Monday, December 31, 2012

Kenapa Amik Ibu Kologen Gred AAA???

Halooo..

Before ni kan story i ambil Ibu Kologen Gred AAA kan. Lepas bape ari guna tu boleh pulak dak si ayus ni(dak opis aku) boleh tanya. " Kenapa kita tak ambil gred AA arr??" Saje nak mintak i tangan kan budak ni. Da beli baru nak tanya. Terus aku gagah taw search beza Gred AA dan Gred AAA. 


Ibu Kologen Gred AAA(rumpai laut) ni berwarna ungu taw. yang Gred AA pulak warna kuning. Warna ni U all banyak memainkan peranan. Jadi rumpai laut berwarna ungu ni memang jadi pilihan utama masyarakat cina dari dulu lagi. Cuba U all perati kan masyarakat diorang. Memang cantik-cantik kan kulit diorang. Jeles i ok. 

Kalo u all nak tahu lagi khasiat rumpai ungu ni setanding dengan alga spirulina. juga memiliki khasiat macam sayuran bayam, kubis ungu, terung, dan anggur. Kajian terperinci telah dijalankan menunjukkan sayur sayuran yang berwarna jingga dan ungu memiliki kandungan vitamin dan zat galian lebih tinggi daripada sayur-sayuran warna hijau dan putih. 

Perbezaan Gred AAA dan Gred AA

Gred AAA

Diproses semulajadi dan Sekali saja ok.
Khasiat lebih tinggi
Bergaram dan "Berbaw"

Gred AA

Diproses secara stim dan 3 kali ok
Khasiat ofcoz la kurang siket dari Gred AAA
Kurang garam dan " Kurang Baw"

Khasiat Rumpai Laut

- Membantu menurunkan kolestrol dalam tubuh.
- Membantu merawat gastrik.
- Bertindak sebagai antikulat dan antibakteria.
- Membantu menurunkan tekan darah tinggi.
- Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
- Membantu dan menstabilkan kandungan gula dalam darah.
- Membantu merawat penyakit gout.
- Menguatkan tulang dan sendi.
- Meningkatkan sel rawan dan otot.
- Mencegah kanser.
- Merawat Anemia.
- Melicin dan menegangkan kulit serta payudara(anti penuaan).
- Mwemelihara sel-sel kulit mati.
- Mempercepatkan penyembuhan luka.
- Memberi kekenyangan (diet).
- Melancarkan sistem metobolisme.
- Memulihara usus kecil(sembelit).

Kenapa i amik Gred AAA? Kenapa tak amik Gred AA?

Sebab Gred AA hanya untuk kecantikan tetapi Gred AAA lebei berkhasiat dari Gred AA bukan sahaja untuk kecantikkan malah lebei dari itu. Jadi balance la dalam tubuh kita.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...