Thursday, December 9, 2010

Harry Potter TIME!!!!!

B: best ke citer tu.?..

Aku: best r…

B:ape yg best nye…bosan je…

Aku: awk xske..mmg r awk ckp awk bosan…huhu


Apsal ntah b xske harry potter..aku pon xtaw..tp stiap orang kana de taste msing2…ye dok…hihi…whatever pon…I love it…I like it..bak dlm bhse german ich liebe es..

Semalm g tgk harry potter ngn my new housemate…ajak b die xnk…jd aku ajak la housemate aku..kebetulan pon die ske gile ngn harry potter…aku taw die minat pon sbb email die…die gne name salah satu watak dlm harry potter tu…dats y aku taw…



Best gle harry potter 7 ni..tp yg xbest nye ade part1 n part2…tu yg jd xbest tu…nk tggu part2..lme plak tu…bln 7 tahun dpn…harry potter1 -6 aku da ade cop die…yg 7 ni kne bli cd die la nmpaknye…huhu…kne simpan ini koleksi…susah nk kuar tb…kalo ade pon kt astro..hbo..tb len..haram…

Ape2 pon..thank tu b coz bg aku tgk harry potter tanpe die…bukan senang beb…huhu….

Wednesday, November 17, 2010

adik2 ku

(rindu2 sgt ngn baby..huhu)

*
*
*

hai u all.....wat's up.....

aku ni pmalas toi nk update en3 kn u all...haha...sorry la u all....ok3.....skang aku bg update k....

en3 ni aku still nk story pasai umah sewa aku la....dlm umah sewa aku ni ade 6 org..termasuk aku la...ade 3 bilik...aku dok bilik blakang sbb bilik tu btoi2 muat ntuk badan2 kurus cam aku je...kurus ke!!!!!!!!..haha.....

lagi 2 bilik ofcoz la di huni oleh adik2 baru aku ni....

adik!!!!!!!!!!

of coz la u all...sumer nye bawah2 aku lg...still study kt iic...mule2 diorg sebut iic...punye la aku pelik..ape bnde tu...haha...upenyer International Islamic College....tp adik2 aku ni vogue mcm bukan budak iic...haha...


yg muke kecik tu aku pggil shaly...die ni kalo nk d kata kn...macam prangai aku jugak la mse aku blaja kt uitm tu.....hihi....ade gak la crite die yg aku taw cket....bese la...stori morri morning glory...hahaha...

yg bju itam tu plak...eyna...aku suke tang rambut die ni..ikal semulajadi gtu.....mmg jd angan2 aku la untuk memiliki rambut cam tu....hihi...(ni tga tahan dri ni..bg rambut pnjang...xsemulajadi pon...xkisah la..jnji ikal...hahaha)...

haaa...dak 2 org ni amik secretary( btoi ke aku eja ni...) kt iic...tu yg leh tahan voguenye...hihi

yg ni ira...die amik it kt iic..tp die ni cm problem r....kelas x g..pastu da kne bar..suh aku tolong wat ayat nk wat surat bg unbarred subjek...lantak la ira oi...jnji ko bahagia...skng ni pulak..die mcm kejutan budaya....nk kte bru dok kl...lme da..ntah la...hope die pndai jage diri die...jgn jd cm aku yg jahat ni udah la...huhu....

*
*
*

ade lg 2org...

yana....die ni dak baik cket...puasaku cri facebook die nk amik gmbar...tp bru teringt yg die pnah ckp di da delete fb di...nk study kte nye...boleh d kata kan...di la yg paling baik antara kitorg sumer.....

erin...yg ni aku xknal sgt la...sebb die bru msuk...aku pon xbnyk cakap ngn die..xtaw la npe....huhu..segan kot...

haaa...
tu la dak2 umah aku...yg penting...aku paling comei dri diorg...haha....

