Monday, December 31, 2012

Johnny's @ Alpha Angle

"Masyuk!!"

Ni laa ayat My Bie kalo aku ngan kawan-kawan aku masuk restoren standard taw. Ikut la Bie. Ajak awak masuk taknak. Padan muka. Kan kempunan. Haha


Time ni kitorang jalan-jalan je sebenarnye. Niat nak cri barang dalaman yang kecik-kecik tu. Bila da borong apa yang patut. Kita cari makan la dulu sebelum balik rumah masing-masing kan.

Boleh pulak tetiba masing-masing teringin nak makan steambot(btoi ke eja ni..hahaha). Disabab kan time ni kedai sangat penuh. Ade ke waiter tu letak kitarang kat sebelah mesin amik order. Memang kejap-kejap ade je waiter yang datang sebelah meja kitorang. Aku pon ape lagi. Jeng3x..


Sape suh letak kitorang kat cini kan. Memang akal aku jahat je la kan. Hahaha.

Sampai je makanan kitorang memang aku pandang je la kan. Bukan malas. tapi tak pandai. Sume aku serak kat Fade. Padahal memang dasar pemalas. Hahahaha...




Yang Dak Ayus ni memang aku pelik. Taknak langsung cuba benda pelik-pelik ni. Kitorang dok makan Steambot, dia order Nasi Goreng ngan Chicken Wings. Bantai la Ayus. Janji ko kenyang.



Akan tetapi, tak sampai tengah malam aku da la lapa tahap gaban. HAhaha...Tak sesuwai taw ngan aku...hahaha..

Kenapa Amik Ibu Kologen Gred AAA???

Halooo..

Before ni kan story i ambil Ibu Kologen Gred AAA kan. Lepas bape ari guna tu boleh pulak dak si ayus ni(dak opis aku) boleh tanya. " Kenapa kita tak ambil gred AA arr??" Saje nak mintak i tangan kan budak ni. Da beli baru nak tanya. Terus aku gagah taw search beza Gred AA dan Gred AAA. 


Ibu Kologen Gred AAA(rumpai laut) ni berwarna ungu taw. yang Gred AA pulak warna kuning. Warna ni U all banyak memainkan peranan. Jadi rumpai laut berwarna ungu ni memang jadi pilihan utama masyarakat cina dari dulu lagi. Cuba U all perati kan masyarakat diorang. Memang cantik-cantik kan kulit diorang. Jeles i ok. 

Kalo u all nak tahu lagi khasiat rumpai ungu ni setanding dengan alga spirulina. juga memiliki khasiat macam sayuran bayam, kubis ungu, terung, dan anggur. Kajian terperinci telah dijalankan menunjukkan sayur sayuran yang berwarna jingga dan ungu memiliki kandungan vitamin dan zat galian lebih tinggi daripada sayur-sayuran warna hijau dan putih. 

Perbezaan Gred AAA dan Gred AA

Gred AAA

Diproses semulajadi dan Sekali saja ok.
Khasiat lebih tinggi
Bergaram dan "Berbaw"

Gred AA

Diproses secara stim dan 3 kali ok
Khasiat ofcoz la kurang siket dari Gred AAA
Kurang garam dan " Kurang Baw"

Khasiat Rumpai Laut

- Membantu menurunkan kolestrol dalam tubuh.
- Membantu merawat gastrik.
- Bertindak sebagai antikulat dan antibakteria.
- Membantu menurunkan tekan darah tinggi.
- Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
- Membantu dan menstabilkan kandungan gula dalam darah.
- Membantu merawat penyakit gout.
- Menguatkan tulang dan sendi.
- Meningkatkan sel rawan dan otot.
- Mencegah kanser.
- Merawat Anemia.
- Melicin dan menegangkan kulit serta payudara(anti penuaan).
- Mwemelihara sel-sel kulit mati.
- Mempercepatkan penyembuhan luka.
- Memberi kekenyangan (diet).
- Melancarkan sistem metobolisme.
- Memulihara usus kecil(sembelit).

Kenapa i amik Gred AAA? Kenapa tak amik Gred AA?

Sebab Gred AA hanya untuk kecantikan tetapi Gred AAA lebei berkhasiat dari Gred AA bukan sahaja untuk kecantikkan malah lebei dari itu. Jadi balance la dalam tubuh kita.



Ibu Kologen Gred AAA

Hai U all....

Lame kan aku tak update blog ni. Haihh. Bizi taw U all. Kan bos aku da balik dari bercuti. Jadi aku menjadi seorang staff yang sangat berdedikasi. Haaha. Mintak maaf la ye. Aku sangat berpura pura kan. Kahkahkah...

