Monday, November 30, 2009

akhir bulan

akhir bulan??????

setiap bulan ade akhir bulan..tp en3 ni aku wat untuk akhir bulan november ni la.....aku telah d janjikan dgn 1 bnde.....

kalo la btul2 dapat bnde tu...aku la orang yg paling beruntung n bahagia skali...

tp.....

aku xnmpak pon bnde tu akan berlaku.....

DIE TPU AKU LG!!!!!!!

selepas ni aku tekad...aku xkn percaya ape yg die jnjikn kt aku DAN xkn menaruh harapan lg kt die....life must go on..

aku da mohom smbung master...hope permohonan aku berjaya...hihi...aku mohon under uitm jek..senang n dkat...hihi..lg pon aku da familiar ngn area ctu...lg la sgt senang...

UITM D HATI.....huahua

comei sgt sgt sgt.......kalo dapat aku picit picit...eiieeeiiiiiiii

chelsea!! chelsea!!

yeaa....!!!!!!!!!!!!!!!!!

chelsea menang lg mlm ni...huahuahua...

gol x berbalas tu beb...sonyap la ade orang tu...haha...

tp kan ari 2 org 2 ade bet taw...sape team kalah kne stori tentang keburukkan team feveret kt blog sendri...haha...agak2 org tu wat x ahhh????...kte tggu dan lihat...hahaha...



Sunday, November 29, 2009

lawak lawak..hihi

mlm n xtaw nk wat pe...bukan ntenet pown da xtaw da n tgk ape..aleh2 bukak blog cendri sampai xtaw da nk hapdet ape...bukak facebook sampai buat status merapek...n yg paling pnting check yahoo mail n gmail.....

"ko ingt ko porpular sgt smpai bnyk org nk antar email kt ko"....huhu

so

d sebabkan xtaw nk wat pe...aku pown me round la kt bloggers yg ader...mcm2 ragam...huahua..sampai la aku melekat kt 1 blog ni....wat aku asik sonyum jo...hahaha...meh r join aku bce skali....yok!!!!!!!!!!!

Saturday, November 28, 2009

jilbab

kesian anak dier......


kisah benar......


Assalamualaikum.

Kisah tentang larangan jilbab bagi anak muda dari seorang ibu.

Seorang pemuda baru sahaja pulang ke rumah. Ia sendirian di biliknya
melepaskan lelah sambil menatap langit yang membiru.

Kesibukan menyelenggarakan ceramah keislaman di masjid betul2
meletihkan.

Suasana hening dan damai di flat kediamannya kerana ramai penghuni masih
belum balik dari kerja.

Dari balik dinding sayup-sayup terdengar perbualan jirannya, seorang Ibu
tua dengan anaknya.

Anak : Ibu..

Ibu : Hmmm?

Anak : BU!

Ibu : APA?

Anak : Mmm, anu.... tadi saya ke masjid dengar ceramah. Ibu dengarlah
ni!

Ibu : IYA! Ibu dengar. Cakap ajalah. Kan ibu tengah sibuk memasukkan
benang
ke jarum ni. Susah pulak rasanya.
Agaknya mata ibu sudah nak rabun...

Anak : Bu!

Ibu : Apa dia? cakap ajelah, Yang?

Anak : Tadi, di masjid seorang ustaz bercerita soal jilbab. Katanya
pakai
jilbab itu wajib. Ibu, mulai sekarang saya mau pakai jilbab. Boleh tak
Bu..?

Ibu : Jangan....

Pemuda dari balik dinding makin menajamkan perhatian pendengarannya.

Anak : Tapi tu perintah Allah. Kalau tidak patuh kita berdosa, Bu. Boleh
ya, saya mau pakai jilbab?

Ibu : Kan ibu kata JANGAN...

Anak : Tapi bu.. bukan lebih baik saya memakai jilbab kerana kerana kita
orang Islam dan sudah tentu dapat menjaga maruah dan harga diri saya...
betul tak bu...? Bolehlah bu..

Ibu : TIDAK!