Monday, November 1, 2010

bilik bujang


hai u all......en3 lpas aku bleh plk cter pasal p1 kn..haha...patut h en3 ni aku cter dlu...huhu....

hei...

skang aku da dok bujang blik...best wooo...lme da xdok bujang...asik dok family je...jd pergerakkan terbatas...bukan aku xsuke dok umah uncle aku tu uall..tp yla..org ckp...idup asik menumpang ni pon...x la elok sgt....lg pon...aku tgk diorg nk gak privacy....ni tidak...kdg2 terpakse pk aku..

aku plak u all...keje xtetap mse...kdg2 kalo bnyk keje kne ot...da blik lmbat...yg family uncle aku ni jenis tdo awal..susah wei blik2 lmbat ni...nk kne kejut diorg bukk kn pintu aku lg...huhu...jd segan lak aku....

tp yg pling mmbuat kn aku nk dok luar...aku SENTAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

of coz SENTAP!!!!

apsal?.

kang aku citer kng...ade yg bce...terasa plk...adoi..masalah gak ni..deh..mcm ramai no yg bce hasil karya aku ni...hahaha....tp kalo korang..korang pon sentap gak kot...kalo ade org lain tnye u all..."u da dpt umah sewa?"....or "ble u nk pindah?"...tp ni bukan tuan rumah yg tnye taw...ape prasaan u all...aku xtaw la..tp aku tersa kot..mcm taw kot ape yg diorg nk sampai kn...huhu...

xp la u all..ape2 pon..
lme jugak diorg da menumpangkan aku....terima kasih sgt2 kt diorg...by d way...aku sgt syg diorg jugak...skang ni pon..sentap aku da x sentap da.....hahaha....

skang ni aku dok kt gombak..area taman batu muda...xtaw la u all taw ke x..huhu...ade aku kisah...haha...ok la umah ni..kongsi ngn student iic(international islamic college) ok la diorg ni...xalim xjahat....tengah2 la....hihi...aku pon leh masuk ngn kepala diorg ni....

kt umah ni aku amik bilik kecik...xnk la aku nk kongsi2 bilik u all..aku takut kejadian dlu berulang lg...mentang2 aku dok 1 bilik ngn die..senang2 die nk tuduh aku...huhu...ok la bilik ni...

bilik aku ni kire lengkap la u all..ade tv..ade internet...kn i pki p1..haha...kalo aku da bosan sgt..aku g kaco dak2 umah aku ni....cume 1 je la lg...aku lom main masak2 lg kt umah ni...tgu ye dak2 umah aku...hahaha....


tv ni dlu...ltak kt umah s.alam time aku blaja kt uitm lu....skang ni jd penghuni bilik bujang aku la u all...kalo ltak kt umah sape nk tgk..tv yg ade pon lg besar dri tv ni...

tp kalo adik cuk aku blik...bising cket r...sbb die nk main ps2...sorry ye mucuk...hahaha


yg kotak2 tu..aku latak bju2 aku la u all...

1 kotak for baju
1 kotak for seluar
1 kotak for my sotong2...

hahaha


yg side ni plak..tempat i ber interneting r...hihi....

stakat ni ok la u all..n mulai skang..every month aku kn wat bajet perbelanjaan..huhu

Saturday, October 30, 2010


aku da jd pengguna p1 wimax...hihi..bosan sey xde intrnt kt umah u all..trp da ade internt pon..xberupdate gak blog aku ni...

hampeh..haha....

yg ni aku amik pakage pling murah...rm49 hinggit jew....xpayah nk amik yg mahal2 do...bukan aku nk mem upload mcm2 pon..pling pon..aku chatting...facebook ofcoz r....then bukak blog aku yg berabuk ni..bukak2 pon..bukan aku update...tp aku dok bce blog org...ade je idea org nk tulis kn...sampai tang aku..huhu..no word to say.....

berbalik kt broadbnd aku ni la kn..broadbnd ke???????????...haha..p1 ni la...korang nmpak x yg dok tali2 tu...tu aku gantung kt tingkap...dok bilik corok...cmni r jdnye nk dpt kn signal....hihi.


cmne aku gmtung...cmni r..bg ikat kuat2...actually ni bukan aku wat n bukan idea aku..ade la sorang umat tu..di suke masuk bilik aku..die r yg wat ni..tggu aku..dri awl aku gne..aku ltak je tepi tgkap tu...agak xd signal tu..pi 'mam' la kn...haha...smpai bnyk kali terjatuh2 la...agaknye cukup sebulan hancur p1 tu kt aku...huhu...


stakat ni ok la u all gne p1 ni..tp kdg2..hampeh gak..dtg gle xde sihnal...xde gak jd nye..huhu.......