Okey Okey. Kali ni aku nak story pasal Ibu Kologen. Gred AAA okey. Bende ni tengah hot jugak kat pasaran online sekarang ni. Aku kalo bende-bende nak cantik ni memang laju cket la nak tahu sebabkan dak opis aku ni yang sangat obses ngn bende yang cantik-cantik kan muka dan badan ni. Dengan aku-aku la sekali terpangaruh.


Haaa...Ni la yang aku dah beli. Aku beli direct dengan orang tawau ok. Jadi price dia tak de la mahal sangat dari aku beli dengan orang semenanjung. Aku beli sekilo terus ok sebab aku kongsi ngn dak opis aku. Akan tetapi, bukan aku yang masak la kn. Aku kan duduk bujang. so barang-barang nak memasak ni tak do la kan kat umah bujak aku ni.. Hahaha


Aku dapat je terus da jadi sebab mak dak opis aku ni yang tolong masak kan. Hihi.. Dia cakap azab jugak la nak masak sebab baw die busuk gilozzz.

Jadi malam nye terus aku start makan. Waaa.. Sangat hanyir woo...Aku hampir nak termuntah makan ibu kologen ni taw U all. Tapi nak cantik punya pasal kan. I tolan kan ajo.


3 sudu ok u all

Campurkan dengan Oren/Rebina

Sila minum 1shot ye..Haha. Before tu mulakan dengan Bismillah dan Selawat


p/s: Nak cantik. Sumer ok..


Tuesday, December 25, 2012

Christmas in Mall

Hai... Orang lain sibuk sambut krismas... Aku pin sibuk gak... Saje nak menyemakkan diri dalam orang ramai.

Kalo krismas memang tak sah la kan tanpa pokok krismas... Jadi mana-mana pergi mesti ada pokok krismas... Tiap-tiap kalau aku pergi balik ofis mesti tengok pokok krismas yang sangat tinggi depan Menara Ambank tuu... So xheran sgt la kn... Tapi excited jugak tengok pokok-pokok krismas yg cantik....

By the way..

Marry Christmas to U all....

Tuesday, December 18, 2012

Bos dah Balik!!

Aarrghhh!!!

Hari ini hari last aku and the gengs dalam ofis ni berjimba sebab esok bersamaan 19hb Dec 2012, Bos aku masuk kerja selepas bercuti selama 2 minggu kot. Lepas ni mesti kami stress macam nak cari kerja lain...huahuahua..

Itu la dalam kepala otak masing-masing kalau bos ade dekat ofis sebab kami akan buat kerja dalam stress. Kami ke??? Aku je kot. Haha.


Lepas ini tak boleh la nak ngadap jek bende alah ni. Dah tak ade Waktu Singgang aku dekat ofis ok. Ko ade kerja ke. Takde kerja ke. Sila tunjukkan ko banyak kerja.


Lepas ini telinga aku akan lebih peka untuk dengar pintu terbuka dan akan lebei memerhati sudut itu untuk melihat bos aku ke tidak dari bilik die. Sebab dia ni suke buat spot check staff-staff die buat kerja ke tidak.

Aku selalu kantoi. Huahua.




p/s : Sila jangan curi tulang waktu kerja. Hihi




How To Play SUDOKU?

Sudoku adalah permainan berdasarkar logik.

Aku memang addicted dengan sudoku ni. Dulu time tak de samsaung canggih aku ni. Main beli buku je. Dah abih satu buku, beli lagi satu buku. Sekarang sejak aku download dalam samsung aku. Memang bende ni je la aku tatap sampai habis bateri fon aku ni. Sampai ade orang mengamuk la. Nak telepon tapi beteri yillekkk.. Hahaha



Ada banyak jenis sudoku dalam android tu. Tapi Sudoku Plus je yang menarik hati aku. Memang addicted giler. Asal aku lepa tak de ape nak buat. Memang ni la aku tatap. Time naik LRT. Time tunggu trafic lite hijau. Time nak tido.

Ada jugak orang tak taw nak main sudoku ni. aku pon belajar sendiri. Baca je cara permainan die da faham. Tapi aku tak faham bile org ckp die tak faham cara permainan dia. Aku rase cara permainan die sangat la mudah nak faham.

Haa.. Cube kira berape perkataan FAHAM kat perenggan atas?. Hahaha

Cara permainan Sudoku:

Sudoku dimainkan dalam 9x9 kotak yang dibagi dalam 3x3 kotak kecil(sel) dipanggil area(yang dibulat merah).


Sudoku dimulai dengan beberapa sel yang sudah terisi dengan angka.

Tujuan permainan sudoku adalah mengisi sel-sel yang kosong dengan angka antara 1-9.


