Thursday, January 17, 2013

Tidur Dengan Kucing

Hello dear..

Seperti yang u all bace entry before ni. Aku kan baca buku Ustaz Azhar Idrus (UAI). Aku ni tak ada la bace satu satu. Tapi aku pilih tajuk. aku tertarik dengan satu soalan ni.

Apakah hukum kita tidur dengan kucing?

Dulu, aku ni selalu bawak kucing aku tidur dengan aku. Kucing-kucing aku pon tahu time tidur diorang..Hihi. Tapi sekarang.. Jangan buat pasal nak bawak si Aboq aku tidur dengan aku. Nak pegang die pon kene berhati hati. Sebab dia ni gurau kasar. Asal salah pegang sikit, memang berbekas la kulit ko...

Kata UAI:

"HARUS, kita tidur dengan kucing, kerbau, ataupun ayam sekalipun dengan syarat ia tidak memudaratkan kita. "

Aboq

Omel

Saturday, January 12, 2013

Anda bertanya, Ustaz Azhar Idrus menjawab

Hai u all. Aku kat kampubg sekarang ni. Aku kn memang tiap-tiap minggu balik kampung kan. So no point la nak pelik kan. Kalau nak pelik pon bila aku tak balij kampung. Haaa... Tu memang pelik. Hahaha.

Ari ni aku balik, aku jumpa buku Ustaz Azhar Idrus (UAI) kat area ayah selalu lepak dan baca buku. Macam best je aku tengok. Kan UAI tengah porpular sekarang. Asal aku bukak facebook je, mesti ade yang share soal jawab dengan UAI ni. Kadang kadang aku seronok gak bace.

Jadi aku nak baca dulu buku ni. Kalau ade yang menarik. Aku mesti kongsi dalam blog aku ni. Ok...

Monday, January 7, 2013

Kawan Macam2 Kawan

Haloo halooo...

Macam lama je aku tak berbicarakan. Bizi la konon nye. Hahaha. Pang sekali terus ku mc berhari2.

Sekarang ni aku tengah tengok tv2. Tak mampu la u all nak tengok astro. Aku rse macam no point aku nk langgan astro becoz weeknd je aku balik kg. Kalo hari biasa. Malam baru ade kat rumah. Jadi membazirkan. Tengah2 kusyuk, konon nye nemghayati la..wahahaha. Aku teringat semalam aku kol adik aku sorang ni. Suddenly teringat kat Pyqah ni. Aku rapat dengan Pyqah masa aku still duk kt rumah sewa yang aku sewa dengan student2 IIC...

Hmmm... Malas betoi aku nak cerita pasal perangai orang ni. Tapi aku sakit hati pulak dengar. Kadang2 susah kalau orang yang ngaku kite ni kawan die tapi tetap tak paham perangai kite. Tapi aku tak sngka bende ni jadu dan aku bersyukur bende ni jadi selepas aku keluar dari umah itu. Ye la u all... Aku ada pengalaman buruk dengan housemate mase stusdy dekat uitm dulu. Dengan kawan aku sendiri pulak tu. Dan sampai sekarang kami ni dah kire macam bermusuh. Past is past rite!!!

Nasihat aku pada Pyqah. Buat hal sendiri tanp menyakitkan kan gati sesiapa. Aku kini lebei selesa menyewa seorang diri. Thank a lot to My Bie. Ini kerana die sentiasa ada bila aku perlukan seseorang. Thats y i love him so much.

Aku da memalut ke cerita lain.... Angkat kaki. Lari!!!!

Tuesday, January 1, 2013

Encik Abang Romantik

Hari pertama dalam 2o13 ni aku tak kuar gi mane mane pon. Aku bangun kol 9 pg tadi terus pecut balik kampung. Waaa...bertuah kan anak dara tak mandi kuar rumah. Pang skali. Hahaha.
Sampai je kampung tengok atam tengah sembang dengan ibu. Join la skali. Bese la sembang adik beradik. Pastu as asual la kan. Kalo aku balik kampung memang aku la yang kene masak kan.. Anak mithali sangat taw.
Abih masak mmg aku terus capai novek aku bli miggu lpas. Tgk plastik pon tak bukak lg. Mula la aku membebel.
"ibu ni org beli novel taknak bace. Neh alang bace dlu"
Hahaha. Itu je sebenarnya. Aku pon terus masuk bilik bace novel. Putus urat perut aku gelak bace cerita ni. Klakar abih. Hahaha.
Kalo orang dengar la aku dok gelak sorang sorang macam orang gile. Memang diorang cakap aku mental. Hahaha
So aku sarankan u all bace novel ni. Tak nyesal hokeiii
*sipnosis*
Kahwin? Minta maaflah! Widelia mahu jadi lawyer dan mak andam glamor terlebih dahulu. Berapa ramai pun lelaki yang mama mahu kenalkan, dia tetap tiak akan terima. Dia ada alasannya sendiri.
Tetapi...lelaki bernama Haikal tu lain daripada yang lain. Walaupun Widelia jawab tak suka, dia terus kejar dan paksa gadis itu jatuh cinta padanya. Agresif betul mamat tu! Muka temboklah katakan...
Iqbal juga sukakan Widelia, tetapi simpan dalam hati saja. Tak berani konon! Helo, encik abang... Zaman sekarang kalau sudah tangkap cinta kenalah terus kata suka. Nanti melepas... Gigit jari, baru padan muka!
Masalahnya sekarang... Widelia tetap kata, jangan buang masa. Buatlah apa pun, dia belum nak tukar status! Tetapi Haikal, terus push, push, push! Iqbal pula... Entahlah.
Widelia... Apa sebenarnya yang kau mahu ?

2013 Sudah..

Happy New Year U allzz !!

Mesti ada diantara u all.baru balik dari sambut new year kan. Aku? Nak kata tak sambut memang tak sambut pon. Tapi kuar jugak la. Tapi tepat pukul 12malam tu, aku tengah sedap di urut. hahaha.


Urut???.. Sila jangan pikir bukan-bukan ok. Aku pergi melonggarkan ape yang dah ketat kat badan aku ni ngn My Bie kat Kaki-Kaki Reflexology. Yang ni nanti kite stori okey.

So U all.. Tahun baru. Azam baru. Atau pon u all masih teruskan azam tahun-tahun yang lepas. Biasa la U all. Kita hanya merancang kan. Aku pon before ni tak pernah ada azam. Still macam budak-budak kan. Hahahaha. Perasan sangat taw..

Azam aku tahun 2013:

- Berhijrah (dalam preparation)
- Nak cantik dan sihat (dah start)
- Nak mendirikan masjid (already bagitaw ibu & ayah..doakan aku)
- Dapat kerja baru (dalam pencarian)

Tetiba macam banyak plak aku punya azam baru kan.. Hahaha..Kena buat wishlist ni.

Dalam banyak-banyak azam aku tu. Yang sangat aku nak tercapai adalah yang no3 itu. Aihhh...Malu i nak cakap banyak kali.. Memang mintak penampor. Gatai bukan main. Bukan ape U all. Dah nak masuk 6 tahun kot aku dengan My Bie. Banyak dah susah senang bersama. Mestilah aku nak status dekat facebook tu dari 'in relationship' tu bertukar jadi 'married'. Doa kan aku okey.

Berhijrah tu pon penting jugak. Siap aku set tarikh taw bila. hahaha.. Tunggu je la U all aku berhijrah ke mana...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...