Friday, November 30, 2012

Siapa Yang Sakit Ni?

Semalam kan aku jage ibu dekat hosp HUKM...u all ade bace x entry aku yang kata ibu kene operation pra-tyroid yang suppose nye bulan 1 tahun depan...akan tetapi di percepatkan semalam...lagi sekali tetapi...disebabkan ibu ade kene gegaran jantung yang kuat hari itu...operation di tangguhkan lagi...kene check jantung dulu..doktor to tak nak amik risiko...

Aku pulak alang-a;ang dah amik cuti semalam..terus la bercuti...bukan senang nak mohon kat ofis aku yang dot dot dot ni...hahaha....jadi nye aku la yang menjaga ibu..kat HUKM ni tak boleh jage malam-malam...tidak dibenarkan...jadi kami adik beradik jage waktu siang je..

Semalam aku pulak rase macam aku yang sakit...sape yang sakit ni?...

Aku boleh tido satu katil dengan ibu tengah hari tu..sampai ibu pon berganjak ke tepi..hahaha..ngntuk woi tunggu macam tu je...aku dok baring atas katil ibu..ibu g berjalan cari kawan kawan..hahaha


Makanan hospital pon jangan kata la...aku yang tukang habis...hahaha...sape cakap makanan hospital tak sedap??...kene jugak kat selera aku..bak kata makcik aku sorang ni...tak baik membazir...hahaha...jadi kami berdua yang habis kan....lepas tu turun foodcourt lagi makan nasi...pencinta makanan sangat kan...hihi


For dinner ibu ada 2 pilihan..nak makan makanan hospital atau pon Wan Solo..haha...Wan Solo tu makanan jawa..along yang bawakkan...disebabkan aku jugak ade dekat HUKM tu..jadi die kene bawak 2 la kan...


Akhirnya Wan Solo menjadi pilihan ibu...hahahaha...makanan hospital tadi...memang x berusik la kan...ada makanan yang lagi ber perisa..haha..aku?..kenyang da u all...tapi balik umah melantak gak aku...pastu tidur macam ular sawa...



Fade - Kene Paw!!

U all mesti dah dapat agak kan kalau aku bagi tajuk entry FADE - PAW...takpe takpe..aku bagi tajuk entry yang lebei kurang sama je dengan tajuk entry aku ni...aku ni sampai tak taw dah nak letak tajuk ape..hahaha




Kali ini kitorang tak nak paw Fade taw..akan tetapi..Fade yang offer dulu..."korang tak nak makan ke?" Aku ngan Ayus pon ape lagi...otak mereng dah sampai..hahahaha...

Fade cakap nak makan Subway je kitorang terus okey saje..muahahaha....

Kitorang pon terus la menuju ke foodcourt KLCC sebab Subway kat situ je ada...Ayus yang tak pernah pernah nak makan Subway..terus okey saje la nak makan Subway...minah ni memilih sikit ape die nak makan...


Sanggup okey kitorang bersesak kat foodcourt KLCC tu...Kerja aku Cari tempat duduk and stay situ sampai diorang datang..hahaha..gila ko xcop tempat duduk dulu..alamat nye ko makan berdiri laa...



Ni la ape yang kami order...Amik lain lain okey...hahaha



Lepas itu siap dapat calender 2013 yang ada voucher setiap bulan...hahahamula mula dapat 1 je..akan tetapi budak budak ni kan budak event dept..jadi mulut manis banyak...dapat dua...hahaha...

Fruity AisKrim

Fruity sangat taw AisKrim ni..Betol la orang cakap..mahal sebab nama KLCC tu sendiri..bukan quality AisKrim itu sendiri...setakat letak buah dalam tin tu 4-5 ketul..lepas tu nata d coco cket...pastu ko tepek AisKrim...memang sangat mahal...hahaha..pastu letak bendera Malaysia...1 malaysia sangat

Wednesday, November 28, 2012

Ani Sup Utara

Hai u lllzz
Dah lama tak pergi makan luar dengan My Bie...Mulanya kitorang nak g belakong...saja la konon nak berjalan...My Bie pon nak cari stiker tok Orenges die...tapi sumer nye haram...tak jadi sebab My Bie sangat mengantuk dan penat..so kitorang g makan je la...My Bie pon singgah la Ani Sup Utara kat Sri Gombak..

