Sunday, September 30, 2012

Domino's Time!!

nak makan ape ye malam ni???...

ni kalo kat umah ibu ni da makan da lauk pauk n nasi ni...,e,ang terangkat la berat badan aku...hahaha...tapi disebabkan xbalik kan...sombongng nye pasal...dok la terpikir2 ape nak telan nii...

godek2 komputer ni ..last2...

-
-
-
-
-
-





hmmmm...lama x makan nii....
terus la aku ni gagah order online taw...hahaha

Bbq Chicken

Spicy Sambal

Wat pembaah tekak...hihi
Pepsi pilihan ku...

Breadstik

kalo u all tak dapat order online pon xpe...bese la..line tenet x smooth kann...tepon je senang...


weekend vs wedding

wedding
wedding
wedding

ape lagi ari2 minggu ni u all...wedding je laaa...
minggu ni plak memang aku tak balik kampung....so amik kesempatan la g wedding member2...nak tunggu wedding sendiri tak taw lagi bile...ye dok?...hahahaha

pulak tu member aku ni konon nye bg kad istimewa la konon nye kat akuu...lain dari yang lain la konon nyeee...hahaha...memang tebal kad member aku ni u all..tapi aku taw...sume orang dapat kad yang same..hahaha..


santik kan...aku sampai2 je memang aku teruja pelamin set die ni...kombinasi kaler yg comeii...


tahniah ye Din n Ina...Cinta zaman kolej niii...hihi


comei kan ii...hahaha...test power samsung note wina...die baru angkat weii...kuang asam taw ini kawan...die lagi up taw...hahaha...wina...tggu i angkat S III yeee..hahaha

agak2 kami da makan...da jumpe pasangan raja sehari tu...kne jumpe jugak kengkawan yang lain kan...memang kecoh r kat ctuu...hahaha....

tapi xde la kitorang tunggu lame...sebab kitorang nak bersiar2...hahaha
gagah taw berbaju kurung u all g KL Festival City....padahal bukan ade pon kat sane..pastu tak boleh plak nk beli ape2..hahaha...bukan kedekut taw...tapi mesin atm kt ctu macam pandai je nak jage duit dalam bank tuu...cucuk2 xnk kuar...da dia xnk kuar...biar je la die duk dlm tuu...hahaha....save iii taw...



mereka ber2 ni kalo da sampai shopping complex memang xpandang orang daaa...hahaha...tu yang sorang depan sorang belakang...

aku???

of coz la blakang mereka niii....hihi


at last...ini je yang kami belanja...hahaha.....ok wat....at least kuar jugak la duit yang dalam beg tuuu...hahahaha

Check Up #2

Lepas aku dapat surat rujuk tu..aku malas la nak buang mase u all...terus je shoot myvi aku ni g Hosp Selayang...
dokek..senang ape2..kang g HKL kang..nak redah jem lagi...xlarat kawan sorang2...


sampai2 terus dapat no ni...jarak sangat la dekat..tp nunggu nye u all...amat la lamo ehhh...



"Kami menghargai kesabaran anda"

sangat la menguji kesabaran u all..hospital..memang x hindar la dari bunyi bising...haha...sabo sabo...
aku pon ape lagi...sumbat tinge ngn muzik2 yang ade dlm samsung aku ni...

skali tibe giliran aku...aku pon brjalan la ke bilik doktor...skali aku kne sergah..

Dr: awk jaslina murni
aku: yee
Dr: patut la xdengar saya pggil..tinge awk bersumbat
aku: ooo yeke (dalam ati sape suh panggil...xgune la amik no cmtu)

stating cam bese la u all...tnye tu..tnye n...sampai aku nye check up mse kat Darul Ehsan Medical Centre dlu pon die tnye...aku pon ingt2 lupe...ye la...da 5 ke 6 tahun lepas kot...
Dr tu pon da check iu check ini...
skali

Dr: g amik darah..
aku: gulpp...


bilik ni macam bilik drakula da aku tgk....hahaha


sakit u all...huhu....nseb bek la aku gagah lagi perkasa...hahaha....

abih derma darah kat drakula tuu...tggu result...Dr tu pon xplain la maybe aku knape n knape...

