Wednesday, October 31, 2012

Fade Kena Pawww Lagi!!!!

Ingat x aku penah post entry nii


kali ni fade kene paww lagi...hahaha...
aku ni bukak kaki kikis taw u all...tapi fade ni memang sangat pemurah...die sangat suke belanja kami..tapi xtaw la ape niat die..sama ade ikhlas ataw terpakse...hahaha..tapi aku taw die ikhlas belanja kami sebab kami tela teman kan dan pilih kan die sehelai baju raya haji yang sngat cantikkk....hihi

mule2 kitorg nak mkn kt restoren ape ntah fade cakap kt Ampang Park tu..last2...kami memilih Old TownWhite Coffee je....


Time tu da la tga hujan lebat...memang best la lepak2 dlu....


da duduk tu...belek punya belek menu....kitorg pon pesan la ape yang kitorang nak...time tu bole plak tekak aku ni nak makan nasi....tp xnak nasi lemak...amik la aku nasi ngn kari ayam....

pastu baik nye si ayus tu leh citer die sound kawan die oder ap ntah..lebei kurang cmni la ayat die
"stakat ko makan bende ni..aku pon bile masak kan"
touching aku wei...tapi aku touching ngade2 je....hahaha...ade aku kisah...

Nasi + Kari Ayam

Hezelnut White Coffee

Roti + Kaya + Butter

Lemon Juice

Lepas makan2..lepak2...fade pon da order tok tapaukan ayah die nye makanan...kitorang pon balik laaa....perut da kenyang kan...hahahaha...

ape2 pon...
aku taw ko bace blog aku fade...
jd
"thank so much sbb slalu kene paw ngn aku...hahaha"


Santapan Raya Haji

Assalamualaikum u all.....
hihi...baik taw aku ari nii...bukan ape u all...aku ni kan semakin pemalas...pemalas nak update blog...
aku ni sebenar-benarnya n story pasal raya haji..hihi

haaa..da taw nape aku jadi baik kannn...hahaha...
ape2 pon u all...

"Selamat Menyambut Hari Raya Haji"

Tahun ni raya haji aku xkemana..memang duk umah je la...lagi2 hari raya tu ibu ade dialisis...lagi xkemana r..berpakaian pon hanya jean n t-shirt sajo...no baju kurung..ok...

ibu pagi pagi da masak nasi dagang...itu menu dirumah aku ler...aku dgn segala hormat nye memang terlupe la snap2 gambar...hahaha

tengah ari tu aku ngn adik2 aku g umah atam...itu pon lepas atam kol ayah..kalo x kami lebih suke untuk membaringkan diri di depan tb...time tu pon aku tga tdo..siap berselimut lg u all...sampai ayah jirus air pon aku xsedar..hahaha...aku bangun terus basuh muka..gosok gigi...terus start kete n kuar..tukar baju?...xde makne nye...hahaha

sampai2 memang family anty n paklong memang da ade la...makanan memang banyak atas meja tu...sampai aku pon xtaw nak makan ape...

lauk pauk yang sgt banyak

kerau mangga ngn sotong...sedap..tapi xkena la selera aku niii

yang ni la penyebab aku dan adik2 aku xbangun dari meja makan...sampai atam pon sound..tiap kali die lalu..muke kitorang je...xde pengganti...hahaha

seafood n kambing panggang...memang terangkat laa....

kitorang balik on dalam kol3 camtu...ayah memang da cabut awal la....tu yang die xnk naik kete ngn kitorang...sanggup die naik moto..senang die nk cabut awal...hahaha....

balik umah pon sbb future sister in law nk dtg...balik la kami..tapi atam da pesan..
"nanti suh kak fatul datang umah"

kak fatul dtg je aku pon sampaikan la pesan...lepas da lepak2 umah aku...die pon ajak la g lenggeng..umah atam...aku ngn adikcuk malas nak ikut...kakchik sorang je la yang g...tgk2 xsampai 10 minit diorang g..aku ajak adikcuk merempit g lenggeng...hahaha,,tadi berlagak kann...

sampai2 je dapat la makan ala2 western...hahahaha

lamb chop


p/s: aku xtaw nape sgt xcantik sebab aku snap sgt cantik...hahaha

Tuesday, October 30, 2012

Jom G Canteen...