Dah lama tak makan kat sini...Banyak perubahan...cara die served makanan pon dah lain...cantik dan lebih proper la...i like this changes...hihi...


Nasi Set Sup Ayam
(ni memang feveret aku)

Bandung Soda untuk aku Teh O Ais untuk My Bie

p/s: minta maaf ye u all..aku tengah malas nak betul2 kan gambar...hihi

Monday, November 26, 2012

Pusat Hemodialisis Mawar

Hi U allzz...kerajinan tetiba setelah mendapat 1 berita yang menyakitkan hati...akibat nye...aku update blog and aku malas nak buat keje..hahaha....

Pictures memang da lame aku tepek kat entry ini...tapi disebabkan kemalasan yang melanda..sekarang baru aku nak cerita...


Tetiba je aku nak cerita pasal Pusat Hemodialisis Mawar (PHM) ini kan...padahal almost 12 years kot ibu buat dialisis...tapi baru beberapa tahun je buat dekat main hosp die ni..selama ni buat kat branch dia saje...walau pon dekat branch..service die memang terbaik.

Ni gara gara ibu masuk hospital la hari itu...terlebih makan durian..datang la semua penyakit...hihi...mule mule aku tak nak balik..ingat sakit biasa biasa sahaja je la...ye la..ibu dengan hospital memang kawan baik sebab ibu ada kidney problem...sekali ayah telepon ibu masuk icu..aku pon terus vrooommmm balik seremban..amik EL terus...rupanya doktor cume nak pantau degupan jantung die..sebab sangat laju..macam orang tengah berlari...


Bile dah tunggu dekat hospital ni memang tak taw la nak buat apa kan...so kite pon jalan jalan la...waa...memang kagum la...dalam hospital die memang cantik...selalu nye memang jangan harap la aku nak melawat kawasan kan...

Kat sini ada Mawar In taw...die rent bilik ntuk ahli keluarga pesakit untuk berehat sementara tunggu pesakit...rate die aku tak pasti pulak...

Lepas tu ade satu kawasan ni memang macam macam style ada...english style..jepun style...china style..india style...masa aku lepak kat situ..faunder die ada dekat situ..memang sangat peramah...ibu cakap die memang sangat baik dan selalu lepak dekat situ...aku tengok pon tak putus putus orang pergi jumpa dia..

                                     
YB Dato' Dr Yeow Chai Thiam

U all layan je la gambar gambar yang aku snap ni..bukan aku yang snap pon..adik adik aku...diorang lagi teruja dari aku..hahahaha













ni cenderahati ibu dapat dari PHM ni...bagus kan service die...

Friday, November 23, 2012

Felinna Inch Loss Lotion Yang Hangat

Hai u all...masih lagi dalam perangai malas aku..hahaha..
tapi kene update jugak..semua nya disebabkan Felinna ni laaa

Sekarang ini kan Felinna Inch Loss Lotion tengah hot kat pasaran online sekarang kan...jadi aku tidak ketinggalan lah...memang baca semua blog yang ada jual Felinna ni...Jumpa la blog DD DuDu niii..aku rasa chek DD DuDu ini tolong promote kan untuk kawan beliau ni..chek Ummu Athiah...


Okey jugak la price Chek Ummu ni dari orang lain...aku terus tanya kawan2 yang lain mana taw ada yang berkenan jugak...tanya punya tanya...5 botol jugak aku angkat dari chek Ummu ni...