Anak : Kenapa? Atau ibu terpengaruh sama cerita bohong pasal memakai
jilbab? Kata Ustaz, jilbab itu bukan budaya Arab. Itu Syariat Islam.
Islam
yang sebenar bukan adat. Dari dulu memang diwajibkan demikian, bukan
trend
baru-baru ini aja.

Ibu : Iya, iya Ibu faham tu. Tapi ibu kata JANGAN!

Anak : Jadi Ibu melarang saya nih... Bu, mau tak mau saya tetap akan
pakai
jilbab. Terserah Ibu nak kata apa. Tak perlu taat pada orang tua, kalau
orang tua itu menyuruh maksiat pada perintah Allah.

Ibu : Kamu tak faham-faham lagi ke? Ibu kata jangan, jangan, JANGAN!!!

Anak : WALAU APAPUN JADI BESOK SAYA TETAP PAKAI JILBAB. MUKTAMAD!

Ibu : JANGAN!

Anak : JILBAB!

Ibu : JANGAN!

Anak : JILBAB!!

Ibu : J A N G A N !!!

Anak : J I L B A A A A A A B !!!!

Pemuda tadi sudah tidak dapat menahan keinginannya. Ia terus keluar
bilik
untuk bertemu ibu dan anak itu untuk
membela si anak agar si ibu bersetuju dengan kemahuan si anak. Tangannya
sudah terangkat di depan pintu untuk mengetuk.... namun terdengar lagi
kata-kata dari si ibu....


Ibu : KAMU NI BUDIN, IBU KATA JANGAN, JANGANLAH! KAMU KAN LAKI-LAKI.....
kwang...kwang...kwang...

Pemuda, Si jiran sebelah pun berlalu dengan langkah yang longlai

(hehehe, serius tul baca nampak............... ..aku pun terkena jugak
jadi sekarang korang nye turn lakz ah...LOL)

"lelaki tetap lelaki..... tak leh jadi pompuan. Apa yang Allah sudah
kasi
"." (fullstop) takde "," (comma)



Wednesday, November 25, 2009

BENGANG!!!!

1 ari ni aku bengang la tersangat bengang...jgn tnye nape la...mmg sgt bengang..eh!!! ape plak jgn tnye npe???xpe2..mmg aku nk stori morry morning glory ni..waaa...morning lg kew???huhu...

actually aku bengang dri la smalam2...tp ari ni super duper nye bengang la...dri pg smpai la ke aku nulih en3 ni....

aku rse da xlarat plak asik nk pendam perasaan....

nape aku jek kne jge ati org???????
orang lain xnk plak jage ati aku...ingt aku ape...senang jek nk trime sumer bnde...senang jek nk paham ape org nk......haa...ni 1 lg...

nape aku jek yg nk kne paham org?????

sedangkan orang lain xnk paham aku pon...ingt aku ape????waa..ayat sme lak tu..xkire...ingt aku ape...asik nk kne paham ko jek..waa...da ko plak...asik nk kne paham org lain..haaa..ni bru btoi...huahua....

nape aku je yg msti pndam rase????
ni yg wat aku sgt la tertekan...dsebabkan orang lain...aku memendam perasaan aku...cakap mcm mne pun bg aku tiada gune nye...tiada perubahan....still the same...

bukan aku xpernah luahkan rase ati aku...tp........................................................................................................................................................................................ ntah la..............................................................akhirnye......aku jugak yg pendam rse blik...akhir nye..aku jugak yg kne makan ati........orang nak kite ikut ape yg orang lain cakap...tp ade ke die ikut ape yg kite ingin kan.....hmmm..ade...tp hanya la bnde yg xmelibatkan orang lain..........................huahuahua...msti u all xpaham kan pergolakkan ati aku ni....................

aku cube nk paham...aku blaja nk paham...tp............................................................................................................................dia???????????????????????????????????????????????????????

di manakah aku nk cari kepercayaan...keyakinan dan ketetapan d hati ni walau sedikit pon.....argghhhhhh.....aku xtaw....

aku xpernah di yakin kan..aku xpernah d percayakan...sume nye tidak....ble aku meluahkan segala yang terbuku d hati...hanya ungkapan maaf yg aku dgr...