nk cerite ke???
xkonfom pon lgg...
nnti laaa...hihi

finally, aku kne datang isnin nnti tok follow up ngn Dr dari pakar gynaecology...n amik ubat skali...maklumla...ari sabtu kan...xde nye Dr nk layan appointment bagai...hihi

Saturday, September 29, 2012

Check Up #1

hi u all....
how's today?
hihi

ari ni aku keluar melawat hospital dan klinik2 kesihatan....hahaha...padahal bukan sakit pon u all...saje menggatal nak melawat kawasannn....(cet..macam aku popular kan...hihi)

awal2 aku da bangun semangat ni nak g klinik...(awl la sgt kn...)
siap2 pastu dengan semangat aku bawak myvi aku ke Selayang Indah...konon nak g la klinik kesihatan ctu...dengan bergaya aku masuk area klinik tu...orang ramai ni u all...
sekali....

nurse: ye dik...
aku: sy nk jumpe doktor la kak
nurse: tutup ari ni dik...kami ade gotong royong ari ni..
aku: hmm..iyeee...bukan sabtu bukak ke kak..(ni da malu ni)
nurse...tutup..tapi kat sungai tua bukak...pegi la ctu..

aku dengan malu nye kuar la dari ctu...hahaha...xnk da dtg ctu..patut la sume pandang aku mase aku masuk kawasan klinik tadi...dengan keadaan yang malu la sgt...aku trus la ke selayang baru...sesat barat jugak la...nseb bek ade chek ayus jadi penunjuk arah...hihi...

sampai2 memang normal la macam bese g daftar lu..pastu tunggu no giliran...sabtu pon u all...sesak jugak klinik kesihatan ni...kate gomen kan...memang ramai laaa....

tiba giliran aku mmg terus la aku meluru ke bilk doktor tuuu....
masuk2 je

dr (india/wanita) : ye jaslina..knape ari ni
aku: haid saya xberhenti la doktor (terus tunjuk kalender peot aku..)
dr: lame nii...ade sakit mane x?
aku: xde
dr: ok. sy bg ubat berhnti darah dengan tambah dara..kalo xde perubahan datang balik
aku: **********(terpinga2...)


ni la ubat2 yang diberikan doktor yang 'SANGAT BERTAULIAH ' tu...

1. Transamin Capsules (bg darah aku stop)
2. Vitamin B Complex
3. Folic Acid (tambah darah)

Adoi..memang aku hangin je la kan...sangat la xberpuas ati ye...ko da ng aku pil stop darah...memang die stop laaa...kalo camtu aku bole je g farmasi amik ubat...

aku terus cari klinik swasta u all...xde tggu2 da..alang2 aku memang nk g cri klinik kan...kang da malas kang..xde la aku cari nye...memang beza la kan... 

aku masuk je klink swasta tu..cam bese la...daftar luu...ble turn aku kne panggil..masuk skali tgk...dr india lagi(wanita jugak yee)...dalam ati aku..uish...ni bg gelodak lagi nii...xpe2..da datang kan...terus kan niat...

macam tadi...aku pon bgatw la sebab musabab...
dr: cbe baring..sy nak tgk (bukan tgk tuttt yeee)
aku: (baring n dalam hati..bagus pon dr ni)
dr: saya tekan ade sakt x?
aku: saya memang xsakit mne2 dok..cme darah sy ni je suke membazir...
dr: ok..saya bg surat terus g hosp la...
aku: ok..tapi td sy g check kat klinik ni..die bagi sy ubat ni tanpa check sy ap2 (trus kuar kn ubt2 td)
dr: eh ni kalo awk mkn ni mmg trus benti la darah tu...xpe la..jangan makan ubat ni..terus g hosp ye...terpulang la nak g hkl or selayang..
aku: baik..

moral of story:
sila lihat pada due doktor ni...bangsa yang sama..jantina yang sme...tapi sorang gomen sorang private...beza kn....hmmmmmm





Ramping kan Pinggang iii???

Senam aerobik adalah mempraktikkan satu rangkaian gerak berirama secara beregu.

atau

Senam aerobik adalah mempraktikkan rangkaian gerakan senam aerobik dengan iringan musik serta nilai kerjasama, disiplin dan estetika (jgn tnye aku estetika tu ape...hahaha)

atau

Senam aerobik adalah senam irama tradisional sesua budaya daerah secara berkelompok.