Siap tanya dok mana okey..kalo boleh tak nak pos2 ni..lambat...jadi aku buat keputusan amik sendiri..kebetulan tempat Chek Ummu tak jauh dari tempat tinggal aku...memang bagus sangat la kan...set terus masa...bayar by hand okey...

ini aku baru lepas g amik dari chek Ummu...haha..


aku da cuba..memang best sangat..rase dingin je,,,yang penting wangi sangat...
ops...sorry..aku lupa nak ukur...pagi esok aku ukur ye...nanti aku update...hahaha...

nak guna pon ade care ok...bukan main sapu je..


So pada sesiapa yang nak order dari Chek Ummu ni sila2 la ye
p/s: minta maaf chek DD DuDu ye saya copy blog awk tanpa permission..kalo mara saya boleh remove kan..peace...

Wednesday, November 21, 2012

M.A.L.A.S

M+A+L+A+S

=

MALAS

Definasi pada MALAS...u all mesti tau kan...hahaha...kalau tak tau...sila GOOGLE...

Aku sangat malas sekarang ni u all...nak bangun pagi malas..nak update blog malas...nak cepat-cepat pilih barang untuk setup bisnes pon malas...

Bila pikir nak buat itu ini..aku bersemangat..terus bukak pc..lepas pc da on je..hilang semua semangat...aku lebih rajin baring, buka tv, tapi main samsung aku itu...

Bangun pagi pon aku dah malas...mahu nye aku tunggu 5 minit 5 minit nak bangun..sedar sedar dah pukul 730...celibut la aku bersiap..nasib la semenjak pindah rumah ni...masa nak nak pergi ofis tu pendek sebab dekat kan...hihi...bangga diri sebentar....


Apa boleh buat...hmmmmm

Tuesday, November 20, 2012

Glitterati Punya Pasal


Layan dulu la gambar atas ini..hihi...yang hujung tu rasa nya u all dapat agak kot sape...yang tengah2 itu anna...lebei kurang sebulan je kot die kerja dekat tempat ofis aku..lepas itu..di sebabkan sebab sebab tertentu..dia berhenti...sekarang tak tau dia kat mana...apa apa pon..semoga dia berjaya walau dimana dia berada....

Lain pulak cerita aku kan u all...hihi..aku nak cerita ni pasal Glitterati ni...kenapa ye????
Last week aku bukak la nuffnang aku...kadang kadang nak juga tau income kan...(macam banyak sangat) ...Sekali aku tengok non-glitterati...

OMG!!...kenapa?? kenapa??
Gelabah aku u all...baca balik term n condition...Sekali jume ni..

"Note that if an advertisement from, or a link to a competing network is placed on your blog at any time, our crawlers will detect it within 4 days and you will automatically be removed from the club."

Memang aku cari nahas la kan..ni semua sebab aku daftar ada satu company periklanan ini..lebei kurang macam nuffnang jugak la...pastu aku tepek dekat blog aku...terus aku delete benda benda itu semua..

This week aku bukak nuffnang sekali tengok...hmmmm


Alhamdulillah...

Friday, November 16, 2012

Yes..Aku Memang Baran!!

Waaa..aku tengah buat confession ke ape ni..hahaha..tetapi memang betol pun u all..aku seorang yang baran...aku mudah nak tengking orang kalo seseorang itu tidak membuat kerja die dengan betul...memang tak boleh jadi bos taw...

Aku rase aku mewarisi sikap ini dari ayah aku..haha..kerana di usia muda ayah..ayah sangat la panas baran...aku ni sekadar tampar tampar tu aku da biasa da..u all nak tampar aku...tampar la..ade aku kisah...waa...offer gitu...

My Bie pon pernah cakap...kawal cket baran tu...die cakap aku ni lagi baran die...so!!!...memang tak boleh buat silap la...hihi...

Adik Cuk pon da tak kisah kalo tengok aku tibe-tibe menyinga kat cashier or sape-sape la..aku pernah tanye.."adik malu x?"...dia just jawab..."malas nak layan"...hahaha

Aku ade contoh's agak-agak menaikkan  kemarahan dan membangkitkan baran aku ni...haha

Peristiwa 1:

Ketika di pasaraya...nak bayar kt cashier...bila da beratur panjang tu..tiba masa kita cashier tu boleh na sembang-sembang dulu dengan rakan sekerja...memang pap kene tengking ngan aku...ingat aku tunggul ke kat depan die tuu...

