Tuesday, February 26, 2013

Rayyan Fantasi


Normal Price : RM19.90
Price : RM17.80
Postage Charges : RM6.00

Rayyan Fantasi
Penulis : Ramlee Awang Murshid

Rahsia susur galur Aiddin sengaja dirahsiakan oleh ayahnya, Ibrahim. Jesteru...dia memiliki sebuah keluarga yang bahagia. Bagaimanapun kehidupan manusianya yang genbira dan ceria, tercalar apabila disahkan menghidap barah otak tahap empat. Doktor meramalkan Aiddin hanya mampu hidup dalam tempoh yang sangat singkat. Jiwanya terganggu dan sejak itu, Aiddin suka bersendirian.

Aiddin yang berdukacita ditenteramkan oleh tunangnya, Feena yang berjanji akan setia pada ikatan cinta mereka. Impian terakhir sebelum kematian meragut kehidupannya adalah untuk mendaki Gunung Kinabalu. Impian itu terlaksana, tetapi Aiddin hilang di kawasan hutan pergunungan. Selepas lima tahun berlalu, Aiddin muncul semula dikawasan tersebut. Sejak itu beberapa siri pebunuhan ngeri berlaku. Manakala Aiddin sendiri sering mendengar bisikan suara perempuan.

Ramlee Awang Murshid berjaya mewujudkan sebuah rahsia dalam lingkaran saspens, seram dan misteri dalam novel ini. Faktor cinta pula adalah pengikat, tetapi tidak semestinya tersimpul mati. Rayyan Fantasi merupakan  genre yang berbeza dalam karya Ramlee kali ini. Ketika membaca novel ini, pastinya disekeliling anda adalah realiti kerana fantasi begitu bijak menipu fikiran.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...