Bagi aku:

Senam aerobik adalah senaman yang boleh mengurangkan berat badan dan merampingkan pinggang kite....



sekarang ni aku tengah gagah buat senaman cam video kat atas...
bukan ape u all...perut aku da makin la comel...nak ilang da bentuk badan yang comei ni laaa..hahahaha
malu!!!!!!!!!!!!!!!!
TAw lak den malu kan....hahaha...op coz la u all....

den tak kawin lagi weiiii....
hihi

bagus sebenarnye kite mengamalkan senam aerobik ni u all..tak kira la u all ni memang da kurus ke...senam aerobik ni jugak boleh mengawal pembiakan lemak2 kite tuuu...

tetapi

disamping tu jugak...kite kne la jage pemakanan kite u all..jangan lak u all wat senam aerobik macam nak gile...tapi u all balun je makan semua bende...

no!! no!! no!!

memang tak menjadi la u all...

ni peringatan kat aku jugak u all...hahaha....

Wednesday, September 26, 2012

Orang Kuat #2

ponnn ponnn

pon ponnn

episod ke2 merangkap episod terakhir...hahaha..poyo je aku kan...
aku nak sambung citer orang kuat nii...

haaa..korang nak taw email xberdaftar tu camne...

sila rujuk gambar2 di bawah ye....
email yg x bersubjek ni la email x berdaftar tuu...hahaha....menyalahgunakan email ofisss....


ni la Tuan Tanah yang memulakan email berantai lagi xberdaftar ni...
ini la Orang Kuat tu u all...Salah sorang manager aku la ni...sangat bekfes die taw....

chek mulut ikan ni pon memang xsayang mulut niii
Budak ofiss aku ni kadang2 kuat berbomoh...hahaha...xde makne nye u all...kuar part bomoh2 ni sebab tga jadi issue kt ofiss tuuu...hihi


jangan xtaw u all..ofis i ade aquarium taw a.k.a bilik larangan hahaha....


tang 13 adat ni...kite citer len kali la u all..pendek je kisah ni...hahahah...
sebab aku pon ga konfius lagi pasal2 13 adat ni...
masih dalam penyiasatan lagi ni...hahahaha


haaaa...

"KAK NUR!!!..SILA BACE BLOG SAYA YEEE...PASTIKAN!!!...RAMAI TAW YANG BACE BLOG SAYA..."

PAngggggg
(ko jangan nk pasan sgt jas oiii)


hahahaha
akhir nye baru aku dapat menyelitttt...
u all nak taw gambar ape yang jadi issue dalam email ni...???



taaaraaaa





sangat la ngn org2 dalam ofis aku...ade je otak yang bergeliga sangat nak wat issue di lapang waktu tawww.....

ngan diorang ni memang kene jage2 u all...selit silap or lawak cket...abih la ...top storiii woooo....

jadi perbualan hangat....hahahaha

jadi u all...

"jage-jage u all...ade mate yang memerhatiiii"


Tuesday, September 25, 2012

Orang Kuat #1

waaa.....Title aku xnak mengancam lagi u all....

orang kuat ni bukan macam ahli bina badan tu u all...

macam chek sazali samad ni...
betoi ke name die??...hahaha...

pergh...ketul-ketulll....(thanks google)

--
--
--
--
amik ko...kite bagi zoom ini gambar...dia ade..ko ade?....(google lg)
da da da...
berbalik kat stori sebenar...

pagi td aku lambat g opis...huahua...

celik2 mate je aku tgk jam kt samsung aku tu da kol 0824am
ok!!!!!!!!!!!

papp...bukak message...cari name kak hema (manager aku)

"kak...i'll be late..stuck in jem"
sgt la aku stuck in jem nyee...stuck atas katil ade laaa....tapi aku taww manager aku n taw ape yg sebenar yg berlaku...macam die xtaw aku yang kuat dengan alasan yang sangat munasabah  nii...hihi

tp memang betoi pon u all...jem plak otw nak g lrt setiawangsa...tepat kol 9am aku sampai  kt lrt ni...berpoluh ketiak weii kejar g bli token pastu naik tangge kejar lrt plak...


sampai opis kol 930am...tap aku state kt attndne aku kol 920am...hahaha..otak berbling2....

cam bese la...aku pon terus la buat2 rajin...bos aku da dtg plak...selalu tu blum kol 10 die xmuncul2....ari ni die mimpi ape ntah...

uish..panjang da mukadimah aku ni...hahaha...

ni yang nk stori ni...

bukak2 pc..terus la bukak outlook aku...kne check email lu u all...(macam ramai sgt nak bagi email kat aku)
skali tgk ade 5 or 6 kot email xderdaftar...hahaha...

dalam email tu bak nye ade 1 gambar yang mempampang kan muka Hamba Allah ni...dengan isi email nye..