"SAYA MINTAK MAAF"

"IM SORRY"

"PLIZZ FORGIVE ME"

'MAAFKAN SAYA"


dan bermacam2 lg care nye..tp hanya dengan 1 mksud...tp selepas itu....

argghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

entahla.....aku begitu mgharapkan sesuatu...sesuatu yg begitu aku ingin kan...tp....begitu susah nk mengjangkau bnde itu...bg aku...tiada sedikit pon semangat d hati ni untuk berjaya mndapatkan nye....kerana aku telah d yakinkan yg aku tidak akan dapat memiliki nye seperti mne yg aku impikan......

setiap kali sesuatu berlaku.............telinga aku sntiasa d bisikkan..


"JANGAN LA PIKIR LAIN"

"XADE APE2 LA"

"JANGAN PK LAIN OK"


tppp..............kalo bnde yg same tetap berlaku........ape kah mkne nye itu???.........

1 lg yg wat aku sgt ter pikir2...

salah ke aku menolong org lain?????????

ntah la...aku skadar menolong..aku xperlukan balasan atas pertolongan aku yg aku kire xseberapa tu....atau yg lebei tepat..mengingatkan....knape msti mempertikaikan pertolongan aku...adekah aku nysahkan orang lain atas pertolongan aku itu...

yes..mmg kite mara kalo kte susah orang xtolong kite....tp...adakah org lain taw kite susah...adekah orang lain taw kte mempunyai masalah...

u all....aku menolong bukan untuk aku meminta simpati..bukan untuk aku meminta meminta perhatian...bukan untuk aku meminta d hargai....aku senang dgn ape yg aku wat..bg aku...........................................

arghhhhhhhhhhhhh...aku jek yang paham hati aku...aku jek yang paham ape yg aku wat.....aku jek yang paham ape yang aku ingin kn.........xde sape yg paham tentang aku.......

kali ni aku btoi2 tertekan...aku perlukan orng yg btoi2 paham aku skang ni....orng yg boleh meningkat kan daya positif dalam diri aku ini.....huhu....

XDE...XDE...xde org yg seperti itu skang ini.....yg ade hanye la......................................................................(hanya aku yg paham)

mlm ni aku hampir jd orang ijau.....aku xpeduli setiap knderaan yg lalu d sebelah NCD5978 aku...yang pemilik nye memandang aku dengan rase hairan dan ingin tahu ape yg telah berlaku pada diri aku.....aku x peduli dengan ape yg mereka pikir kn pasal diri aku....
huahuahua...................................


Tuesday, November 24, 2009

thesis aku...

ish...cam proper sgt jek tajuk entry aku kali ni...huhu.....hmmm...pnat lelah tau aku cari tajuk yg sesuai...tp ni gak yg timbul...ni la jd nye...xde idea...tp nk tulih gak...of coz la..nnti bersawang plak wall aku ni...kang ilang plak peminat blog aku...wah!!!!cam bnyk orang nk bce blog ko jaslina...jatuh tersungkur bru taw...huahuahua

ok2...back to real world....hihihi...

after presentation ari tu...bz la aku ngadap laptop aku ni bertungkus lumus siap kn thesis aku dlm masa yg aku rase sgt la singkat...da la susah nk jumpe sv(supervisor) aku...hmmm...dalam tga bz2 nk thesis tu...aku bz gak ngemas umah...yela...nk pulang kn umah tu kt tuan nye...tp mcm2 plak ble nk pulang ni...ish...xkn nk tangguh lg nk pulang umah...xnk aku...azab aku nk bercerita ngn tuan umah tu..da la tuan umah tu cm hampeh...duit umah cpat jek mintak...

wei jasz...ko da melalut bnde lain ni...huhu....

ok2...thesis aku da siap....draft thesis pon da ade kt sv aku...nk tggu die kte approved tu...huahua...ble??????aku takut xsempat plak nk siap b4 raye...xkn nk tun s.alam lg after raye aji ni....xnk aku....pnat da ulang alik ni....

