Saturday, October 13, 2012

Jus Durian Belanda

u all kenal x durian belanda nii...meh ni aku sekeh2 sape yang xkenal tu...hahaha...

xpe xpe....u all google je...melambak...hahaha
dulu kat umah aku ade pokok durian belanda nii..tapi semenjak umah aku tu da renovate...sume pokok buah da ilang....huhu


ni aku tolong google kan...xdan nak amik gambar buah nye...ibu cepat sgt belah durian belanda tu....

banyak khasiat buah durian belanda ni u all...ayah aku pon buat buah ni sebagai ubat...tap yang pasti salah satu khasiat die adalah buah belanda adalah penawar untuk penyakit kanser...Insyaallah....

berbalik pada jus aku nii..
aku nampak ibu potong buah durian belanda ni...cepat2 la aku lari amik samsung aku ni...nak snap gmbar nye pasal...ibu taw da kalo aku amik samsung tuu...nak snap gmbar la...die pon lambat2 la potong tuu...hihi...memahami taw...


ni la rupe isi buah duriah belanda tuu...sedap taw u all kalo makan macam tu saje...manis...tapi pandai2 la pilih..kadang2 ade yang masam...


lepas da belah2 buah tu...masuk la dalam blender....jgn u all campur blender lada plak...melahar nanti...hahaha...sape yg ade blender tok buah tu memang kredit la...kami nye sudah punah...hahaha....

masuk kan buah durian belanda...gula secukup rase..(kalo bole xpayah gula...baru asli...)..pastu masuk kan ais beberapa ketul...then bland r....pusing punya pusing....


dapat la Jus Duriah Belanda...hihi....sedap u all...
tapi bagi aku..aku lagi suke makan isi die...ini air untuk ayah mok mok akuu...hahaha...



2 comments:

Anonymous said...

I couldnt have said it any better to be honest! keep up the awesome work. You are very talented & I only wish I could write as good as you do :) …

nguan cua profil said...

isi nya seperti diatas nya hitam. apa obatnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...