Monday, October 18, 2010

pecah lg




wooo...lme da aku xwat aktiviti ni u all...huhu...ntah ape2 kn u all...

tp aku puas u al..puas ati..hahaha


ni la hasil atas perbuatan lepas geram aku...haha...ble nk buang ni.??????????.

pasni knfem aku pk nk bli cermin bru..haha...

ape la nk jd ni...watever pon u all...

aku PUAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, October 16, 2010

busan ka????

lme da aku xwat ape2 kt blog aku ni...kdg2 rse nk tulis..tp xtaw la nk kgsi ap..sume pasal die aku yg poyo ni..haha...bek xpayah kn..kang u all ckp aku ni terlebei poyo plk...haha...

tp kali ni aku nk poyo gak..hihi...

skng ni aku dok bujang blik...da lme da ni xdok bujang...asik dok mkn tanggung jek....haha....skng amik ko rse...dok bujang blik...

aku dok kt gombak skng...housmate??????????

sume dak2 lg..pggil aku pon k.jas..hihi....tp aku dok bilik sorang...susah kot nk kongsi ngn org...sbb aku ni len cket..kang aku meletup kang...1 bilik gegar..kang kesian plk sape yg jd roommate aku tu...hihi....

skng ni nk cakap busan ke x..aku pon xtaw...ap je xde kt dlm bilik aku ni...internet ade...tv ade...tp still busan..huhu...maybe terperuk je kot dlm bilik ni...ontah la u all...

Wednesday, August 11, 2010

1st ramadhan


Assalamualaikum u all......

hihi..baik plak permulaan en3 aku ni....1st pose ni u all...kne baik sikit...haha...sgt buruk nye perangai aku kn....

ari ni ari pertama aku pose sebagai seorang pekerja...haha...ikut r aku nk ckp ape...kalo bce je..msti ramai org ckp pose pertama sebagai isteri la..tunang la...aku ni..pakwe pon xtentu kekal...haha...(ish..mintak2 kekal la ye..)..so....ni ari pertama pose time keje..



penat????????????

aku pon xtaw penat ke x u all..tp aku tdo dri kol 11 lebei...sampai la bunyi tepon yg keberapa kali ntah..siyes u all...kawan2 aku msuk bilik pon aku xsedar..ni kan lg bunyi tepon yg volume die aku mmg pasang level 1 tu...haram r aku nk dgr kn...lg2 da beberapa ari aku ni cam xcukup tdo...so..ble xde org kaco aku tdo..ape lg..lenjan je r..haha

msti u all pelik kn aku leh tdo plk time keje..haha..siap keje..goyang kaki la u all...so..nasihat aku kt u all...siap kn keje u all secepat mgkin...leh la jd ular sawe cam aku...haha..sgt buruk perangai kn...

blik keje kol 4.30..kol 5 da smpai umah..sgt bosan u all ble sampai umah..kalo u all suke kot dapat blik umah..tapi aku bosan sey...xtaw nk wat ape...mule la aku terkenang time dolu2...dolu time aku blaja...duk umah sewe ngn kawan2 aku...blik kelas jew..trus berkejar g kedai bli brg2 ntuk masak pose...mne bli2 kt pasar ni u all..kalo bli pon..bli air n kuih jew...x terasa la kepenatan pose ble ktorg masak ramai2...n yg paling besh..aku jd kepala chef...haha...bukan nk cakap ape u all...aku pndai masak cket la dri diorg..haha(ni diorg bce ni...msti diorg kutuk aku..hahaha)

ari ni je aku da bosan...perut pon ikut bosan gak.haha....

tp kan u all...1 bende yg da lme aku xwat time pose..aku wat ari 1st pose ni...

aku g semayang terawih!!!!!!!!!!!!!

waaa...bangge gtu...haha..of coz aku bangge u all..dgn jujur nye..aku ni sgt liat..haha..ari ni bleh terasa plk nk ikut g semayang pose....bagus aku ni..hahaa

last kate u all...

SELAMAT BERPOSE...


Thursday, July 22, 2010

myvi ku!!

waaa...

pg td aku glabah gle u all.....aku langgar kete org....ntah ape la yg aku k time tu..taw2 da langgar da...x sound2 punyer....huhu...

lpas gedebuk jek kete persona itam tu...aku xpk da ape jd kt ncd5978 aku ni...yg aku g tgk..kete die dlu...gile glabah u all..huhu...nseb bek kete tu xde ape2..maybe slow kot..sbb time tu pon aku nk undur...xde la laju gle...huhu...

kakak empunya kete tu pulak yg relaks..huhu....

persona: sabar dek...teruk x kete tu?(die x kuar kete..aku jew...)
aku: ade calar kak..cmne ni? sori kak...xsengaja..
persona: oo..tu kesan lme tu dek..xpe2..xde ape2
aku:yeke?...(waa.leh tnye lg)
sori sgt2 kak..sy betoi2 xpasan..huhu
persona: xpe..
aku: sori kak..timer kasih..

gle aku glabah u all....da tgah ari bru aku tgk kete aku..kete aku lak yg kemek sket kt blakang tu...huahuahua..

