Friday, August 31, 2012

Merewang

REWANG?

Ni bukan merewang yang g merayap-rayap tu ta u all...Ni spesis baik punya merewang...atau dengan bahasa  baik nya bergotong royong ...nak lagi lengkap..bergotong royong menyiapkan kan sesuatu majlis like kenduri kahwin..contohnye....hihi...aku tak taw la negerio mane lagi gune bahasa merewang ni..yang pasti aku org Negeri Sembilan pon panggil merewang gak...

aku ni nak cerita la aku dok merewang kt kenduri bff aku ni...ha la u all...kate g awal sehari..takkan aku dok goyang kaki je kan...padahal memang pon...hahaha...

tapi aku takde la g merewang masak-masak camtu...aku just tolong bahagian dalaman je...kire merewang jugak la u all...ni mase nye berbakti ntuk kali terakhir ketika beliau tengah single la..kire nyeee...

uish..makan mase jugak nak siap kan goodies bag ni u all...

goodies bag?

ape plak tu kan..memang aku ketuk la kepala u all kan kalo u all tanye aku camtu kan...macam ade depan mate...

kitorg start buat kol 12...kol 8 mlm gtu baru siap sumer la u all..bukan 10-20 nk buat...untuk 1500 nye tetamu...tu nutuk org dewasa...nseb baik ntuk kanak kanak da siap sebelum kitorang sampai...hihi...


kire barang barang yang nak masukkan dlm goodies bag la..
pengantin pun tolong wei...ni bukan zaman2 dlu yang pengantin kne dok diam2 dlm bilik...ko xtolong alamat kelam kabut la majlis ko...gituuu...
ni pon last minit punya wat...gila ko nk siap kan awal..alamat nye..tiba waktu majlis tinggal tapak je...
ni saje menempel...hihi..dari pihak pompuan..kate aku g umah  pengantin pompuan

      
kalo due gambar ni aku buat jugak..memang pasni aku xkerja da kat opis aku ni...aku dok amik tempahan wedding je..kayo den...hahaha
    


55 Merdeka

Merdeka!!

Merdeka!!

Merdeka!!

Waa...Ade semangat kemerdakaan ke aku ni...hahaha...of coz aku..tp nk sambut beriye tu xde la uall..hanya semat kan di dalam hati..Aku Berbangga Menjadi Rakyat Malaysia...

Malam Merdeka tu aku ngn BFF aku sambut dalam kete..haha...We all on the way g Johor...Berjalan-jalan makan angin...

Pergh..malam tu jangan kate...memang jem la semua jalan...

Pergi sana ngan kereta aku...jadi paham paham la..kereta manual...memang ko sengaja cari nahas la kn...hahaha...mule2 ingat nak masuk highway plus..tapi masuk je highway NKVE lpas amik Wannur.. Terus stuck dalam jem...waa..xleh jadi...masuk Damansara kuar faderal highway masuk jln nak g Cheras... Ku ingat panas hingga ke petang..Rupanya hujan di siang hari...tercabut kaki wei....hahaha

Bandan Tun Razak

Tepat kemuncak kemerdekaan we all singgah kat restoren jejantas Ayer Keroh..lapar weii...tetapi sangat la hampeh sebab sumer kedai makan tutup..kalo ade pon makanan da habis...terpaksa la kami menepek kat
KFC...huhu
Gagah beratur kt KFC (Payung by Wina)

gagah aku update status taw..jiwa merdeka taw..sgt la..



Thursday, August 30, 2012

Guna Syiling Bayar Saman


Samsung bayar saman Apple USD1 billion pakai syiling 5sen sebanyak 30 trak



Pagi ini lebih daripada 30 trak yang dipenuhi dengan syiling 5 sen tiba di ibu pejabat Apple di California. Pada mulanya, pengawal keselamatan yang melindungi kemudahan menyangka ia dialihkan ke tempat yang salah, tetapi beberapa minit kemudian, Tim Cook (Ketua Pegawai Eksekutif Apple) menerima panggilan dari Samsung Ketua Pegawai Eksekutif menjelaskan bahawa mereka akan membayar $ 1000000000 dolar untuk denda baru-baru ini dengan yang diutuskan terhadap Selatan syarikat Korea dengan cara ini.
Apa yang lucunya adalah dokumen yang ditandatangani tidak menetapkan kaedah pembayaran tunggal, jadi Samsung berhak untuk menghantar kepada pencipta iPhone sedolar bilion seperti yang mereka fikirkan terbaik.

Lee Kun-Hee berkata, ia adalah taktik kotor, menyebabkan Pihak Apple sakit kepala kerana mereka perlu untuk memohon untuk mengira semua wang itu, dan memeriksa jika ia adalah lengkap dan cuba untuk mencari bank bagi mengira semua duit yang telah dihantar oleh pihak Samsung.
Lee Kun-hee, Pengerusi Samsung Electronics, memberitahu media bahawa, syarikat itu tidak akan takut oleh sekumpulan “Geeks dengan gaya” dan bahawa jika mereka mahu bermain kotor, mereka juga tahu bagaimana untuk melakukannya.
Anda boleh menggunakan syiling anda untuk membeli minuman di mesin sedikit untuk hidup atau mencairkan syiling untuk membuat komputer, itu bukan masalah saya, saya sudah membayar mereka dan memenuhi undang-undang.
Sejumlah 20000000000 syiling, telah disampaikan dan berharap untuk menamatkan persengketaan pada minggu ini.

* Sumber dr rileksantai.com

Aku Pengguna Samsung!!

