Saturday, September 29, 2012

Check Up #1

hi u all....
how's today?
hihi

ari ni aku keluar melawat hospital dan klinik2 kesihatan....hahaha...padahal bukan sakit pon u all...saje menggatal nak melawat kawasannn....(cet..macam aku popular kan...hihi)

awal2 aku da bangun semangat ni nak g klinik...(awl la sgt kn...)
siap2 pastu dengan semangat aku bawak myvi aku ke Selayang Indah...konon nak g la klinik kesihatan ctu...dengan bergaya aku masuk area klinik tu...orang ramai ni u all...
sekali....

nurse: ye dik...
aku: sy nk jumpe doktor la kak
nurse: tutup ari ni dik...kami ade gotong royong ari ni..
aku: hmm..iyeee...bukan sabtu bukak ke kak..(ni da malu ni)
nurse...tutup..tapi kat sungai tua bukak...pegi la ctu..

aku dengan malu nye kuar la dari ctu...hahaha...xnk da dtg ctu..patut la sume pandang aku mase aku masuk kawasan klinik tadi...dengan keadaan yang malu la sgt...aku trus la ke selayang baru...sesat barat jugak la...nseb bek ade chek ayus jadi penunjuk arah...hihi...

sampai2 memang normal la macam bese g daftar lu..pastu tunggu no giliran...sabtu pon u all...sesak jugak klinik kesihatan ni...kate gomen kan...memang ramai laaa....

tiba giliran aku mmg terus la aku meluru ke bilk doktor tuuu....
masuk2 je

dr (india/wanita) : ye jaslina..knape ari ni
aku: haid saya xberhenti la doktor (terus tunjuk kalender peot aku..)
dr: lame nii...ade sakit mane x?
aku: xde
dr: ok. sy bg ubat berhnti darah dengan tambah dara..kalo xde perubahan datang balik
aku: **********(terpinga2...)


ni la ubat2 yang diberikan doktor yang 'SANGAT BERTAULIAH ' tu...

1. Transamin Capsules (bg darah aku stop)
2. Vitamin B Complex
3. Folic Acid (tambah darah)

Adoi..memang aku hangin je la kan...sangat la xberpuas ati ye...ko da ng aku pil stop darah...memang die stop laaa...kalo camtu aku bole je g farmasi amik ubat...

aku terus cari klinik swasta u all...xde tggu2 da..alang2 aku memang nk g cri klinik kan...kang da malas kang..xde la aku cari nye...memang beza la kan... 

aku masuk je klink swasta tu..cam bese la...daftar luu...ble turn aku kne panggil..masuk skali tgk...dr india lagi(wanita jugak yee)...dalam ati aku..uish...ni bg gelodak lagi nii...xpe2..da datang kan...terus kan niat...

macam tadi...aku pon bgatw la sebab musabab...
dr: cbe baring..sy nak tgk (bukan tgk tuttt yeee)
aku: (baring n dalam hati..bagus pon dr ni)
dr: saya tekan ade sakt x?
aku: saya memang xsakit mne2 dok..cme darah sy ni je suke membazir...
dr: ok..saya bg surat terus g hosp la...
aku: ok..tapi td sy g check kat klinik ni..die bagi sy ubat ni tanpa check sy ap2 (trus kuar kn ubt2 td)
dr: eh ni kalo awk mkn ni mmg trus benti la darah tu...xpe la..jangan makan ubat ni..terus g hosp ye...terpulang la nak g hkl or selayang..
aku: baik..

moral of story:
sila lihat pada due doktor ni...bangsa yang sama..jantina yang sme...tapi sorang gomen sorang private...beza kn....hmmmmmm





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...