ceh jasz...padahal suke...hahahaha....

ish...ape lg aku nk story ni...ntah..aku pon xtaw...ok la...waa chaw lu la...

wait wait wait....tjuk en3 aku cm xkne jek...xpe la...dri xde tajuk...u all ade idea?????????????????????????????......ok la tu kn...hihihi

Saturday, November 21, 2009

perkahwinan lg

entry wedding kali ni..aku nk citer pasal wedding la....hahaha...kalo dlu pasai wedding member2 aku mse kt teknik dlu...tp kt en3 aku kali ni wedding aku time aku amik degree...kre diorang ni u kapel la gtu...abih2 deg trus kawin...hihi..tahniah2....

firstly....
sila!!!!!!!!!!sory xdatang wedding ko....bnyk yg aku kne uruskan kt cni...anyway..i wish u always happy...hmm...1 lg...hope cpat dapt baby...hihi....

ops....jas!!!..honeymoon 1st...hahaha....

walaupon aku g...aku tetap ade pic diorg wat...hahaha...ni la canggih skang ni...amik jek dlm facebook...thank a lot to najib...copek tol die men download....hihi...

SELAMAT BERBAHAGIA

21 november 2009

hakimi
&

sila




nk taw n nk tgk mjlis diorg lebei terperinci...waaa...cam ape jek...haha...tu pon kalo puan sila ni update ngn cpatnye...hihi....klik2 la kt cni....sila

Tuesday, November 17, 2009

FYP LG!!!

kalo dlu entry pasal fyp ni aku cakap aku takut ngn presentation aku....skang ni da lepas segala azab.....

yeaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

tp cedei gak...huhu...

aku kne bang truk gile2 babi lor ngn panel....huahuahua.....aku bengang gle after present tu...xtaw la nk cakap cmne...yg penting after presented tu aku trus kuar dri bilik tu tanpe toleh belakang lg..huhu..da la aku org 1st...satu2 nye kaum hawa plak tu...BENGANG SIOT!!!!!!!!!!!!!!!!!

kat luar bilik tu jumpa plak ngn wina...tgk muke wina..uhhhh...takut nk tegur babe...nk tegur kne slow2....die pon kne truk...tp x la steruk aku...aku lg teruk....

TIDAK!!!!!!!!!

ade ke die cakap aku tpu amik result tu...punyer la aku wat lab tu banyak kali...die cakap aku tpu...ye aku ngaku aku x g jumpe supervisor aku...tp itu bukang bermakne aku tpu dengan keje aku...huahuahua....

"ape la naseb diri ku yg malang......"

ops...lupe lirik plak lgu pramlee ni....huhu..

skang ni aku nga print draft thesis aku...sok nk jumpe supervisor...hope all ok...xlarat da nk ngadap..aku da oter baik nye seperti mne panel bang aku......huhu...cedei3x....

wina ngn aku orng pertama yg kne present...tp lain2 bilik....dla orng ke3...bilik lain gak...sementara tggu dla tu...ktorg cri supervisor masing2 dlu..ikutkn ati aku yg bengang...aku xnk g jumpe supervisor aku....tp dengan advise yg d beri oleh wina..aku gagahi jua...waaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ayat aku...x hingat.....

xde la...pikir2 balik...ade elok nye...at least dapat kurangkan rase bengang tu....n dapat jua rse tenang nye walau sedikit cuma...

ahhhhh!!! aku da malam2 ni..mula la ayat cam tapir yg sgt romantik...ops....romantik kew...cam jiwang da ni....hahaha....

ok la...dalam mase yg sme...aku tetap berdoa n mengharapkan miracle berlaku dlm idop aku....hihi....

Saturday, November 14, 2009

NCD 5978

NCD5978???!!!??

apsal ngn NCD5978 plak ni???....kne pecah kew???? TIDAK!!!!!