Memang terbaik la Samsung...hahaha...Padan muke Apple...Memang aku gelak besar la kan...siap imagine cmne Apple nak kire duit syiling tu....hahaha....
30 trak tu wei...Memang penuh la 1 ofic...hahaha


Wednesday, August 29, 2012

Shila Amzah vs Mulut Ikan

Ni la jadi nye kalo tengah malas wat keje..memang cari entertainment r kat di waktu petang kat opis....

aku pon ape lagi...mula la wat jahat ngn opis mate aku ni...mmg aku sengaja..hahaha...sebb die suke amik gmbar wat muke bajet comel taw...skali aku tertengok plak gmbar terbaru Shila Amzah selepas die berhijab...

Skali...


Da siap


Amik...



aku x abih jahat lagi u all...aku leh email plak kt opismate yg lain...haha..bengang dak ni ngn aku...hahaha



Pastu le dapat plak jawapan ni....Mulut Ikan...hahaha...
Adoi...dapat name suda....hahaha....

Aku taw da nk panggil senyum tu senyum ape...

Siap ko kalo ko wat lg... siap ayat aku

"ha ha ha..start la tu nk wat mulut kucing ko tu"

hahaha


Periuk Tupperware Luck

Entah ape-ape je title en3 aku ni kan...hahaha.....


Actually aku story pasal POTLUCK office aku...hihi...
Lepas je kami yg muslim ni cuti beraya...Isnin tu terus adakan POTLUCK..Ni bukan POTLUCK kelam kabut ye u all...Ini terancang punya....2 minggu seblum raya kitorang da rancang taw...da confirmkan makanan ape dan siapa yang akan bawak...

As usual manager event akan handle potluck ni...die akan tengok list last year nye potluck..then bwk le ke tahun ni..kate pon potluck raya...so...of coz la u all makanan raya...padahal da naik muak da aku tengok makanan raya....


Ni la makanan2 nya..makan 4 meja taw....
 Tukang2 bawak adalah seperti di bwh:

Chek mulut kucing ayus
Chek fade
Kak Khalijah

Kak Mus 
Chek Ally

Ni of coz la aku..(Amacam...nampak sedap x?)

Chek Nadia
Kak Hema
Kak Yamuna
Ni Kuih Raya bawak beramai termasuk meruku yang dibawa oleh Kak Yamuna..Pisang tu pon our despatch yang bagi...


haaaa
Knape aku ltak makanan ni last skali...hahaha...

Ni la yang manager event Kak Nur aku bawak..Mengikut perancangan die kne bawak Nasi Tomato...memang da terbayang2 da nasi tomatio mkn ngn sambal ayam kak lijah...perghhh..memang terangkat la....
sekali Kak Nur jd Sabrina The Teenage Witch
Bertukar nasi temato ngn Mee Goreng...
uishh...sgt taw rancangan Manager aku ni...

Xpe la...Dimaaf kan kerana die tengah sarat bawak anak kn...xpe2...Tetapi..Next year..pastikan.!!!!



Tuesday, August 28, 2012

Senyum Tak Perlu Kate Ape-Ape


Memang senyum je la aku kan...Gila tak senyum woi...Orang bagi kite barang ..Memang tersenyum je la kan...Lagi lago orang yang bagi tu orang yang tercinta tersayang dan ape saje yg ter laaa..

Opssss....

Bukan ter...bercinta, bersayang dan ap saje yang ber.....
Ni sume Hotfm nye stori r ni...Amkrew chat kot..Alaaa..yang pagi2 Fbi Ag dan Fara Fauzana ade tuu...
Pemanggil tu cakap...
Kalo "Ter"..... Mean kite tak tersengaja nak bercinta dan bersayang ngan pasangan kite...So..jangan la cakap "Ter".....hahaha...Macam2 kan...

Ok..

Kembali pada tajuk...hihi..Memang senyum je la kan aku..Padahal baru lepas gado tuu...Untung plak Gado ni u all...Haa...Amik...Kan aku dapat...hihi....

-
-
-
-
Guess what??
-
-
-
aku dapat...
-
-
-









"Thank so much dear"
":Whatever happen in our relationship....we still loving couple forever and ever"

Monday, August 27, 2012

Muka Baru

yessssszzzz..
-
-

                              











Karpet aku ni dah cantek....Nampak simple..Sejuk mata aku memandang..hihi.. Ni la jadi nye kalo da malas nk buat keje...Padahal keje melambak giler depan mata ni....Baru lepas cuti raya kan....Ni mood raya lagi la ni...Haram nye aku nk siapkan keje aku ni...Sok2 kelam kabut la aku ni....

Xde mood la u all...Dalam pale otak ni ade macam macam ni nak stori...

U all tggu citer raya i ye...hihi

Berubah Sangat

Adoi u all...

aku ni baru berazam nak update blog aku ni slalu...konon belek belek la nak kasi touch up blog aku ni...

tetapi...............

many changes...sgt la u all...sampai aku pon takut nak buat..takut salah tekan...adoi...takpe...kita cuba lagi esok-esok...hihi..ni bukan berputus asa u all...

tetapi................

waa...memanjang tetapi...

kepala aku dah ting tong ni...tak boleh pikir dah ni...dengan takboleh tido nye lagi..huhu...kol5 pagi jap g nak gerak balik kelumpor...maw aku tido kt opis ni u all...huahua.....

dah dah

daaaa u allll...

muahh

testing testing

testing 123

testing 123

lme x update da blog aku ni u all...da jadi ape ntah blog aku ni...bukak just nk blogwalking jee...cam da jd blogwalker je padahal da ade blog sendiri...tp x update2...huhu

bukan ape u all...aku ni kekadang x ade mse nk update...kekadang tu bile ade mase...x ade idea plak nak update...abih tu terus x ber update...tinggal je la cmtu....huhu..

pasni akan ku usaha kan ape yang telah di usahakan ni ye..hihi

ok u all....

i will try my best..

daaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...