Hijau = betul
Merah = salah
Angka 1-9 hanya muncul sekali dalam setiap colum.
Angka 1-9 hanya muncul sekali dalan setiap row.
Angka 1-9 hanya muncul sekali dalam setiap area.

Harap u all faham la sebab aku ni tak pandai jadi seorang cikgu sebab tak pandai mengajar walau pun keturunan aku ni paling ramai berkerja sebagai cikgu. Sebab tu sekang ni aku tak berkerja sebagai cikgu.

Haa..Sekarang kira pulak berapa banyk perkataan CIKGU?.



Monday, December 17, 2012

Shila Amzah Terima Lamaran

Warghhh. Pusing kepala aku. Mula2 ko merajuk. Lepas tu ko cakap ko punya twitter kene hack. Omgeeeee.... Da kene hack pon still gne twitter yg sme. Pelik pulakkan.
Dan sekarang konon nye dengan tibe2 da melamar bagai. Propa sangat korang kan. Sorang perangai mcm ni. Sorang lg asik nk back up. Org tga gian bercinta kn.
Aku ni taktaw la u all kenapa berbulu sgt dengan cerita diorang ni. Sebab aku memang tak suke diorang kot. Ontah.
Its ok. Kalau betoi ade lamar melamar bagus la. Semoga kekal la hbungannya.
Propa sgt u all.....
P/s : Kasut jogging baru. Waaaa...jom g jogging....peha aku da besar ni macam pehe fara fauzana. Haha. Mintak ampun kak fara.

Sharnaaz Ahmad Merajuk! Shila Amzah??


Mornink U all.

Aku tak taw nape aku suke stori pasal minah ni (Shila Amzah). Semalam boleh la aku terbaca 1 blogger gossip yang terkenal ni. Aku rase U all pon da noted kan die bercita dengan siapa dan ape perangai boufren die.

Apa la kene ngn boyfren minah ni. Tak matang langsung. Ko bercinta dengan artis porpular kotttt. Ko kena la paham kerjaya die. Ko pon artis kottt. Kalo ko nak Shila Amzah ni dok dengar cakap ko. Korang khawin n confirm2 la Shila Amzah ni wajib dengar cakap ko.

Tapi. Tak payah kot. Knape? Ntah.

Tapi memang sangat la %^&* BF die ni. Nyanyi je kot. Bukan main cinta blakang ko.Da memang kerjaya die. Tibe-tibe nampak sgt ketidak matang nya ko sebagai seorang yang same kerjaya dengan kekasih ko.



p/s: pagi ni pon kiah propa keluar kn gossip ni kt hot fm...

Saturday, December 15, 2012

Di Kala Waktu Singgang

Waktu singgang???
Betoi ke apa yang aku tulis ni. Kalo salah sila betol kan ok Uall.
Ni la kalau kemalasan yang melanda diri aku kat ofis. Disebabkan kemalasan itu, ini la yang aku buat. Haha. Kalau bos aku dapat tangkap ni. Mampos aku. Haha.
Insyaallah aku takkan buat dah.
Hiii~~~~
Tapi kalau ada waktu singgang kat ofis aku nak buat apa??
Hurmmm~~~

Thursday, December 13, 2012

Jaslina Ceritaku

Wahh. Tak tahan title entry aku. Memang mintak pelempang kannn.

"Kau ingat kau DIVA ke dikkk"

Aku baru je lepas tengok citer Zaiton Ceritaku. Bagi aku ada tersentuh hati la. Tapi aku tak sure la cerita tu 100% sama ke tak sebab aku bukan Zaiton Sameon la kan. Lagi-lagi bila part dia ingat balik part yang dia terlempar duit pada mak dia. Nampak pada air muka mak dia yang sangat tersentuh. Tapi tidak ditunjukkan pada anak nya.

Tapi memang betul Uall. Bile kite di atas, jangan lah kita mudah lupa pada yang Dia yang diatas dan orang yang berada di bawah kita. Bila- bila sahaje Dia yang maha berkuasa nak tunjuk kuasanya.


Pada DIVA-DIVA yang rase dia "DIVA". Berpijaklah pada bumi yang nyata.

p/s: macam mamarazi je aku..

Tuesday, December 11, 2012

Nestum?? Nesvita??

Haloo Haloo...

Sekarang ni kan tengah hot pasal Nestum 3 in 1. Aku pon sibuk jugak la nak story sebab aku still makan Nesvita 3 in 1. Hahaha. Ketinggalan kan...

                                               

No No No.