Peristiwa 2:

Time bayar kat cashier...barang tu xboleh scan harga die...dengan muke bangang cashier tu..boleh tanye.."nak jugak ke barang ni..harga tak boleh scan"...ko memang cari nahas la tanye aku macam tu...memang keluar terus la suare aku ni tanpa pikir orang ramai kat situ...

Peristiwa 3:

Ni baru je berlaku..dekat station LRT semasa nak g kerja..aku tengah beratur ni nak beli token..aku memang taw tempat aku beratur tu hanya nak nilai yang tepat saje sebab die tak boleh nak keluar baki..pastu bila sampai turn aku boleh pulak pekerja rapid kl ni nyelit dan bukak mesin tu tanpa pamitan...waa...memang menempah maut...free-free kne tengking ngan aku kat ctu...aku da lambat nak pergi keje...ko bole nak melambatkan lagi aku..ingat aku buta ke xnampak mesin tu nak exact fare sahaje..aku taw n aku da sedia kan cukup-cukup duit aku...terkial2 polis bantuan tu kene tengking ngn aku...

Peristiwa 4:

Yang ni aku marah syok sendiri...kalo dalam kereta sorang2 nak mara sape u all..agak2 sape yang menghalang laluan aku ataw pon tetibe je nak potong aku tanpa ape2 signal..memang kene hon panjang la ngn aku..kalo aku sedarko datang slow2 aku xkisah sangat..ni yang tibe2 datang menyelit entah dari mana..dan menyebabkan aku terkejut sambil membuat brek terkejut...memang segala sumpahan ko dapat dari aku...

Jadi u all...aku xtaw la aku ni baran dari segi apa...hahaha

Thursday, November 15, 2012

Cake Chocolate Moist

haloo haloo...
hari ini cuti kan...jadi banyak pulak idea nk tulis ari ni...haha...
hari ini aku nak kongsi resepi kek coklat..

dulu mase aku baru abih sekolah...aku duduk dengan makngah + pakngah aku dekat terengganu (skang da duk kota damansara)...lame jugak la aku duk sane...dulu makngah aku ni suke buat kek...aku pon blajar buat kek coklat ni dengan die...

dulu slalu aku buat..sebab sedap...(puji diri sendiri taw)...cuti deepavali ari tu aku ngn cukcuk xtaw nak buat ape...kitorang ape lagi...belek barang2 nak wat kek tengok ape yang tinggal lagi...skali tengok ade coklat masak..ape lagi..

"jom buat kek coklat"

mule2 search punya search skali jumpe...sebiji cara die macam makngah nye resepi...terus aku pilih yang itu..kerana sudah familiar gitu...hahaha...


Bahan- bahan:

2 cawan tepung gandum
1 cawan serbuk koko
1 sudu baking powder
1 sudu soda bikarbonat
4 biji telur
2 cawan gula halus1 cawan minyak masak (minyak jagung pon boleh)
1 cawan susu pekat 
1 1/2 cawan air panas
2 sudu esen vanilla

400 gram coklat masak
100 gram susu cair

Cara-cara:

Mula-mula jgn lupe..panas kan oven dulu

start...putar telur, gula halus dan esen vanilla sampai kembang

dah kembang masukkan susu pekat dan minyak masak..putar sehingga sebati..

lepas sebati masukkan tepung gandum, serbuk koko, baking powder dan soda bikarbonat..putar putar dan putar hingga sebati jugak...

lepas itu..u all masuk kan air panas...kali ini hanya kaup2 kan sahaja dengan senduk...

then boleh la dibakar dengan suhu 180 darjah celcius sehingga masak...bakar dalam 20 minit...

untuk coklat pulat...u all just double boil kan sahaja coklat masak dan susu cair...gaul sampai sebati...

akhir sekali curahkan sahaje coklat yg da cair tadi di atas kek yang da di bakar tadi....

nyummy.....

selamat mencuba ye u all..