"orang kuat ni"

pastu ade pulak tukang sambung nye....

u all nak taw ape email x berdaftar tu kne tggu la sambungan nye...macam ko porpular jas oii...cam org nktggu sgt citer koo

jangan mara naa

;) 





Monday, September 24, 2012

The Winner Of Asian Wave 2012


Sekarang ni bukak you tube je...
Mesti Video Shila Amzah
Kalo satu due xpe...ni da sumer video die jadi trending You Tube...




aku pon usha la satu2 video die ni..
perghh...

bagi aku la u all...
bagi aku yg xde la minat sgt Shila Amzah ni
memang terbaik la...
aku pon terpegun n terpesona la dengan cara penyampaian die...

Hasil Petikan Rotikaya



Segan Nak Bayar...

adoi...
segan nak bayar ni...

-
-
-
-
-
-
-
-
-

ni bukan sebab amik barang kt supermarket...
pastu nak bayar pakai dwet syiling u all...

ni sebab

segan nak bayar bil tnb aku yang x sberapa ni....
huhu


ni bulan July bill...Langsung tutup mate xyah nk g bayar

ni lak ntuk bulan ogos...
kang aku g post opis g bayar...ade lak sore dibelakang...

"ala kakak niii..poyo je...lima posen pon nk g bayar"

aku nak bayar pakai banking online...kne charge lima posen plak...da singgit aku kne bayar...
panggg!!!...lempang muke...

ngade2 kan aku....
hahahaha

Sunday, September 23, 2012

Anda Mahu RM10,000 Hari-Hari??


Whatchuwant?
Whatchuwant?
What u want???
What i want???
ops salah...hihi

Whatchuwant?

U all nak menang RM10,000 tak???
That' what i want...hahaha

U all pernah dengar tak pasal whatchuwant niii??? haaa...ini la kelebihan pengguna Xpax...so kalau u all bukan pengguna Xpax..sila sila la bertukar menjadi pengguna Xpax ye...

Camne nk jadi pengguna Xpax?
panggg!!!
Sila la u all menjadi pengguna celcom dahulu ye u all...cepat2...

u all nak apa??
Samsung SIII!!
Samsung 40" full HD LED TV!!
Pioneer Blu-Ray Front Surround System!!
Samsung Galaxy Tab 2 7.0"!!
Nikon Coolpix Waterproof AW100!!
Mane lagi nak dapat u all....peluang mudah u all...


Senang je...u all switch pada Xpax..macam2 boleh buat u all..u all nak bercakap..bersembang..bagi la text banyak mane pon..internet??...pasti ade u all...berbaloi baloi..u all nak surf ape semua dapat..


Dial jek *128# u all...then pilih je access whatchuwant...
Senang kan u all...
Setiap hari u all dapat hadiah...


 kalo u all nak maklumat lanjut pasal pack ni u all sila sila la rajin melayari www.xpax.com.my

mari kite beramai-ramai bertukar ke Xpax Whatchuwant u all...hari hari kite dapat RM10,000....
sonang sangat nak dapat tu....

aku nak Samsung SIII tu bg upgrade Samsung SII aku tu...
u all bile lagi.....

jom join whatchuwant?





Friday, September 21, 2012

Check up Parathyroid??


hari ni aku g hantar ibu kesayangan aku g check up kat HUKM...amik cuti ari niiii..

Nape?