Monday, July 19, 2010

ko apesal!!!!!!!!!!!!!!!!

wei.....

aku makin kuang ajar skang wei...sgt2 kuang ajar...bukan nye aku xpasan...gle nye pasan u all....apesal wei???????..tension aku!!!!!!!!!!!!!

ntah la...kalo aku diam...org lain bleh ingt aku ikut jek...terime jek ape org kutuk aku...ape org tuduh aku...mne bleh u all...dlu leh r aku diam..tp kalo da ari2 bnde sme smpai aku pon rse bosan...xleh jd u all..tu yg aku makin kuang ajar...

tp 1 r u all....pastu aku rase nyesal.....u all agak org yg wat kite kuang ajar tu rase x ape yg aku rase...aku rse x u all...sebab tu asik jd jek kot...huahua...

yg pnting...AKU SEMAKIN KUANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

apesal r u all...penat r u all...

u all..........

plizzzzzzzzz...doakan aku xmnjadi lg kurang ajar k....cukup2 r tu....huhu

Sunday, July 18, 2010

bukan cinta manusia biasa


Ku tetap mencintaimu masih
Meski kau tak cinta aku
Ku tetap merindukan
Meski kau tak pernah merasa
Sedikit pun untuk merindukan aku

Reff:
Cintaku ini bukan cinta milik manusia biasa
Cintaku ini cinta sejati yang paling sejati

Ku tetap memaafkan salahmu
Meski kau terus sakiti
Ku tetap menerima
Seribu kata maaf
Yang selalu kau ucapkan
Dari bibirmu yang manis

Repeat Reff

Ku tetap mencintaimu masih
Meski kau tak cinta aku
Ku tetap merindukan
Meski kau tak pernah merasa sedikitpun
Untuk merindukan diriku
Merindukan aku

Saturday, July 17, 2010

3rd anniversary

huhu

3rd?

mean?

3 tahun????

ape mkne 3 tahun tu...huahua...

ntah la..setakat yang aku ingt...segala ape yg dirai bersama...xpernah bahagia..mesti rasa kesakitan...

ye!!

aku lega dapat luahkan ape yg aku pendam...walaw berubah cmne pon...aku taw..ia hanye bersifat sementara....

selama 3 tahun..itu satu satu nye yg sgt aku paham tntang hubungan ini...bila la aku dapat rase ape yg aku benar2 ingin kan...aku pon xtaw...aku cuma berharap...tp tidak terlalu berharap kerna aku takut...harapan itu akan mghancurkan aku...

ye..aku pernah alami nye..sebab itu aku tidak menyimpan 1 harapan yg tggi....sangat sakit ble harapan yg kite bina..runtuh dan musnah cmtu saje....

Tuesday, June 29, 2010

sakit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

skrang ni mcm2 berlaku kt aku...
kdg2 aku sgt nyesal..
kdg2 aku sgt berdendam...

tp siyes u all...

bile aku rse aku sgt berdendam...
aku xpk ape da...segalanya diatasi oleh perasaan yg sgt dendam...

npe???????????

kdg2 aku sgt penat u all....sgt sakit....

ble kesakitan tu menyelinap setiap pelusuk deria rase aku...aku nangis sorang2..org xtaw..u all taw???????????????...of coz x kn...

eh..taw la..ni da bgtaw...huhu...

skrng ni pon aku tga sakit...ble 1 sakit tu da ilang..dpt lg sakit yg bru...sgt sakit...cume kali ni aku dpt sakit 2 hari berturut2...sakit u all...sgt sakit...ble tbe waktu aku nk tdo..peh...xterlelap...mule la sok pg nye aku ngntuk sgt nk g keje...

yesz..aku da mnjawab soklan npe tu????

dsebabkan sakit tu la aku berdendam.....dsebabkan sakit tu la aku membuat keputusan mengikut hati bukan akal fikiran...d sebabkan sakit tu la..aku semakin mmbenci....

ye!!!!!!! benci!!!!!!!!!

knape ade org yg sggup bg kte kesakitan itu...adakah mereka xde perasaan...ataw pon rase mara yg sgt menguasai dirinya....ataw alasan semata2 bg mereka ntuk kte membenci die...ataw semata2 ntuk melepaskan bebanan n tekanan di jiwa mereka............

knape yek u all....