*

*

*

*

*

*

*

*


huhu....macam2 da berlaku kt kete kesayangan aku ni...cermin kt belah driver pecah la..cermin depan retak la...cermin depan tu retak 2 bahagian plak tu..belah kiri ngn kanan...uhh..naseb bek double layer..kalo x..mau nye berderai cermin tu..tp skng ni da gnti baru..hihi...terbang la duit along aku 300 hinggit..

tp skang ni bukan hal cermin pecah yg aku nk kabo kan...hihi...ni pasal NCD5978 yg telah tamat tempoh jalan nye tu..haha

roadtax NCD5978 telah berusia setahun pd 30 okt2009...tp tuan nye kete ni( aku la tu) telah membawa kete nye main dan jek..gelabah gak ble ade roadblock...fuhhhhh....nseb baik chek polis just cek lesen jek...ape???ingat muke aku cam budak2 ape...xde lesen nk bawak kete..


ari tu ibu leh pasan plak roadtax aku da mati...ape lg..mulai saat itu NCD5978 tidak d benarkan bergerak d jalan2 utama..huhu..

cedei..susah i nk gerak taw..huhu...

ape lg..aku trus cntact org yg uruskn pembelian kete aku tu, kak mas...im a lucky...nseb baik kak mas sanggup nk tolong...lg2 time tu da ari jumaat..kelam kabut la cket...huhu...kalo x wat..alamat nye time presentation nnti..aku g s.alam naik bas laaa....huahuahua...

berkejar jugak la along g seremban nk pass duit tunai kat kak mas..aku cakap aku nk..sume xkasi...tolong masak kt umah..so...kne la along g..hihi...peh..jumpa kak mas kt j seremban 2 plak tu...

then.......

petang tu..siap la.sume nye...

Alhamdulillah.......

dapat NCD5978 gerak kembali..hihi



untuk kali pertama nye aku setelah mempunyai kete sendri..huhu..baru aku taw...........................................................................................................

BNYAK NYE DUIT NK KNE PAKAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Huahua....

insuran = rm 1165
+
roadtax = rm 70
total = rm1235

kali ni terbang duit ayah..huhu...sori ayah...nnti alng balas jasa ayah kat alang slama ni.......

hmmm....ble da dpat roadtax baru...ape lg....jeng jeng jeng...trus pasang laaaaaaaaaaaa....hihi..



roadtax bru pada cermin baru...hihi

Wednesday, November 11, 2009

fyp

waaa..tggl 1 week lg ari yg mndebarkn tibe...huhu...
heiiiii...bukan malam pertama or aku kawin or ape saje la seangkatan dgn nye....huhu...ni ari presentation fyp(final year project) aku yg ntah cmne ntah..haha...

wei....aku cuak wei...nme panel da dapat da....tp....................................................................................................................................................................................
aku xtaw diorg cmne...yela..fak aku tu bnyk lecturer...jd xsume nye la ngajar aku...ye dok?????
tp...sebab xknal tu la xtaw diorg ni cmne..straight kew?...x kew?...dlu mse diploma...ok. lg..sumer lecturer kt kptm tu aku knal(ehhh..yeke?..)so..dapat panel pown yg mmg da taw diorg cmne....tp skang ni???

...jas....ko bleh wat ke x ni????

....aku cuak!!!!!aku glabah!!!!tolong!!aku da dapat parkinson(btoi ke eja cmni...xpe..jnji ade bunyi..huhu) ni....adoi ai....mcm2 kt pale aku ni...diorg ni taw ke ape aku wat???...diorng ni paham ke nnti ape aku cakap???(yela..english aku pown berterabur lg..huhu)...bnyk ke soklan diorgni????ish....nk pecah jntung aku ni ble ari die makin dekat...huhu...

ni tajuk fyp aku
Automate Generate calibration report of voltmeter using visual basic

ni la hasil fyp aku...





blouse..

ishhh...ari tu haircut styles...skang blouse plak..btoi2 nk brubah ni..hahaha....
hmmm..ingt nk ubah penampilan...asik kuar pakai jean n t-shirt jek ni..ble la aku nk brubah jd ayu cket...waahhhh!!!!...haha...tp cmne yek?...nk ubah cmne yek?....