Lunch Time....

Nak makan ape.??hmmm

Tu je la soklan kalo lunch time...da xdapat pikir...g food court je la jawapan nye...hahaha...
tapi ari xtaw la masing2 xnak g foodcourt...muak katanye..xtaw nak makan ape?..hahaha...kitorang dok la pikir nak makan kat mne??..mase berjalan ni...

pikiaq punya pikiaq...

ade satu sore
"jom g canteen"
hihi

so...jom la...
ni bukan macam kantin sekolah2 ye u all...hahaha...memang name kodai tu The Canteen Room...kitorang panggil Canteen jo...canteen ni bawah bangunan tompat aku kerejo je...
kat cni memang lunch je...ikut nasib la u all..kalo ade tempat..ade la...kalo xade tu...sila2 la kuar cari kedai lain...hahaha...nasib kami baik...kebetulan ade group baru bangun...jadi mmg rezeki canteen la dapat duit kami...hahaha...
makanan kat cni memang sedap u all...tiptop...sila sila la cube...
apa yang kitorang order?..mari2 lihat......nyummy nyummyyy...






yang ni memang feveret aku kalo datang cini....Ice Peach Tea

Mari la cube kat cni u all...

The Canteen Room
A-0-2, Wisma HB, Megan Phileo Avenue 2, Jalan Yap Kwan Seng, KL

Friday, October 19, 2012

Takut nye NAk makan!!

Time ni aku jejalan kat Amcorp Mall...

tapi kedai sume da tutup la..sebab time ni tguu B abih keje...aku yang kebosanan gi la jejalan tgk pintu kedai..hahaha

tetibe aku aku terpaku tgk 1 kedai ni...ade bnyk kek aising...macam2 bentuk...hampir aku x caye la..betoi ke cake nii...hahaha...

aku pon lagi.. terus snap gmbar..orang yang lalu lalang pon pelik tengok aku ter bongkok amik gambar..hahahaha...

ade aku kisah...

u all layan je la gambar yang aku snap ni...pastu u all pikir sendiri..sanggup ke makan...

comel sgt...

ieeeeshh














Tuesday, October 16, 2012

Es Krim Krunchy


amacam...terliur x tengok eskrim i tuu...hahaha

ni idea si ayus la ni..opis mate aku...die suke wat bnde pelik2 ni...
Penah u all...die campur eskrim coklat ngn air nescafe...hahaha..aku tgk die minum dgn terus berselera...
bising2 r kat die...takut sakit perut la..ape la...die cakap cmni je..

"sedap...cube la rase"

aku..
ape lagi...memang mencube ponn...perghhh..memang best u all  bleh cube..tap sape2 yang purut sensitip tu jgn nak gegatal ye..kang ade plak surat saman sampai umah aku kang...hahaha

Eskrim Krunchy

Bahan
Eskrim 
(watever perisa yang u all nak)
Hup Seng Cream Cracker 
( kalo nk biskut lain pon xpe..tapi kalo gne hupseng best cket sbb berlemak)
Cawan + Sudu

Cara-cara
Cedok Eskrim bape bnyk u all nak...
then
patah2 kan biskut hupseng dalam cawan u all tu...pastu kacau la bagi sume biskut tu bersalut eskrimm..
last
makan laa...
hmmmmmm
terliur aku....hahaha...


sila2 la cube ye u all...hahaha

Saturday, October 13, 2012

Jus Durian Belanda

u all kenal x durian belanda nii...meh ni aku sekeh2 sape yang xkenal tu...hahaha...

xpe xpe....u all google je...melambak...hahaha
dulu kat umah aku ade pokok durian belanda nii..tapi semenjak umah aku tu da renovate...sume pokok buah da ilang....huhu


ni aku tolong google kan...xdan nak amik gambar buah nye...ibu cepat sgt belah durian belanda tu....