Monday, June 21, 2010

camat ali jadi

lme xpost..
huhu
wat ever la...kalo aku post pon mesti bnde2 yg jd luahan nk lepaskn geram jek...so baik xpayah..nnti da abih geram nyesal plk npe tulis cmtu..so bek biar kt draft je k..hihi(tulih gak tu)

sekalang sku nk wish camat ari jadi to my beloved ape ntah aku pon xtaw...

huahua....

semoga die bahgia ngn ape yg die wat n lakukan..n aku harap..ape yg die rancang ntuk MASA DEPAN die...akan berjaya dan termakbul...

AMIN~~~~

Tuesday, April 20, 2010

vermisse ihn

Jetzt bin ich wirklich vermisse ihn so sehr ..
Alltag ..
jederzeit ..
überall ..

aber

er mich nicht verstehen .. er immer macht mich wahnsinnig mit ihm .. Ich bin im Stress .. irgendwann, ich fühle mich wie ich ihn verloren und ihn nie in meinem Leben ..habe ihn denken über mich ... wie ich es immer über ihn denken .. irgendwann, ich weiß nicht, was er in seinem Leben .. will und was er von mir wollen..

meine Liebe ...

Ich bin wirklich liebe und vermisse dich so sehr .. ich will u immer wissen, dass

Sunday, April 11, 2010

Aku Hanya Seorang Perempuan



" Bertahun jiwanya kosong. Dan hari ini perlukan diisi bila ada yang sudi? "

HANIM ABU BAKR

Dalam demikian banyak impian yang di kejar... banyak juga harapan yang dibiarkan tercicir jauh ke belakang. Yang entah bila dapat dikutip... untuk mengubah menjadi syair indah. Aku terus mengalah... demi memenuhi impian mereka yang ada waktu-waktunya tidak terjangkau dek tangan. Namun pada mereka jualah bahagianya. Pada mereka jualah 'syurganya'. Lalu bunga-bunga kasih pun rajuk dan layu di taman asmara. Dan malam ini dia kembali sendirian merenung bulan... sendirian menghitung bintang. Berdoa dan mengharap agar pohon-pohon asmara kembali berbunga...

bagi aku:

dari start aku bace citer ni...aku xtaw nape hati aku sayu jek..kadang2..xtertahan air mata ni nk mengalir...adakah kerana aku terlalu menghayati cerita ini.???.setiap kali membace cerita ini...setiap itu juga air mata ni nk ngalir..tiap kali itu aku terus berhenti membaca...membetulkan emosi yang hampir kalah dengan sebuah cerita...tp hati meronta2 ingin mengetahui kesudahan cerita...tetap aku gagahi ntuk menghabiskan bacaan aku...

ye!!

aku hanya seorang perempuan...perempuan dan air mata...memang menjadi kawan baik..itu bg aku..xtaw la bg u all..sebb aku sgt mudah mengalirkan air mata..huhu

Thursday, April 8, 2010

Kalimah Cintamu



" Kau runtuhkan tembok hatiku, menjadikannya hanya untukmu... "

HAFIRDA AFIELA

Hubungan persahabatan telah menyemarakkan api cinta dalam diri Wirda dan Suffian tanpa mereka sedar. Kemunculan Izwanie menyebabkan perhatian Suffian beralih. Biarpun hati kecil Wirda masih utuh buat Suffian, Wirda cuba menjauhkan diri demi memujuk diri sendiri. Dalam merawat hati yang lara, Haiqal muncul mengisi ruang kekosongan di hati Wirda. tali pertunangan diikat. Disaat menanti hari bahagia, Haiqal pergi meninggalkannya. Kasih Wirda sekali lagi diuji.

Airy, rakan sejak di bangku sekolah dalam diam menyimpan perasaan pada Wirda namun sanggup mengetepikan perasaan sendiri demi melihat kebahagiaan Wirda. Jika Wirda hanya bahagia menerima dia sebagai teman, dia sanggup. Tapi keinginan hati, siapa yang mampu bendung daripada tersua?