Sebab ibu ade Parathyroid...
camne leh ade??..
jangan tanye la u all..aku pon xpaham sgt..yang aku taw ia normal pada siapa yang menghidap sakit buah pinggang. cuma ibu bernasib baik sangat bernasib baik sebab selepas 11 tahun hidap sakit buah pinggang baru ade simptom parathyroid ni...

kalo ikut kata prof yang check ibu tu...bagi siapa penghidap sakit buah pinggang yang tidak kawal pemakanan beliau..memang xsampai 3 or 4 tahun...da ade simptom parathyroid ni....

thank google

Ape tu parathyroid??

parathyroid ni mengawal jumlah kalsium dalam darah dan dalam tulang kita...

dalam tubuh kite ni ade empat parathyroid ni...
biasanya akan terletak di belakang kelenjar thyroid kite...tapi ade jugak parathyroid yang suke main nyuruk2 dgn kite...ni hanyalah kes luar biasa...kadang2 die ade dalam paru-paru kite or permukaan dada kite la u all...

Alhamdulillah...
selepas di scan, keempat2 parathyroid ibu ade pada tengkuk nyee...xde la susah nak mencari mase operation nanti


Penerangan doktor tu penting u all
Fail peribadi ibu
setelah mendengar penerangan Prof Rohaizak...terus set appointment ntuk operation...tak tunggu da u all...tak boleh da nak tangguh bende-bende macam ni...nnti dari kecil bende tu..jadi besar pulak die

Tarikh operation: 22 Januari 2013

Tahun depan je Prof Rohaizak ni available untuk laku kan operation..sebab Prof Rohaizak ni xbuat operation ntuk parathyroid ni je u all...beliau jugak doktor ntuh breast cancer...

.ok la kan u all...set terus ari tu...masuk hospital 18 January...masuk awl sebab nnt macam2 ujian kne wat dlu b4 operate..

Sekarang kite hanya berdoa semoga semuanya berjalan dengan lancar.. 

"Semoga ibu sentiasa sihat"

Wednesday, September 19, 2012

O O O Oat Meal

ingat horlick je leh buat lagu...
oat meal pon boleh taw...
hahaha


sekarang ni aku tga cube menelan bende alah ni laaaa
hahaha

motip???
DIET!!!!!!!!!

perlu ke???
PERLU la u all...perut sangat la comel sekarang....hahaha

cara per1:
amik oatmeal dalam 5 sudu besar
(mule2 aku amik 2 je...cube dlu takut xleh terima..membazir nanti amik banyak2)
cara ke2:
letak air panas sampai die sebati cam bubur...
(macam buat kueh daa)
cara ke3:
yang ni terpulang masing2 nak letak perisa ape...aku bru nak start jadi aku letak susu je...
u all boleh makan dengan lauk pauk jugak...
boleh campur dengan milo jugak...
janji ape rase yang korang nk rase la...

Kelebihan Oat Meal :

1. Boleh di jadikan makanan berkhasiat dan mengenyangkan.
2. Memberikan banyak manfaat kesihatan.

Khasiat Oat Meal:
(ni yang aku taw je la kan)

1. Mestila menjaga kesihatan.
2. Pastu boleh mencegah penyakit jantung.
3. boleh la hapus kan lemak2 u all tu sebab die boleh menghapuskan kolesterol dan memperbaiki tahap kolesterol kite.
4. Yang penting leh kawal DIET u all....

Selamat Mencuba Dan Amal-Amal kan....



Butik Al Humaira




aku memang berhantu betoi tgk tudung2 kat butik Al Humaira nii...
perghh..
memang cantik...dan model die pon sgt laa comel...
tapi aku x rase tudung tu cantik sebab si pemakai...
kalo aku pakai u all leh cakap cmtu...hahaha...lempang skali...








gila xcantik* u all...perghhh...memang...sangat la ku minat ngn gaya corak tudung2 ni...
u all nak ape
sume ade
jenis2 tudung yang ade kat cni :


so u all...
u all pilih je type cmne u all nak...
aku memang la xtaw sgt pasal type2 tudung ni...
bukan cket..memang banyak xtaw
tapi u all msti taw ap die kan...hihi
aku memng sgt nak g butik ni...
tapi
belum ade kesempatan lagi...
kalo ade mase mmg aku da seret opismate aku g sne...
kalo aku g aku segan
sbb 
aku xpakai tudung
ish3...xinsaf2...








Butik ni kat cni...


23-1, 1st Floor,
Jalan Cecawi 6/33,
47810, Kota Damansara,
Selangor Darul Ehsan.

Waktu bukak nye : 11 am till 7 pm
Di tutup plak ari ahad...kan da susah tu nk gerak...huhu

alhumairacontemporary.com
alhumairacontemporary@gmail.com






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...