banyak khasiat buah durian belanda ni u all...ayah aku pon buat buah ni sebagai ubat...tap yang pasti salah satu khasiat die adalah buah belanda adalah penawar untuk penyakit kanser...Insyaallah....

berbalik pada jus aku nii..
aku nampak ibu potong buah durian belanda ni...cepat2 la aku lari amik samsung aku ni...nak snap gmbar nye pasal...ibu taw da kalo aku amik samsung tuu...nak snap gmbar la...die pon lambat2 la potong tuu...hihi...memahami taw...


ni la rupe isi buah duriah belanda tuu...sedap taw u all kalo makan macam tu saje...manis...tapi pandai2 la pilih..kadang2 ade yang masam...


lepas da belah2 buah tu...masuk la dalam blender....jgn u all campur blender lada plak...melahar nanti...hahaha...sape yg ade blender tok buah tu memang kredit la...kami nye sudah punah...hahaha....

masuk kan buah durian belanda...gula secukup rase..(kalo bole xpayah gula...baru asli...)..pastu masuk kan ais beberapa ketul...then bland r....pusing punya pusing....


dapat la Jus Duriah Belanda...hihi....sedap u all...
tapi bagi aku..aku lagi suke makan isi die...ini air untuk ayah mok mok akuu...hahaha...



Friday, October 12, 2012

Birthday Party Yang $#@!%^&

apsal tajuk aku sgt @#%$^#
haha...

aku sgt mara ari ni...sgt laaa....

"KO ingt ko BOS...ko leh cakap ape ko suke...weii..ko pikir x bnde yang ko makan tu same ngn ape yang ko mkn mse previous birthday party.."

Mintak maap la u all...aku memang sgt mara...memang hilang la limit kesabaran aku ari nii...
Birthday party ni memang kitorg la every 3 or 4 month...menu bese nye memang kitorang bincang n pilih terus...mule2 kitong pilih nasi ayam...tapi Bos aku ni konon nye xmakan la nasi ayam tuu...ieee....xpe2..ko Bos...ikut ko la...

Menu


Nasi Beriani (Ayam + Kambing)


Honey Dew + Rock Melon


Air Bergas + Coffee + Jus Guava
(Jus Guava ni memang terbaik la...best u alll..pekat pon pekat...u all bleh bli kordial die kt Amway...hahaha)


White Dark Chocolate Cheese Cake
yang 1 la...pasal cake ni...memang sgt la secret recepy kali ni...sakit ati aku...wat cake macam main campak2 campak jek...memang hancur cake die..nyesal aku x bukak time kat kdai tu....pasni memang berhati2 aku...

Time ni memang aku tggu lame dlm training room ni..slalu nye memang muke aku lme menepek kat ctu..ni aku makan separuh..lpas tu terus blah...salah satu manager aku memang nmpak muke aku marah sgt...terus datang kat aku menyabarkan aku....

sabar sabar je hati aku ni...its ok...
"You R Bos"








Monday, October 8, 2012

Minat Tiz Zaqyah Tak???

kalau semua orang tak minat Tiz Zaqyah...aku minat

kalau semua orang tak suka Tiz Zaqyah...aku suka

jadi

ade aku kisah u all suke or minat Tiz Zaqyah ke tak?..hahaha

kalau ikutkan dulu aku tak minat jugak Tiz ni...tapi itu sebab personaliti die...
sekarang jangan tanye..aku minat die disebabkan bakat yang ade dalam diri Tiz ni...aku suke sangat tengok die berlakon....talented taw...



Tiz jugak berbakat dalam melukis...wahhh...bagus taw die ni..


aku jumpe lukisan Tiz for Izara Aisyah dalam fan page FB Izara.(minat jugak Izara.)..hihi...

lepas tu ofis mate aku leh tunjuk plak video klip Tiz jadi Cover lagu Rindu (Agnes Monica)..perghh...

I Love U la Tiz...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...