Tahun berganjak, Suffian kembali menagih tempat dihati Wirda namun tiada kekosongan di situ. Ianya milik Airy. Tapi kekeliruan Airy pada cinta Wirda membuatkan dia membawa diri. Rela jika Wirda bukan untuknya.

"...Kalimah cintamu, yang ku tunggu-tunggu... "

Bagi aku:

best woo citer ni...aku stat bce citer ni..kol 6 ptg gtu...abih bce kol 10 mlm...kire2 bape jam aku bce..bg u all kjap ke lme..huhu...xleh tggal beb..sanggup xmandi nk abihkan buku ni dlu..hihi..tggal la farmville aku kt facebook tu..walaupon tanaman aku da terlebei masak..sanggup aku biarkan dlu sbb nk abihkan citer ni nye pasal...besh ending...sgt menarik walaupon ade cket la xleh timer jln cter die...huhu...tp satu la yg aku nk taw sgt...N.Y tu stand for what...

haaa...1 lg...dlm citer ni jugak aku dapat satu tempat yang sgt menarik...


dlm novel ni..cam sgt sgt besh nk g cni...skali tgk web die..mmg sgt menarik...ade bot yg bleh naik mlm2 ntuk tgk kunang2...dats y nme tempat ni firefly...hihi

Ku Utus Rindu



" Bila memori datang mendera, kutebar harapan di lautan kasih "

INTAN ARNIDA

Karissa Lisa diceraikan kerana cuba menduakan suaminya. Hidupnya semakin tertekan apabila bekas suami menafikan hak penjagaan dua orang puteri kembar mereka, Puteri Qayrina dan Puteri Qistina. Pertemuan dengan Tommy Yadees memberikan keyakinan kepada karissa. Lelaki itulah pembangkit semangatnya, juga merawat kepedihan hidupnya selama ini. Dia sedar kini, kebahagiaan bukan boleh dibeli dengan harta kemewahan. Lantaran itu, Karissa kembali menjadi wanita yang digeruni. Dendam kesumat terhadap seorang lelaki bernama suami memaksanya bertindak nekad. Lantas, bermulalah detik-detik penyamarannya yang penuh makna! Datuk Mukris pula semakin resah. Satu rahsia yang telah terpendam sekian lama berjaya dibongkar oleh wanita yang pernah bertakhta di hatinya itu. Ternyata, Karissa bukan calang-calang wanita yang boleh diperbodohkan! Namun, wajarkah karissa berdendam sebegitu rupa sehinggan tergamak memerangkap ayah kepada anak-anak sendiri? Tercapaikah impian seorang ibu ingin membuktikan kasih sayang terhadap sang puteri atau mungkinkah segalanya itu akan hanya membuka pekung di dada dan mencalar maruah insan yang pernah dikasihi? Yang pasti ada hati yang terluka...Ada jiwa yang menderita!

bagi aku:

kita jawab soklan kt atas dlu k...huhu...

1. wajarkah karissa berdendam sebegitu rupa sehinggan tergamak memerangkap ayah kepada anak-anak sendiri?
wajar...............sebab bg aku..kite kne bg pengajaran sikit kt sang ayah tu..da la main tuduh2...pastu suke2 jek amik bende yang berharga dri kita...macam dalam dunia ni dia berhak buat ape saje keputusan.

hihi..tu pendapat aku la u all lepas bce citer ni...tp xde la aku wat mcm karissan wat..nk culik bagai...ade bnyk cara lg...huhu...kire aku ni pendendam juga la...so...pada pembaca di luar..berhati2 ngn aku..huahua...(poyo siot...hahaha)

tp 1 la aku xpuas hati ngn ending citer ni..nape nk rahsia kan lg kedudukan masyalia @ qasyalia..bg aku kalo da terbongkar sumer...patut sumer dibongkarkan..nk kire due2 puteri tu xleh trime...diorang bleh trime je ibu n abang angkat sendri(eiruz)...alang2 kan...kalo dirahsiakan lg..lme2 jd teruk blik...serupa je kan..baik teruk skali jek...huhu

eh eh..aku ni sibuk nk ngomplen...cube wat novel tgk..huhu..

suke r..aku berhak mengkritik ape yang aku bce...huhu

Tuesday, April 6, 2010

My Baby Girl



" Bila aku tak nak, dia nak. Bila aku nak, dia buat daak aja! "