Dulu cereal ni dikenali oleh Nestum 3 in 1. Lepas tu bertukar ke Nesvita 3 in 1. And now cereal ni bertukar kembali ke Nestum 3 in 1. Kenapa dan mengapa? Jangan tanya ok sebab aku tak taw. Hihi. Tapi still pengeluar yang sama. Nestle.

Jadi aku kene tunggu Nesvita yang tinggal 1 paket ni abih baru aku cari Nestum 3 in 1. 



Sekarang ni Nestum 3 in 1 ada keluarkan flavour baru. Nestum 3 in 1 American Ginseng dan Nestum 3 in 1 Dang Gui. 

                                 

Rasa dia camne?

Jangan tanya macammana rasa nya sebab confirm la aku tak cuba lagi kan. Akan tetapi aku akan cuba jugak. Tapi aku beli pek percubaan dulu. Mesti ada yang jual 1 peket like convenience shop. Mesti ada punya la. Kita cuba satu dulu. Kalo lepas dekat tekak ni. Baru beli 1 pek besar punya. 


Sekarang ni tengah ada contest Nestum 3 in 1 My Perfect Morning. U all kene like dekat facebook dan tepek la gambar pilihan u all . Aku sudah. U all?



Hujan Vs Secret Recipe

Hai u all. Wassap Wassap!!

Sekarang kan musim hujan. Siapa-siapa yang duduk Kelumpo mesti dah noted. Petang jek hujan lebat tak ingat. Memang selebat-lebat nya. Kalau siapa yang antibodi nya tak kuat memang akan demam dan tak sihat selalu la kn..Alhamdulillah setakat ini aku masih mempunyai antibodi yang kuat gitu.

Itu bagi siapa yang pergi kerja naik public transpot la. Macam aku. Bagi yang naik kereta, benda pertama yang diorang alami waktu hujan macam ni. Jem la. Hahaha. Kejung kaki dok tekan pedal minyak dan brek. Kalo yang naik manual alamatnya patah kaki. Hahaha


Minggu lepas memang azab la aku balik kerja. Hujan lebat memanjang. Kalo dari tingkap koridor opis aku memang tak nampak apa dah. Macam jerebu.



Disebabkan aku sangat pandai. Dah taw musim hujan. Tapi aku still tinggalkan payung dalam kereta dengan sengaja. Tanggung r. Tunggu la sampai hujan tu berhenti baru gerak balik. Tak ade la nak redah nye kan. Tu cari penyakit namanya. Tapi kitorang kat opis ni memang tak nak duduk opis lepas kol 5.30 petang. Mula la pikir mana nak lepak selain dari opis.

Mamak?

Restoren Arab?

Starbucks?

and last


Secret Recipe!!!




Aku amik White Chocolate Mecadamia dan Air Kosong saje. Disebabkan order cake dapat la free English Tea.


Chicken Cornish Original untuk Fade. Aku colek ciket2 saje..Haha


Dok Secret Recipe memang tak sedar waktu langsung. Tengok hujan dah benti ke belum saje. Taw-taw My Bie call tanya kat mana. Sekali tengok jam dah pukul 7.30 mlm. Amik ko. Kelam kabut balik. Haha..Hujan pon dah berhenti. Kitorang pon jalan la ke Stesen LRT KLCC.

Time aku tengah tulis entry ni pon, tengah hujan dekat sini...Hope Balik kerja ni tak la hujan...




Sunday, December 9, 2012

The Orenges

Halooo u allll...
Ari ni aku show off pasal My Bie new baby...
Story????
Nanti-nanti kite story yee...
Weeee

Congratzzzz Betty Banafe & Bruce Dargus

Gossip sangat aku kannn...Haha...Bukan ape u all...Aku shock taw bace dekat satu blogger ni...U all tgk gmbar pon taw blogger mne kn..mmg aku follow die coz aku suke gossip jugak..

Dlu aku ade tengok satu rancangan gossip kt tv padal akak Betty kite ni...Die pernah cakap ragu-ragu nak teruskan perkahwinan ke tidak...Ye la u all...Kate orang doluu-doluu...Time bertunang banyak masalah nye...Darah manis la katakannn..Syaiton suke..Dats y la kite tidak digalakkan bertunang lama-lama...

Back to the topic..

Alhamdulillah... Dengan sekali nafas akak Betty telah menjadi isteri yang sah pada Bruce....

Aku doakan mereka bahagia hingga ke jannah...

Suke tengok muke Betty... Sweet sangat....

Saturday, December 8, 2012

Bloger-Droid

First time ni guna Bloger-Droid ni...Sebelum ni tengok je bloger-bloger lain gune...Aku tak berani lagi nak gune...Tapi disebabkan sekarang ni dekat kampung...dan aku dengan rajin nye tak bawak balik laptop...Install la Bloger-Droid ni...Lepas ini aku boleh buat entry dimana-mana sahaja....U all pon boleh cuber taw....