Awal Muharam dr Saya


hai u all.....


"Salam Maal Hijrah kepada Muslimin dan Muslimat"

ape yang u all wat ari ni yee...aku stay kat umah sewa aku ni sahaje...nak balik kg aku malas..sok nak keje..pastu petang nak balik kampung balik..jadi baik aku tggu sok aje..boleh jugak la  kemas ape2 yang patut..hihi...

busan memang busan...tapi nak wat camne..pilihan sudah di buat..tanggung la...haha...My Bie???
keje wei...malas aku nak bertekak suh die amik cuti bagai..biar la die g cari rezeki...memahami gitu...hahaha...padahal kalo boleh selang 5 minit aku nak kol die sbb kebosanan...hahaha...

azam baru aku tahun baru ni..hmmmm

ye..aku ingin berhijrah...tapi bukan hari ini...bukan waktu ni...mungkin satu masa akan datang..u all doakan semoga niat aku ini termakbul...

hiiee~~~

Wednesday, November 14, 2012

Dah Tengok AjiNohMoto ??


C: kaklang2..awak da tengok AjiNohMoto...
K: Belum..best ke?
C: ok la...awak tengokla..pastu last skali nampak rumah kite...
K: siyes dapat umah kite (waa...xcited gitu..haha)
C: pagar je la...
K: cet podah..pagar je pon...
kahkahkah

hari ni aku pon gagah la tengok..hahaha .. aku tengok time kat ofis ok...hahaha..sangat mencuri tulang...sila jangan repot pada bos aku yeee..nak ujung tahun ni...nanti bonus kene potong...huahua...

ok..memang nampak pagar sahaje...hahaha


u all nampak pagar hijau itu..itu la pagar rumah ibu dan ayah aku..haha..rumah nye tidak nampak sangat..oleh kerana kedudukan rumah kami di atas bukit...memang patut la kami xtaw ake shooting di depan rumah...hahaha....

ape2 ponn....pagar rumah masuk tb pon ok...hahaha

Monday, November 12, 2012

Kopi 'O' Klasik @ Kenanga Wholesale City

Hari i aku ngn kawan aku g Kenanga Wholesale City...punye la dari sehari ke sehari aku nak g sane...hari ni baru berpeluang..tu pon kami berdua amik cuti walau pun sok cuti deepavali...konon xnak sesak orang ramai la konon...

sampai memang cari kedai makan ok..sangat lapar..tetapi sayang..sangat la susah nak cari kedai makan nyer....dari tgkat atas turun ke bawah..

last2 nampak kedai yang agak klasik ni...name nye pon Kopi 'O' Klasik...



kedai nye pon nampak klasik ok u all..sebab bawah meja die macam mesin jahit..teruja..


makanan die okey la...memuaskan hati...agak tetapi kalo u all ni jenis kuat makan..sila order 2-3 menu ye...ini kerana isi dalam menu itu sangat la sedikit..hihi...



lepas makan baru semangat nak jalam...memang habis semua level kami jejalan...ini semua semata ingin mencari sesuatu untuk di jadikan bahan rahsia...hahahaha

apa rahsia itu?

tungguuu!!!




Saturday, November 10, 2012

Mini Pavlova

semalam CukCuk kol...cukcuk ni adik bongsu aku....

C: kaklang balik ble?(soklan yang setiap minggu)
K: mlm ni laaa.....nape?
C: sok kite g bli whipping cream k...
K: nak wat ape?
C: pavlova

hmmm...kene la aku melayan si kecik nii....pagi2 semangat ni bangun awal nk g semenyih nye pasal...mule2 aku xnak la g jauh2...cari lu kat tesco...skali xado...woii..aku penat wei nak drive...tetapi..alang2 da kluar..kugagah kan jugak pegi pekan semenyih semata cari kedai yang jual bahan2 buat kek...

jumpa whipping cream cari buah-buahan..terus balik....no jalan2...akak ko ni xlarat da....

balik umah tolong ibu masak sat..pastu terus start buat pavlova nyer...xleh tangguh2..kalo tangguh alamat nyer xado laaa...