NASS ALINA NOAH


" Okey la aku blah dulu. Yang ni pun untuk kau juga. " Ice meletakkan satu bungkusan piza bersama-sama sebotol air berkarbonat. Tanpa menunggu Honey 'berdrama' lagi, dia terus menghilang.
Leo tersenyum tipis, merenung Ice dalam diam sehingga menghilang dari pandangan matanya.
" Pssst nyah! kau kena beli motor baru..." bisik Lavender.
" Apa hal? "
" Beli motor yang ada tiga seat tu. Ala... macam motor orang jual sayur atau putu mayam. Macam motor orang cacat tu..."
" Baik kau diam kalau tak mahu aku belasah! Huh! "

bagi aku:

aku xpaham lgsung ending citer ni..cam citer tergantung pon ade gak...penggunaan watak?..hmmm..maybe penulis ni suke nme2 yg pelik2 kot..org islam..tapi nme cam orang putih..huhu..paling xtahan cikgu doreamon...hahaha...xpaham aku...

mule2 bce citer ni..busan cket r...tp da sampai part tgah...smakin menariki,...tetapi....wah..ade tp lg tu...sampai part ending die...cam hampeh..aku xleh trima oi ending cmni...huhu

Sunday, April 4, 2010

Antara Kau & Dia



" Masihkah ada kasih dan rindu biarpun cuma sedetik? "

NAJWA AIMAN

Sama-sama bermain buih cinta didasar asmara... mengapa karamnya hanya aku seorang? Ilyana - mendampingi gadis itu saban hari, terbayangkan gadis idaman yang telah terlepas daripada genggaman. Terlerai daripada pelukan saat hujan salji melatari, membeku bersamanya api cinta yang menghangatkan. Idayu - di mana-mana wajah itu menabiri ruang pandangan. Bersilih ganti. Memenuhi ruang-ruang memori.Meletakan hari lelakinya di simpang perjalanan. Antara kasih pada Ilyana dan rindu pada Idayu. Rizmal keliru. Memiliki kedua-duanya, Rizmal akur... tidak ada hukum yang mengizinkannya. Namun pelayaran jauhnya bersama Ilyana, sering-seringnya melekakan...keseronokan-keseronokan yang disembunyikan dalam diam. Juga membiarkan Ilyana lemas keseorangan...dia bukan insan yang suka baling batu sembunyi tangan. Lalu di perlabuhan sepi ini, Rizmal menghindarkan diri daripada terlanjur lagi. Membilang harga diri yang satu-satu pergi. Namun dia tidak bisa membiarkanIlyana karam keseorangan...bila benih kasih mereka akhirnya bercambah ditaman larangan.


bagi aku:

cerita ni best...sanggup aku lupakan farmville aku..huahua..bukan farmville pon sambil bce buku ni...langsung xleh lepas u all...rase rugi ble xbce n habiskan novel ni..hihi...walaupon pada mulanya cerita novel ni slow n busan...tp ble da bce btoi2...xleh tggal plk...pk cmne ending nye plak...hihi..overall citer ni sgt menarik...konflik percintaan..

rizmal tu..aku xpaham la...macam terdesak plak.mne satu die nk..xtaw la..macam xde pendirian..kata da lupa ayu...tp nk kt ayu jugak..cakap xserupa bikin..n kalo aku jd ayu pon..aku xkan terima rizmal dlm hidup aku..yela...die da makelove ngn kakak sendri...pastu ngndung anak die plk tu...ish..xde la..yang ilyana men suke2 jek nk aturkan hidup orang padahal dlu die marah gile ngn ayu ble ayu nk cntact blik ngn rizmal...n johar..i like him..walaupon xberkemampuan..tp die bertanggung jawab..

ok la u all..bce.jgn xbce...

Friday, April 2, 2010

Tiada Lagi Cinta



" Pernahkah kau terfikir, suatu hari nanti persahabatan ini bisa bertukar menjadi hempedu duka?"

