Wednesday, February 27, 2013

Mikhail


Normal Price : RM19.90
Price : RM17.80
Postage Charges : RM6.00

Mikhail
Penulis : Ramlee Awang Murshid

Mikhail - bukan sekadar sebuah nama. Selama 16 tahun menjadi perlarian di perantauan, dia muncul semula memburu mangsa-mangsanya. Mikhail membunuh kerana dendam lama. Sewaktu usia remaja, keluarganya telah ditembak mati. Mikhail telah diselamatkan Dickens, seorang lelaki America Syarikat yang juga merupakan rakan niaga  ayahnya, Tuan Sadon. Dickens melatih Mikhail menjadi seorang pembunuh profesional untuk membela kematian keluarga.

Dalam pada itu, Mikhail juga menghadapi sejenis penyakit paranormal. Apabila retina matanya terkena cahaya matahari atau silauan lampu yang terang lagi tajam, dia akan berada dalam satu dimensi yang tidak diketahui. Kadangkala dia terperangkap antara dua dimensi- fantasi dan realiti. Akibatnya, Mikhail sukar membezakan mana yang benar.

Ramlee Awang Murshid menampilkan novel MIKHAIL sebagai satu agenda yang dipengaruhi wang bertunjangkan kuasa. Wang serta kuasa dijadiakan sandaran sebagai satu simbol kejahatan. Mereka yang enggan berkerjasama akan dijatuhkan hukuman mati. Mikhail pula adalah niat kepada misi pembunuhan itu. Saspens da penuh emosi!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...