tbe teringt plk..ade 1 nme ni invite aku jd frenzz die kt dlm facebook...mle2 aku ingat sape la..nme klasik sgt..hihi..upe2nye...jual bju2 ntuk wanita....cantik jugak taw...ade jugak yg aku berkenan..hihi..ok x agaknye aku pakai cmtu?....yela...da bese pkai jean n t-shirt jek...nnti org terkejut plak tgk aku len..hihi....

ni yg lengan pendek yg aku berkenan...




ni yg lengan pnjang plak..




ni agak mcm sgt kewanitaan laa...xsalah kot aku cube..hihi


haa...ok x?..tp kan..........................................................................................................................................................
hmmmm..............................bleh ke aku pakai ni???..ble nk brubah ni?....

hai jaslina..jgn ko angan2 taik ayam sudah...hahaha.....

www.anggunklasik.com

Monday, November 9, 2009

hair cut styles.....

waa..da single ni mcm2 plak nk wat yek...hahaha...peduli ape aku..aku ye diri...hihi..actually aku nk potong rambut aku...da pnjang da ni...nk wat rambut bru plak..khas ntuk ape ye...hahaha...ntuk presentation kew????haha..melampau...presentation pon nk ade gaye bru..

eh ok ape..at least bertambah confident aku ni...hahaha..poyozzzz...

xde la..aku da bosan ngn style rambut yg sedia da ade kt pale aku ni..nk wat pembaharuan plak..hihi...gaye ape ye nk potong???..hmm..ape yg sesuai ye???

jom kte usha gaye ape....






waa...mne 1 ni..sumer ok....n last..aku leh jumpe ni plak..TIDAK!!!!!...aku xizinkan rambut camtu dlm pic bwh ni..huahua....


Sunday, November 8, 2009

akhirnya..

finally ngn akhirnye!!! xsme kew???...huahua...xkisah la...jnji d end of stori..eh..xsme kew??..hahaha...ntah ape2 la ko ni jaslina...mcm2..rosak bahase d wat nye...

ok2..apo citer nye ni???...

(mode cedei.....)
en3 b4 ni kn pasal mr b mintak couple bli n aku mintak mase ntuk pk kn nyer....huhu...aku da ade jwapan kew???...xde!!!..xde lg..but ari2 die tnye aku..how long????..wat how long???kalo da tnye ari2...xde la how long nyer...tnye je ari2...jawapnnye tetap xde...huahua...

nape yek xde lg???
...ish...cmne aku xpk pnjang..mcm2 bnde yg menakutkan dlm pale otak aku kalo aku still ngn die...huahua..tp..aku still pk kan same ade nk bg peluang ke2 kt die..opsss...peluang ke2 kew???..actually peluang ke3...eh..ye ke..ntah..aku xtaw peluang ke berapa...yg pasti ni kali ke2 die wat aku cmni..huhu...

ok...skng ni ape yg akhirnye?????
...akhirnye mr b yg wat keputusan...kami putus secara rasminye...die xsanggup nk tggu...die takut kalo jawapn aku TIDAK...huahua...aku???ntah..time die ckp ngn aku..aku xpk ape...tp pas tu..jgn citer r...berjujuran air mate...huahuahua...aku cayang die..tp nape die wat aku cmtu...die sendri xyakinkan aku yg aku bleh bahagia ngn die n aku bleh dapat die sepenuhnye....nape die xyakinkan aku semacam mne yg die yakin kan aku pada crite2 yg die wat wat sje..huhu...ntah la..hnye die je yg taw kebenaran nye....

skang ni...serius..i miss him damn much.....huhuhu......aku doakan die bahagia pasni..n dapat yg terbaik dri aku....

"b..tiada dendam d hati cyg ngn ape yg b wat..cyg harap begitu juga b.."

so tinggal la kenangan aku bersama die..





yg ni pnting ni..haha..bape kali je la aku kalahkah die men bowling...haha......


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...