Bahan-bahan:
4 biji telur ( putih telur sahaja )
3/4 cawan gula castor
1 senduk besar tepung jagung
1/2 sudu cuka makan
1/2 sudu esen vanilla
buah-buahan
250g whipping cream
Peringatan ye..sila pilih whipping cream yang halal sebab ade whipping cream tidak halal...

cara-cara:

sebelum kite start ape2 u all kene panas kan dulu oven ye..senang nanti..panas dengan suhu 140 darjah celcius..sila guna api bawah ok..

mule2 sila putar telur (putih telur ok) sehingga gebu...gunakan kelajuan yang maksimum..nak taw die gebu ke x? u all telangkupkan bekar u all tu..agak2 putih telur tu xajatuh...da gebu la tu...

teruskan putar putih telur dalam kelajuan yang maksimum...dalam masa yang sama masukkan gula castor sedikit demi sedikit...jgn berhenti dari memutar..

putar putar dan putar sampai kental lepas tu masukkan tepung jagung dalam adunan tu...putar lagi dalam 3-4 minit gitu...

lepas tu baru masukkan cuka dan esen vanilla...kali ni jgn putar ok...kaupkan saja adunan tu...kalau boleh kaup dalam pusingan satu arah sahaje...

seterusnya sediakan dulang pembakar dan lapik dengan kertas minyak...then tuangkan adunan didalam dulang pembakar..pastikan tidak terlalu tebal dan tidak terlalu nipis..kalo boleh keliling die tinggi dari bahagian tengah2..

akhirnya..masuk dalam oven..pastu bakar la....aku bakar dalam 110 darjah celcius gitu dalam masa 1 jam...lepas masak jgn terus keluar kan..sejukkan sahaje dalam oven dalam keadaan pintu oven terbuka sedikit...

untuk topping nye u all..sgt senang...u all putar 1 kotak whipping cream bersamaan 250g samapi kental ok...bila da kental..u all topping kan saje cream tu atas adunan yang dibakar tadi...


ni baru akhirnye...sila hias dengan buah-buahan mengikut citarasa....

nyummy nyummyyy...da siappp


p/s : minta maaf kalo u all xpaham taw...aku ni xpandai sgt nk xplain..tapi melawan cakap pandai la...hahaha

Thursday, November 8, 2012

My New FitFlop

hii U all....
Semalam i dapat something from My Bie..
FitFlop ok...
haha


xde la u all..aku g beli sesame ngn die...mule2 die tunjuk FitFlop yang sejebuk bunga kat tengah2 tu (seperti gambar diatas)....aku pon
"allo..xde nye saya pakai yang mcm tuu"

pastu pusing punya pusing..jumpe la yg simple..memang aku nak la kan..haha..terus cube cari saiz..naseb size yang dikehendaki ade...terus main angkat2 kening jee...(-_-)yihii


hari ni aku terus pakai g opis ok...memang selesa...


Kelebihan FitFlop
Mengurangi Stress
Mengurangi Sakit Pinggang
Meningkatkan Otot Bokong hingga 30%
Meningkatkan Otot Hamstring

p/s: Thank you Bie


Wednesday, November 7, 2012

Seksinyerr Tiz Zakyah ~~


U alll!!!!
Seksinye Tiz Zakyah!!
hmmm~~

*
**
***
**
*

haipp haiippp

u all jgn pikir bukan2 taw...disebabkan aku ni peminat Tiz..sila jgn x bace blog aku taw...
haha

Cube u all tgk bibir tiz...
seksi kannnn...

ouchhhh







p/s: Aku bukan songsang taww~~~...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...