar la dengan bos aku..hahaha..Aku ni kuat melenting..Kerja memang nak melawan je la kan...hahaha...Sekali mendapat la ko..Huahuahua

Benda yang menggembirakan adalah ibu berjaya buat operation buang tyroid akhirnya selepas tangguh banyak kali...Alhamdulillah...Aku bersyukur sangat..

Dan seperti yang U all taw My Bie sudah pun menunaikan janji die kat aku nak jumpa parent aku sebelum tamatnya June..Hihi..Love u so much dear...

Alhamdulillah, June ni aku memulakan satu lagi cabang perniagaan kecantikan dan kesihatan, iaitu Shaklee.

Kenapa aku pilih Shaklee??

Yakin!!! Selama aku hidup ni...U all suruh la telah apa pon ubat atau pun vitamin..Memang tidak la kan..Takut aku nak telan segala ubat ini...Hahaha..

Tapi lepas aku jumpa Shaklee ni, aku yakin nak cuba sebab produk Shaklee ini dihasikan 100% semulajadi!!! Aku mesti kongsi dengan U all khasiat dan kebaikan supplement dari Shaklee ni..


Jadi kalau U all nak tahu lebih pasal Shaklee ini..U al bole contact saya..

Sms/Wassap - 017-2490438

Aktiviti Suai Kenal

Hai U all...lme da xnulis kan...malas yang amat..hahaha

"Aktiviti Suai Kenal"

Tajuk aku macam baru buat blog je kan..Tak do nyee.Ini juga bukan Sesi Suai Kenal ala ala zaman sekolah atau hari orientasi kolej2 ye...

Tanggal 29hb June bersamaan hari sabtu.. Telah berlakunya sesi suai kenal My Bie dengan parent aku..hahaha..My Bie dah datang rumah untuk berjumpa orang tua ku dan mengata kan yang die sedang berkawan dengan aku... Aku ni cuak la dari hari jumaat lg..hahaha...

Kesian Wina asik kne soal ngn aku ape yang hubby die sembang kan 1st time jumpe parent wina...hahaha...

Rupanya segala tidak susah...Ayah terima seadaanya...Ibu juga..hahaha..

Aku???

Aku suka la...hahahaha...

Next Entry aku story ape yg di story kan pada hari itu ye..hahaha.aku da laloq ni...bru pas telan ubat tdor..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...