AINI

Hidup ini penuh keceriaan dan warna-warna indah. Kita tidak pernah mahu tahu apa itu kedukaan lantaran masa untuk kegembiraan mewarisi sebahagian besar daripada hidup kita tika itu. Kau bersama kenakalan dan kelincahanmu dan aku bersama kegilaan dan kedegilanku. Kita tahu wujud tika duka itu hanya saat kita dihukum kerana kegilaan dan kenakalan yang sama-sama kita pertontonkan. selebihnya, hanya hamparan bunga-bungaan yang mewangikan perjalanan hidup kita.
Namun kita tidak pernah menduga bahawa harinya akan tiba bilamana kita dipisahkan oleh pegangan prinsip kehadiran cinta yangmengocakkan ketenangan hidup kita bersama. Untaian kristal yang pernahkita karang bersama, putus dan berserakan entah dimana. Kau bersama cinta dan pegangan diri yang kian goyah sementara aku masih setia disini bertemankan janji dan prinsipku yang kau permainkan. Lalu kita kian terpisah oleh batasan waktu yang tidak berjalan seiring...

hmmm..jalan cerita yang menarik..tentang konflik remaja dari semua sudut...ini pendapat aku la u all tentang novel ni..tapi xpuas ati cket ending die...nak taw jugak cmne farah bleh je jepun n apa perasaan die yg sebenar pada asri...watak yang sangat menarik..pasangan fariza & shahril dan johan & kat..tersenyum2 sey bace part diorang( kadang2 pecah perut gelak..)..overall...puas hati..sebab ni kali ke2 bce novel ni..(aku memang suke bace galak2 kali...)..

Friday, February 19, 2010

push water or pass water

ape ni tajuk en3 ni..

tolak air????

lepas air????

ape ni???

haha..semalam..my little sister..adikcuk la nme pggilan die..hihi...die nk g membuang air kecil...wawawa..sopan gtu ayat aku...nk kencing lor...hihi

aku ingat dlu..dlu mse aku kt kptm..aku dok 1 bilik ngn chek asmah...kalo aku nk g kencing or berak..da terbiasa bgtaw chek asmah..sbb nk kuar bilik...so men cakap je la...

aku: nk g kencing r..
as: g buang air kecil...
aku: hahaha...

or

aku: sakit perut laa..nk g berak...
as: buang air besar la...
aku: (senyum n terus berlari ke toilet)..hihi

eh eh..da jauh lari plak..berbalik pd citer push water...adik cuk..konon nye nk speaking la ngn aku..hihi..(mentang2 skang ko da skolah ngn orang cine..blagak yek)..die ckap ngn aku...

adik: kaklang..pat la..i want push water..

skali

ibu: pass water la..ape push water ni...
aku..hahaha..adik nk tolak air ape dik..haha

gelak2 pon...blaja jugak 1 word..pass water ok u all..jgn push water....huahua

Wednesday, February 17, 2010

xde semangat da

petang td..aku berkobar2 nk tulis..sebab aku rse happy sgt..tp skang...aku rse cedei sgt..

npe yek???

hmm..perluke aku tulih kt cni...ntah la u all...aku perlukan some1 ntuk aku bercerite n ntuk aku meluahkan sesuatu dalam hati aku ni..selalunyer..kt b la aku crite nape aku happy tp sebab xtaw sebab ape..aku amik keputusan ntuk citer kt u all jek..tp..tbe waktu aku nk luahkan..smthing happen to me..smthing yg aku rse terluke sgt...u all...aku cedei sgt sampai aku rse nk nangis...

tp

sape nk dgr tangisan aku tu...sape nk bg kte semangat kt aku..kawan2...diorang da ade life diorang...perluke aku kaco life diorng ntuk dgr luahan aku yg padahal nyer diorang taw ape masalah aku...no!!!

cukup la sekadar ape yg diorg taw...tp u all...hati akuuu!!!!!!!!perasaan aku!!!!siapa nk amik kira...

u all...

aku sgt merindukan seseorg..

aku sgt menginginkan pelukan seseorg...

aku sgt perluka seseorg...

pd waktu kini..aku sgt berharap dapat mndgr suara nyer..tp kecewa yg aku dpt...

Tuesday, February 16, 2010

sapu abuk dlu...

uishhh....lama tol aku biarkan kapet aku ni berabuk..tobal lak tu..huhu...sahit idung den nk nyapu ni...hmm...lame tol ber meluahkan isi hati kt cni...

jgn ingt xde citer..mcm2 bnde terjadi..mcm2 tempat aku g..mcm2 la...tp mood nk nulih tu..xde..lg2 ble aku da addicted ngn farmville..siap ade pesaing lak tu...lg la menjadi...bnde lain da xwat da..pg ptg siang malam..tu je la keje aku..huhu

ni pon aku tgk kapet aku ni da berabuk sgt ni..tu yg pakse dri nk nulih ni..haa..kang u all bce je la aku membebel ni..huhu

Tuesday, January 12, 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...