Always Leave The Office On Time


Mesti u all pernah tengok kan orang post and shared gambar di atas dekat facebook...sekali aku baca memang menari hati...

Kalo u all kerja dekat office aku..memang betol ape yang ade dalam list tu...Sebab bos aku hanya seorang yang suke menggunakan orang lain untuk kepentingan dia...Hanya dia yang betol..Tapi ape nak buat...His a Bos...

P/s: Sape ade kerja kosong boleh offer dekat aku...hahaha

KFC





Fade Cari Henpon Baru

Haloo haloo....Sekarang ni penyakit malas aku ni datang ber timpa-timpa..Nak bangun g kerja pon sekarang ini dah malas u all...

Okey...Disebabkan hari ini hari sabtu...meh aku bagi banyak sekali entry..hahaha...Gambar da lama upload..tetapi idea nak menulis tu tak datang-datang...

Hari tu dalam hari khamis kot...aku dengan Fade pergi Wangsa Walk lepas waktu kerja...Chek Fade la ni..Konon nye nak cari hp baru...Aku suggest kan jer dekat Wangsa Walk sebab situ banyak jugak kedai hp...Dia just nak cari hp yang simple je sementara tunggu bonus bulan depan kate nye....

Aku pon follow kan ajer...Sebab alang-alang aku nak cari barang aku jugak kan....



Akan tetapi tiada satu pon yang berkenan di hati...Jadi jawapan nye kitorang g makan dan balik laaa...hahaha..Kali ni aku tak pow Fade ok..Baikkan aku...hahahaha

Monday, December 3, 2012

Reti Masak Kew???

Poyo ke tidak title entry aku ni u all..hahaha...Aku tak taw la tajuk ni kene dengan diri aku ke tidak..Tapi yang aku taw..aku reti masak...
( '_______',)

Hari ini...
Malam ini..Buat pertama kali nya dapur aku berasap..Selama 6 bulan ni aku stay dekat rumah ni...Ini la pertama kali aku masak menggunakan dapur yang aku angkut dari umah ibu..Hahaha

Bukan apa u all...Baru semalam aku beli gas setelah sekian lama dapur tu dok diam-diam dalam dapur aku tu...Bukan aku tak nak pegi beli...Tapi tak de aku nak suruh Ane kedai tu hantar kat umah aku time aku alone kan....Kebetulan My Bie datang semalam..Lepas kitorang balik makan tu die terus suruh g order gas dan die tunggu la sampai ane tu hantar...Mesti dia penat kan bawak aku g makan tetiap malam...Sebab tu die suh beli gas kan...huhu...Cedei...

Tak payah nak cedei sangat...Die beli pon sebab tak tahan nak dengar aku ni membebel hari-hari suh beli gas....huahuahua..Yela ..aku tak nak la suh ane tu datang time aku sorang sorang....Me sangat takuttt u all..Huhu...Da la aku dekat rumah ni macam duduk sorang-sorang...Ade housemate macam tak ade..huhu-

Seee???

Melalut sudah...

Aku masak ape ye malam ni...huahua..Sangat la simple...sebab aku sangat penat balik dari kerja tadi...Tu yang aku malas nak drive g kerja tu...sengsara kaki aku ni haaa...Hihi...

Lempeng & Sambal Sardin

Simple kan aku masak...Yummyy Yummyyy...Aku wassap My Bie...

"Tinggal ceket nanti"

Aku macam terdengar die cakap macam tu kat aku...Hahaha...Adakah die nak datang dan nak aku tapaukan untuk die..OOOOHH eeeMM GGeee!!!..Aku masak cukup ntuk perut aku je ni....

Tapi aku suka die nak makan jugak...hiiiiii~~~


Sunday, December 2, 2012

Gud Nite Post..

U all...

Gedik ke tidak aku ini....

Aku just nak say Gud nite jeeee...Macam ada orang baca  blog aku time pagi pagi buta ni kan...Sekarang ni da pukul 2 pagi...aku mengantuk da tadi..tapi di sebabkan tunggu My Bie aku call...Mata aku ini jadi segar...Lambat pulak dia balik kerja malam ini...ish...Tak taw la nanti kalau aku dengan dia ada jodoh...Boleh tahan ke tidak aku ni kene tinggal sampai lewat pagi macam ni...haahaha....

Okey la u alll....waktu untuk tido..esok cuk cuk nak balik...

Hukhukhuk...cedei...nanti mesti rindu die....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...